Ali Kemal SEVİNÇ
caykaragazetesi@hotmail.com
Kazanma Arzusu
13 Şubat 2011 Pazar Saat 19:47

Şampiyonluk yolunda mücadele eden Trabzonspor ligin ikinci yarısındaki performansıyla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratmıştı.  

Sivas deplasmanında ligin ikinci yarısındaki kötü gidişata son verip yeniden yükselişe geçmek istiyordu. Üzerindeki baskıyı atlatamayarak puanlar kaybeden Trabzonspor aradığı morali Sivas’ta kazanıp yeniden bulmak istiyordu.

Bu bilinçle ve kazanma arzusu ile sahaya çıkan Trabzonspor maçın 2 dakikasında Jaja’nın ayağından bulduğu golle öne geçti.  Trabzonspor açısından maçın rahat geçeceği düşünülürken tam tersi oldu. Sivasspor orta alanda baskı yapıp Trabzonspor takımını hücuma çıkarmadı.   Bir ara orta alanda top tutamayan Trabzonspor’da Colman sahneye çıkarak aldığı topları olumlu kullanarak Sivas’ın baskısını kırdı.

Trabzonspor ilk yarının sonlarına doğru oldukça etkili olmaya başladı. Yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince farkı açamadı.  Bundan kaynaklı Burak ve Engin tartışması da eklenince doğrusu Trabzonspor soyunma odasına stresli girdi.

Futbolda Engin Baytar’ın gösterdiği gibi bir tepki olmaz, olmaz.  Takımı sabote moral ve motivasyon açısından çökertecek davranış sergileyen bir futbolcuya bu kadar müsamahakar davranılmasını doğrusu anlamış değilim. Futbol ve futbolcu ahlakı denen bir şey var. Engin kendi kendine muhasebe etmesi gerekir.  Şampiyonluğa inanmış bir takım ve şu anda lider. Haklı gerekçeleri olsa bile bu reaksiyon doğru değildir.   Kenar yönetimine değişiklik isteğinde bulunmasına hoş karşılamıyorum

Engin en azından onu kazanmak isteyen hocasını mahcup edecek davranışlardan kaçınması gerekirken milyonlarca taraftarı bulunan Trabzonspor futbol takımının formasını çıkarıp rakip takım futbolcusuna vererek soyunma odasına gidiyor.  Yok böyle bir şey.  Olamazda.  Bu tür davranışlar sergileyen bir futbolcu ne zaman, nerde, ne yapacağı belli olmaz. Şampiyonluk umutlarını tümden bir anda söndürebilir.  Kesinlikle ve kesinlikle önlem alınmalı. Çok yetenekli bir oyuncu olduğunu da vurgulamadan geçemeyeceğim.

Soyunma odasında Engin ve Burak’ın meselesini Şenol hoca tatlıya bağlayarak ilk yarıdaki kadroyu koruyarak sahaya çıktı.

Trabzonspor maçın genelinde istekli ve arzulu idi. Trabzonspor’dan gol beklerken Kullanılan tartışmalı bir faulün neticesinde gol geldi ve durum 1-1 oldu.  

Sivas beraberlik golünden sonra Trabzonspor un üzerine gelince geride açıklar bıraktı ve Trabzonspor bunları iyi değerlendirdi. Özellikle Burak müthiş oynadı. İki gol atarak maçı Trabzonspor lehine çevirdi.

 Colman, Serkan, Mustafa Glowacki, Piotr iyi idi.  Selçuk eski formuna henüz ulaşamadı. Hele kaleci Onur Maşallah iki net gollük pozisyon kurtararak maça damgasını vurdu. Geri dörtlü ilk kez bir arada oynadı. Adam paylaşımında ve yer tutmada eksiklikleri oldu.

Jaja takım oyunu oynamıyor. Kendine oynuyor. Alanzinho oyuna girdikten sonra güzel işler yaptı. Topu ayağında tuttu rakibin direnç ve hücum etkisini kırdı.

Trabzonspor Sivas galibiyeti ile önemli bir 3 puan alarak moral buldu ve liderliğini devam ettirdi. Bu kazanma isteği ile Manisa maçından da galip ayrılabilir mi?   Bekleyip göreceğiz.