Celalettin AKÇADOĞAN
celalettinakcadogan@hotmail.co
Kürtçe Ezan Okunmasına Tepki
09 Haziran 2011 Perşembe Saat 01:28

Sitemizin köşe yazarı aynı zamanda Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı olan Celalettin Akçadoğan Kürtçe ezan okunmasıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Din Bir Sen İl Başkanı Celalettin Akçadoğan’ın Yaptığı basın açıklaması;

                                KAMUOYUNA

 20 Mayıs’ta Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde . Tıpkı CHP’li tek parti döneminde ki gibi 18 yıl zorla okutulan ‘Türkçe Ezan’dan 61 yıl sonra okutulan ‘Kürtçe Ezan’ dini mübini İslam’ın evrensel çağrısı hüviyetindeki uluhiyetinden  uzaklaştırılıp  BDP nin siyasi argüman haline dönüştürülmesini asla kabul etmemiz mümkün değildir.  

“Ezan-ı Muhammedi, Evrenseldir. Sevgili Peygamberimizin ilk mescidi inşa ettiği günden bu güne kadar bütün zamanlarda, bütün coğrafyalarda, bütün Müslümanların ortak inancının sembolü ve simgesi olmuştur. Ve olmaya da devam edecektir. Hal böyle iken ezanın herhangi bir dile ve lehçeye çevirisinin Müslümanların ortak inancı ve bilincini birliğini ve çimentosunu ifade eden sözde  kelime kalabalıkları ezan sayılması asla mümkün değildir.”
 

Genelde  Müslümanlar, lokalde   Trabzon Din Bir SEN olarak bu ve benzeri yozlaşmalara asla müsaade etmeyeceğimizi bildirir, Yüce dinimizin bir parçası olan ‘Ezanı Muhammediyeye’  saldıranları nefretle telin ediyoruz