Ali Kemal SEVİNÇ
caykaragazetesi@hotmail.com
Güneş'li Günler
01 Şubat 2010 Pazartesi Saat 15:18

Süper ligde ikinci yarının başlamasıyla Trabzonspor’da  Şenol Güneşin etkisi görülmeye başladı. Şenol Güneş Dünya çapında kendini kanıtlamış, her yönü ile pozitif futbol oynatmaya çalışan bir hocadır. El,inde sihirli değnek yok ki hemen takımdaki olumsuzlukları anında hal etsin.

Şenol hocanın en önemli özelliği istikrarlı bir oyun oynatmasıdır. Yani anında yükselen  veya anında dibe vuran bir futbol   hocalığı döneminde oynatmamıştır. İstikrarlı zaman içerisinde gelişen, yükselen bir grafik çizdiği gibi, düşüşü de birden olmamıştır.

Şenol hoca takımın başına geldiği günden buyana gözle görülür bir değişim ve yükselme yaşayan Trabzonspor, Sivas deplasmanında son    yılların en iyi futbolunu oynadı. Bunda en büyük pay Şenol hocanındır.

Trabzonspor Diyarbakır deplasmanında mutlak galibiyet parolası ile giderken, Ziya Doğan yönetimindeki Diyarbakırspor’ da kendi saha ve seyircisi önünde kazanmak istiyordu.

Maçın başlamasıyla Sivas maçında olduğu gibi Trabzonspor tempolu  oynamaya başladı. Diyarbakırspor ise oyunu önde kabul edip adam adama mücadele ve boş alan bırakmama düşüncesinde idi. Ancak Trabzonspor bu baskıyı top çevirerek kırdı. Ayağa pas yaparak, rakibinin direncini kırdı oyunun hakimi oldu.

Trabzonspor oyunu istediği gibi yönlendirdi. Bir çok pozisyon yakaladı. Yakaladığı pozisyonları değerlendirmiş olsaydı  5-6 farklı bir galibiyetle sahadan ayrılacaktı.

Trabzonsporlu futbolcular büyük efor saffettiler özellikle Serkan. Egemen, Giray, Alanzinho, Engin, Umut, Ferhat. Onur ve diğerleri.

Burada özellikle birkaç futbolcu üzerinde durmak istiyorum. Engin mükemmel oynadı iki güzel gol attı Trabzonsporun kazanmasında en büyük katkıyı o yaptı. Ancak daha sakin olması gerekir.

Serkan bildiğimiz Serkan atom karınca doksan dakika koştu pres yaptı, tekmeler yedi ama o yine hırsıyla oyuna devam etti.

Umut çok çalıştı. Rakip sahada pres yaptı, defansa yardıma gitti  ama   son vuruşlarda etkisiz kaldı yine gol kaçırdı.

Alanzinho ise 75 dakikada oyuna alınan ve 82 dakikada oyundan çıkarılan bir futbolcu iken Şenol hoca ile yeniden doğdu. Mükemmel işler yaptı. Topu ayağında saklayarak adam eksilterek rakibin direncini kırdı. Colman orta alanda ve hücumda gayretli idi. Ancak ağır kalınca pozisyonları kaybetti.  Şu anki görüntüsü ile kaleci Onur bu takımın değişmez oyuncusu . Kısacası Trabzonsporlu futbolcular Diyarbakır’da futbolun tüm güzelliklerini sahada sergiledi.

Tüm bu güzelliklere rağmen Trabzonspor özellikle defansta azda olsa açık verdi. Bunun sonucu olarak da  beraberlik golünü yedi. Adam paylaşmada eksiklikler var. Geri dönüşlerde de ağır kalınıyor. Bu hataların mutlaka giderilmesi gerekir. 

Hakeme gelince bence hatalı bir yönetim sergiledi. Diyarbakırsporun sert oynamasına müsaade etti.  Diyarbakır lehine düdük çaldığı gibi takdir haklarını da Diyarbakırspor lehine verdi. Umut’a ceza sahası içinde yapılan faule seyirci kaldı, mutlak penaltıyı vermedi