SSS
Giri ve Kayt sorunlar
Neden giri yapamyorum?
Neden kayt olmam gerekiyor?
Neden otomatik olarak km yaplyor?
evrimii kullanc listesinde kullanc admn grnmesini nasl nleyebilirim?
ifremi unuttum!
Kayt oldum ama giri yapamyorum!
Daha nce kayt olmutum ama artk giri yapamyorum?!

Kullanc Seenekleri ve Ayarlar
Kullanc ayarlarm nasl deitirebilirim?
Gsterilen zamanlar yanl!
Deiik bir zaman dilimi setim ama saatler hala yanl!
Konutuum dil listede yok!
Kullanc admn altnda resim gstermek iin ne yapmalym?
Kullanc rtbemi nasl deitirebilirim?
Bir kullancya ait e-posta balantsn tklaynca giri yapmam isteniyor?

Mesaj Gnderme Sorunlar
Bir foruma yeni bir balk nasl gnderilir?
Bir mesaj nasl silebilir veya dzenleyebilirim?
Mesajma bir imza nasl eklerim?
Nasl bir anket olutururum?
Bir anketi nasl deitirir veya silerim?
Neden bir foruma eriimim yok?
Neden anketlere oy veremiyorum?

Biimlendirme ve Balk Tipleri
BBCode nedir?
HTML kullanabilir miyim?
fadeler nedir?
Resim gnderebilir miyim?
Duyurular nedir?
Sabit balklar nedir?
Kilitli balklar nedir?

Kullanc Seviyeleri ve Gruplar
Yneticiler nedir?
Moderatrler nedir?
Kullanc gruplar nedir?
Bir kullanc grubuna nasl katlabilirim?
Bir kullanc grubunun moderatr olmak iin ne yapmam gerek?

zel Mesajlar
zel mesajlar gnderemiyorum!
stemediim zel mesajlar almaya devam ediyorum!
Bu mesaj panosunda herhangi birinden spam e-posta aldm!

phpBB 2 Konular
Bu mesaj panosunu kim yazd?
Aradm X zellik neden yok?
Bu mesaj panosuyla ilgili hukuki sorunlar iin veya suistimal durumlarda kime bavurabilirim?

 

