Ali Kemal SEVİNÇ
caykaragazetesi@hotmail.com
Trabzonspor Nereye Koşuyor?
06 Şubat 2011 Pazar Saat 21:43

Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor puanlar kaybetmeye devam ediyor. Ankaragücü ile başlayan puan kaybı Fenerbahçe ve Antalyaspor la da devam etti.

Mutlak galibiyetle kendi saha ve seyircisi önünde maça çıkan Trabzonspor Fenerbahçe mağlubiyetini unutturmak puan farkını azda olsa devam ettirmek istiyordu. Şenol Güneşin talebeleri bunu başaramadı.

Aslında işin gerçeğine dönersek Trabzonspor takımı ligin ilk yarısında oynadığı gibi oynamıyor.  Pres yapan, koşan, ayağa top yapan, birebirle adam eksilten, kanatları kullanan, derinlemesine hücum eden,  rakibini bunaltan O muhteşem takım gitti yerine normal sıradan bir takım geldi. İnanılır gibi değil.

Hata nerede yapıldı bunun tahlilini değerlendirmesini elbette Şenol hoca yapacaktır. Ancak bir futbol izleyicisi olarak birkaç hususu belirtmek isterim.

-Trabzonspor ‘un disiplin anlayışı Antalya kampı ile sekteye uğrayıp verimsiz bir kamp haline dönüşmesi;

-Kupa maçlarında değişik kadrolarla sahaya çıkması, uyumun bozulması;

-Kurtarıcı ve süper yetenek diye görülen futbolcuların olmazsa olmaz anlayışıyla hareket etmeleri;

-Selçuk’un transferinin gündeme gelmesi ve anlaşma sağlanamaması, futbolcuların huzursuz olması;

-Devre arasında alınan futbolcuların hazır olmaması;

-Şenol hocanın futbolcuları kazanma arzusu ile hareket ederek haddinden fazla müsamahakâr davranması;

-Oyuncu tercihleri, oyun içinde müdahaleye geç kalınması oyuncu değişiminin zamanında yapılmaması, futbolcuların form düşüklüğü gibi nedenler Trabzonspor’un 3 maçta 7 puan kaybetmesinin mimarı olurken kupanın da dışına kalmasının en büyük etkenleridir.

Trabzonspor Antalyaspor karşısında ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonları değerlendirebilseydi maçın skoru farklıda olabilirdi. Umut, Burak, Engin’le yakalanan pozisyonlardan en azından biri gol olmalıydı. Şampiyonluğa oynayan bir takım kolay kolay pozisyon kaybetmemelidir. Ayrıca rakibe de pozisyon vermemelidir. 

Antalyaspor maçında kaleci Onur Trabzonspor’un mağlup olmasını engellerken muhtemel bir faciayı da önlemiş oldu.

Seyirciye gelince maç sonuna kadar takımını destekledi. Daha ne yapsın. Demek ki sorun sahada, futbolcularda.

Şampiyonluğa oynayan Trabzonspor üst üste kaybettiği puanlarla rakiplerini potaya soktu. Bu futbolla bu anlayışla, Trabzonspor takımı nereye koşuyor.

Bir anda 360 derecelik dönüş, insanın aklına başka şeylerin gelmesine de sebep olmuyor değil.  Bunu telaffuz bile etmek istemiyorum. Trabzonspor eğer şampiyon olacaksa bir an önce toparlanmalı radikal kararlar alınarak uygulanmalıdır. 

Yoksa eyvah para etmez.