Sizden gelen
sizdengelen@gmail.com
Bu Kez Olacak Mı?
13 Mayıs 2011 Cuma Saat 00:29

Son 2 haftaya firesiz giren Trabzonspor ve Fenerbahçe şampiyonluk yolunda oynanan karşılaşmalar sonrasında, son iki adım kalmış oldu.

Şampiyonluk yolunda ilerleyen iki takımından günler öncesinden oynanacak maçlar için değişik senaryolar üretilerek kamuoyunda paylaşılarak taraftarın zihinlerinde önyargılar oluşturulmaya çalışıldı. Trabzonspor un Buca karşılaşma öncesinde internet sitelerinde Bucaspor teknik direktörünün genç oyuncularla sahaya çıkacağı iddia edildi. Teknik patronları bu haberi aynen söyleyerek iki futbolcunun cezalı olduğu onların yerine altyapıdan futbolcu aldıklarını ve Antalyaspor ve Fenerbahçe karşısında da aynı kadroyla çıktığını belirtti.

Gelgelelim Bucaspor-Trabzonspor maçına. Mutlak galibiyet parolası ile başladığımız maça 21. Dakika da Burak sahneye çıkarak sevindiren gölü attı. Henüz ilk bölümlerde attığımız gol ile rahat bir maç çıkaracağını düşündü isek de bu maçta da yanılmıştık. Çünkü forvet hattında Umut ile gol kaçırıyor, içeriye yapılan ortalarda kaleciye orta niyetinde oluyordu. Trabzonspor’un daha ataklı oynayabileceğimiz maçta düşme potasında ki Bucaspor daha etkili ve atak futbol oynuyordu.

Bucaspor’un futbol oyunundaki sonuç 88. Dakikada geldi, beraberliği yakalayarak bir anda hayal kırıklığına uğrayarak umutların tamamen tükendiğini an yaşadık. Yenilen gölün tartışması içersindeyken sahneye haftalardan beri eleştirilen Trabzonspor’un forvet oyuncusu Umut’un sahneye çıkması oldu.  Maç 2-1 biterek zirveden kopmadan son haftaya kadar şampiyonun belli olamayacağı hisleri uyandırdı.

Haftalardan beri eleştirilen Umut’un 100. Golü stresi var dendi. Bucaspor maçında da ne stresi vardı ki gol atamıyordu. Forvet oyuncusu için gol atmak stresli mi yoksa sadece Umut’a has bir şey mi? Bucaspor maçında görüyoruz ki en çok eleştirilen futbolcu gol atarak takımı zirve yarışından koparmadı. Şimdi de Umutu tebrik ediyoruz. Helal olsun sana Umut Bulut diyoruz değil mi?

Basında yer alan değişik spekülasyon haberlerine çok takılı kaldık. Milliyetçi ruhumuzla bizi etkilemeye çalıştılar. Basında boy boy Aziz Yıldırım ve Başbakan resimleri yer alırken aynı basında Sadri Şener ile Başbakan resimleri haberleri neredeydi. Şampiyonluk yolunda taraftarı etkilemek isteyenlerin siyasi etmenleri de kullanarak provakatif eylemlerde bulunanlar oldu.

Takım lehine skor ne olursa olsun 3 puan hanesine yazılıyor. Ama hakemlerin etkisiyle ama futboluyla. Taraftarımızın şu eleştiriyi de yapması gerekir. Şampiyonluk yolunda ilerleyen bir takımın rakibi ile 9 puanlık farkı kapatarak kendi sahanda maç kaybederek şampiyonluk yolunda yara alıyor ve sonrada hakemlere yükleniliyor. Başkanın hakemler üzerinde etki yaparak maç kazanabilir ama Fenerbahçe maçlarına da bakıldığı zaman etkili ve atak futbol ile rakibi etki altına alabiliyor. Yeri geldiği zaman takdir etmek gerekir. Sadece Trabzonspor takımını destekleyerek rakipleri köstebek şeklinde eleştirmek doğru olmaması gerek.

Son haftalardaki maçlara bakarak ortaya konan futbolun ne kadar etkisiz olduğu izlenimine varılıyor. Bir şampiyon takımının rastgele futbol oynayarak karambol’e oyun oynayışla kazanmak bir yere kadar olur. Şans her zaman bir insanın yanında olmaz. Son oynana Bucaspor karşılaşmasında ki futbol şampiyon takım oyununa yakışır futbol mu ortaya kondu. Şampiyon olacak takıma bu futbol mu yakışıyor. Bu yorumu sizlere bırakıyorum…

 Abdurrahman Şahin