Giri ve Kayt sorunlar
Neden giri yapamyorum?
Kayt oldunuz mu? Giri yapabilmek iin nceden kayt olmanz gerek. Yoksa mesaj panosundan yasaklandnz m? (bu durumda bir mesaj grntlenecektir) Eer yleyse, webmaster veya mesaj panosu yneticisiyle irtibata geip sebebini sorabilirsiniz. Eer kayt olduysanz ve yasaklanm olmamanza ramen giri yapamyorsanz, tekrar tekrar kullanc adnz ve ifrenizi kontrol edin. Genelde hata burada oluyor. Sorun bu deilse mesaj panosu ynetimi ile iletiime gein, belki mesaj panosu iin yanl ayar yapm olabilirler.
Baa dn
Neden kayt olmam gerekiyor?
Kayt olmanza gerek olmayabilirdi aslnda. Mesaj gnderebilmek iin kaydn art olmas, mesaj panosu yneticisinin kararna bal. Ayrca kayt olunca baz zel imkanlara ulaabilirsiniz. rnein mesajlarnzn yannda kedinize ait kk bir resim (avatar) gsterme, zel mesaj gnderme, tandnz kullanclara mail gnderme veya kullanc gruplarna katlma imkanlarna misafir kullanclar sahip deildir. Kayt ilemi ok basit olduu iin kayt olmanz nerilir.
Baa dn
Neden otomatik olarak km yaplyor?
Giri sayfasnda grdnz Her ziyaretimde otomatik giri yap kutucuunu iaretlemediiniz srece, mesaj panosu sizi sadece belirli bir sre iin giri yapm kabul eder. Bylece kaydnzn bakalar tarafndan kullanlmas nlenir. Giriinizin devaml kalmas iin, bu komutu semeniz yeterlidir. Fakat mesaj panosuna baka ahslarnda kulland (rn. herhangi bir ktphaneye, internet kafeye, niversiteye vs. ait) bir bilgisayardan giri yapyorsanz, bu komutu semeniz nerilmez.
Baa dn
evrimii kullanc listesinde kullanc admn grnmesini nasl nleyebilirim?
Profil sayfanza gidip evrimii olduumu gizle seeneini bulabilirsiniz. Buradan Evet 'i seince evrimii olduunuzu sadece mesaj panosu yneticileri ve kendiniz grebilirsiniz. Bu durumda gizli kullanc olarak saylrsnz.
Baa dn
ifremi unuttum!
Telaa kaplmayn! Eski ifrenizi renmek mmkn olmasa bile, yerine deiik bir ifre alabilirsiniz. Giri sayfasn ap ifremi unuttum balantsna tklayn ve tarif edilen ilemleri uygulayn. Ksa srede tekrar evrimii olduunuzu greceksiniz
Baa dn
Kayt oldum ama giri yapamyorum!
lk nce kullanc adnz ve ifrenizi doru yazdnz temin edin. Doru yazlmsa, iki sebep daha olabilir. Eer COPPA destekleniyorsa ve kaydnz esnasnda 13 yandan km balantsna tkladysanz, tarif edilen ilemleri uygulamanz gerek. Sebep bu deilse, kaydnzn onaylanmas gerekebilir. Baz mesaj panolar tm yeni kaytlarn onaylanmasn art koar. Giri yapabilmeniz iin ya kendiniz ya da mesaj panosu yneticisi tarafndan kaydnz onaylanmaldr. Bu durumda onay gerekesi, kaydnz esnasnda size bildirilmi olmal. Bu dorultuda bir e-posta aldysanz, tarif edilen ilemleri uygulamanz gerek. Eer byle bir e-posta almadysanz, verdiiniz e-posta adresinin doru olup olmadn kontrol edin. Onay gerekesinin sebebi, kt amal kullanclarn anonim kalp mesaj panosunu suistimal etmelerini nlemektir. Verdiiniz e-posta adresinin doru olduundan eminseniz, mesaj panosu yneticisiyle irtibata gemeniz gerekir.
Baa dn
Daha nce kayt olmutum ama artk giri yapamyorum?!
Bunun en olas sebebi hatal kullanc ad veya ifre giriidir (kayt olduktan sonra aldnz e-postaya bakp kontrol edin). Belkide mesaj panosu yneticisi kaydnz herhangi bir sebepten dolay silmi olabilir. Forumlara hi mesaj gnderdiniz mi? Veritabannn kaplad alan kk tutmak iin, mesaj gndermeyen kullanclarn kayd genelde belirli bir sre sonra silinir. Tekrar kaydolmay deneyin ve tartmalara katln.
Baa dn

Kullanc Seenekleri ve Ayarlar
Kullanc ayarlarm nasl deitirebilirim?
Eer kaydolduysanz btn ayarlarnz veritabanna kaydedilir. Ayarlarnz deitirmek iin (genelde sayfalarn st ksmnda bulunan) Profil balantsn tklayn. Ayarlarnz buradan deitirilir
Baa dn
Gsterilen zamanlar yanl!
Gsterilen zamanlar byk bir ihtimalle dorudur. Fakat grdnz zaman, bulunduunuz yerin zaman diliminden farkl olabilir. Bu durumda, Profil balantsn tklayp kendiniz iin geerli zaman dilimini semeniz gerekir, rn. London, Paris, New York, Sydney vs. ou seenekler iin geerli olduu gibi, zaman dilimini deitirme imkanda sadece kaytl kullanclara verilmitir. Eer kaytl deilseniz, kaydolmann tam zaman (kelime oyununu balayn)!
Baa dn
Deiik bir zaman dilimi setim ama saatler hala yanl!
Doru zaman dilimini setiinizden eminseniz ve saat hala yanl gsteriliyorsa, bunun en olas sebebi gnndan yararlanma deiimleri olabilir. rn. yaz aylarnda grlen saatler, bulunduunuz lkenin gerek saatinden bir saat ileri veya geri olabilir. Mesaj panosu bu deiimleri dikkate almaz.
Baa dn
Konutuum dil listede yok!
Bunun en olas sebepleri, ya mesaj panosu yneticisinin konutuunuz lisan destekleyen uzanty kurmu olmay, ya da bu mesaj panosunun konutuunuz lisana henz evrilmi olmaydr. Mesaj panosu yneticilerine bavurup, kendi lisannz destekleyen uzanty kurmalarn rica edin. Eer byle bir uzant yoksa, mesaj panosunu kendi dilinize evirmekte zgrsnz. Bu konuda daha geni bilgi iin sayfalarn alt ksmnda grlen phpBB Group balantsn tklayn.
Baa dn
Kullanc admn altnda resim gstermek iin ne yapmalym?
Mesajlarn grntlendii sayfalarda kullanc adlarnn altnda iki tr resim grebilirsiniz. Birincisi, kullanc rtbenizi gsterir ve genelde gnderdiiniz mesaj saysna bal olarak belirli bir sayda yldz veya kare eklindedir. Bunun altnda avatar denen biraz daha byk bir resim grebilirsiniz. Bu resim genelde kullancya ait ve zeldir. Avatar kullanma imkann mesaj panosu yneticisi saptar. Ayrca avatar'larn ne ekilde kullanlabileceinide saptar. Avatar kullanamyorsanz, mesaj panosu yneticisine bavurup bu imkan ne sebepten iptal ettiini renebilirsiniz (bunun nemli bir sebebi olduundan eminiz!)
Baa dn
Kullanc rtbemi nasl deitirebilirim?
Genelde kullanc rtbenizi dorudan deitirmeniz mmkn deildir (kullanc rtbesi, gnderdiiniz mesajn yannda bulunan isminizin altnda ve kullanc profili sayfasnda grlr). ou mesaj panosunda kullanc rtbeleri, gnderilen mesajlarn saysn veya yetkili yeleri belirlemek iin kullanlr, rn. yneticiler veya mesaj panosu yneticileri zel bir rtbeye sahip olabilir. Ltfen gereksiz yere mesaj gnderipte rtbenizi ykseltmeye almayn, elde edeceiniz tek sonu, yneticilerin mesajlarnzn saysn drmesi olacaktr.
Baa dn
Bir kullancya ait e-posta balantsn tklaynca giri yapmam isteniyor?
zgnz fakat e-posta formuyla maalesef sadece kaytl kullanclar e-posta gnderebiliyor (eer ynetici bu zellii aktif ettiyse). Bunun sebebi, e-posta sisteminin anonim kullanclar tarafndan suistimal edilmesini nlemektir.
Baa dn

Mesaj Gnderme Sorunlar
Bir foruma yeni bir balk nasl gnderilir?
ok kolay, forumu veya bal grntleme sayfasnda Yeni Balk Gnder dmesini tklayn. Yeni mesaj gndermeden nce kayt olmanz gerekebilir. Forum ve balk sayfalarnn alt ksmnda yapabileceiniz btn ilemlerin listesini grebilirsiniz (rn. Bu forumda yeni balklar gnderebilirsiniz vs. gibi).
Baa dn
Bir mesaj nasl silebilir veya dzenleyebilirim?
Mesaj panosu yneticisi veya moderatr olmadnz srece, sadece kendinize ait mesajlar dzenleyebilir veya silebilirsiniz. Gnderdiiniz bir mesaj Mesaj Dzenle dmesini tklayarak dzenleyebilirsiniz (bu imkan bazen sadece belirli bir sre iin mevcuttur). Mesajnza birileri cevap gndermise eer, mesajnzn altnda metni ka defa dzenlediinizi gsteren ksa bir yaz greceksiniz. Mesajnz henz yantlanmamsa, bu not grlmez. Ayrca mesajnz mesaj panosu yneticileri veya moderatrler tarafndan dzenlenincede bu yaz grnmez (yneticilerin byle bir durumda metnin hangi ksmn ne sebepten dolay dzenlediklerini yazmalar nerilir). Bir mesaja cevap geldikten sonra normal kullanclar tarafndan silinemez.
Baa dn
Mesajma bir imza nasl eklerim?
Herhangi bir mesaja imzanz ekleyebilmek iin nce Profil sayfanza girip bir imza hazrlamanz gerek. Daha sonra mesaj gnderme formunun alt ksmndaki mzam ekle seeneini seip mesajnza imzanz ekleyebilirsiniz. Gnderdiiniz btn mesajlara genel bir ayar olarak imzanzn eklenmesini istiyorsanz, Profil sayfasndaki seenei tklayn. Buna ramen dilediiniz her mesaj iin imzanzn eklenmesini nleyebilirsiniz (mesaj gnderme formunda mzam Ekle seeneinin iaretini kaldrmanz yeterlidir)
Baa dn
Nasl bir anket olutururum?
Anket oluturmak kolaydr, yeni bir balk gnderirken (veya bir baln ilk mesajn dzenlerken (bu tabiki yetkinize baldr)), mesaj gnderme formunun altnda Anket Ekle formunu greceksiniz (byle bir formu gremiyorsanz, anket ekleme yetkiniz yok demektir). Anket sorusunu ve en az iki tane anket kk eklemeniz gerekir. Anket kk eklemek iin Bu kk Ekle dmesini tklayn. Ayrca anketin gsterim sresinide belirleyebilirsiniz, 0 sresiz demektir. Eklenebilecek anket klarnn says snrldr. Bu snr mesaj panosu yneticisi belirler
Baa dn
Bir anketi nasl deitirir veya silerim?
Anketlerde mesajlar gibi sadece gnderen kullanc, moderatr veya mesaj panosu yneticisi tarafndan deitirilebilir. Bir anketi deitirmek iin, baln ilk mesajn tklayn (ilgili anket daima bu mesaja baldr). Ankete henz katlan olmadysa, hazrlayan kullanc tarafndan deitirilebilir veya silinebilir. Ankete katlan olmusa, sadece forum ve mesaj panosu yneticileri tarafndan deitirilebilir veya silinebilir. Bylece bir sre sonra klar deitirip anket sonularn saptrma olana kalmaz
Baa dn
Neden bir foruma eriimim yok?
Baz forumlar sadece belirli kullanclara veya kullanc gruplarna ak olabilir. Mesajlar okumak, grntlemek, gndermek iin vs. zel yetki gerekebilir. Bu yetkiyi sadece ilgili moderatr veya mesaj panosu yneticisi verebilir, bu kiilere bavurmalsnz.
Baa dn
Neden anketlere oy veremiyorum?
Anketlere sadece kaytl kullanclar oy verebilir (bylece hile yapma olana nlenmi olur). Eer kayt olmanza ramen hala anketlere oy veremiyorsanz, gerekli yetkilere sahip deilsiniz demektir.
Baa dn

Biimlendirme ve Balk Tipleri
BBCode nedir?
BBCode HTML'in zel bir uygulamasdr. Forum'a yazdnz mesajlarda BBCode kullanabilme imkann mesaj panosu yneticisi saptar. Ayrca mesaj gnderme formundaki seenekler sayesinde dilediiniz mesajlarda BBCode' iptal etmeniz mmkndr. BBCode, HTML'e benzer tarzdadr fakat tag'ler < ve > yerine keli parantez iine alnr: [ ve ]. Ayrca nelerin nasl grntlendii daha iyi kontrol edilebilir. BBCode hakknda daha geni bilgiler iin, mesaj gnderme sayfasndan ulaabileceiniz rehbere baknz.
Baa dn
HTML kullanabilir miyim?
Mesaj panosu yneticisinin izin vermesine baldr, ilgili ayarlarn tmn o kontrol eder. Eer izin verilmise, byk ihtimalle sadece baz tag'lerin altn greceksiniz. Byle olmas gvenlik iindir. Ama, mesaj panosu grntsnn bozulmasn veya daha deiik sorunlarn meydana gelmesini nlemektir. zin verilmi olsa bile, mesaj gnderme formundaki seenekler sayesinde dilediiniz mesajlarda HTML'i iptal etmeniz mmkndr.
Baa dn
fadeler nedir?
fadeler veya Semboller, belirli duygu ifadelerini vermek iin kullanlan iaretlerdir. Metinde kk resimler halinde grntlenir. rn. :) mutlu, :( ise zgn anlamndadr. Kullanabileceiniz ifadelerin listesini mesaj gnderme formunda grebilirsiniz. fadeleri ar derecede kullanmamaya zen gsterin, metin yoksa okunmaz hale gelebilir. Bu durumda ynetici ifadeleri veya mesajnz tamamyla silmeye karar verebilir
Baa dn
Resim gnderebilir miyim?
Gnderdiiniz mesajla beraber resimde grntlenebilir. Fakat u anda mesaj panosuna dorudan resim gndermek mmkn deildir. Bu yzden umuma ak bir web sunucusunda kaytl bir resme balant vermeniz gerek, rn. http://www.umuma-acik-sunucu.net/resim.gif . Kendi bilgisayarnzda bulunan bir resme balant vermeniz mmkn deil (bilgisayarnz umuma ak bir web sunucu olmad srece). Ayrca, umuma ak olmayan ve sadece ifreyle ulalan resimlere balant vermek mmkn deildir (rn. hotmail veya yahoo mailboxlarnda vs. kaytl resimler). Resim grntlemek iin, BBCode'n [img] tag'ini yada (msaade verilmise) HTML kullanabilirsiniz.
Baa dn
Duyurular nedir?
Duyurular ou zaman nemli bilgileri ierir, en ksa zamanda okumanz neririz. Duyurular, ilgili forumun her sayfasnn banda grlr. Duyuru gnderebilmeniz iin bu yetkiye sahip olmanz gerek. Yetkilerinizi ise mesaj panosu yneticisi saptar.
Baa dn
Sabit balklar nedir?
Sabit balklar, ilgili forumun ilk sayfasnda, duyurularn hemen altnda grlr. ou zaman nemli bilgileri ierirler, mmknse okumanz neririz. Duyurular iin geerli olduu gibi, herhangi bir foruma sabit balk gndermek iin gereken yetkileri mesaj panosu yneticisi saptar.
Baa dn
Kilitli balklar nedir?
Bu balklar moderatr veya mesaj panosu yneticisi kilitler. Kilitli balklar yantlamak mmkn deildir, ierdikleri anketler otomatik olarak sona erir. Balklar birok nedenlerden dolay kilitlenmi olabilir.
Baa dn

Kullanc Seviyeleri ve Gruplar
Yneticiler nedir?
Yneticiler, mesaj panosunun her blmnde en ok yetkiye sahip olan ahslardr. Bu kiiler, mesaj panosunun her trl ilevini kontrol edebilir: izin verme, yetkilendirme, kullanc yasaklama, kullanc gruplar oluturma, moderatr yetkilerini verme vs. Ayrca btn forumlarda moderatr yetkilerine sahiptirler.
Baa dn
Moderatrler nedir?
Moderatrler, gnlk olarak forumun almasn kontrol eden ahslar veya gruplardr. Balklar deitirme ve silme yetkisine sahip olabilirler. Ayrca moderatr olduklar forumdaki balklar kilitleyebilir, tayabilir, silebilir ve blebilirler. Genelde moderatrlerin grevi, off-topic, yani balk konusuyla ilgisi olmayan yantlarn veya hakaret ve saldr niteliinde metinlerin gnderilmesini nlemektir.
Baa dn
Kullanc gruplar nedir?
Kullanc gruplar, mesaj panosu yneticilerinin kullanclar grup halinde ayrabilmesi iin ngrlen bir yntemdir. Her kullanc (ou mesaj panolarndan farkl olarak) birok gruba ye olabilir. Bu ekilde mesaj panosu yneticileri belirli kullanclara rahatlkla moderatr yetkilerini veya zel forumlara ulama yetkisini vs. verebilir
Baa dn
Bir kullanc grubuna nasl katlabilirim?
Bir kullanc grubuna katlabilmek iin, herhangi bir sayfa zerindeki kullanc gruplar balantsna tklayn. Kullanc gruplarnn listesini greceksiniz. Gruplarn tm eriime ak olmayabilir, bazlar kilitli veya gizli olabilir. Grup ak ise, ilgili balantya tklayarak ye olmak iin istekte bulunabilirsiniz. steinizin kullanc grubu moderatr tarafndan onaylanmas gerek, rnein isteinizin nedenini sorabilir. steiniz reddedilirse grup moderatrn ltfen rahatsz etmeyin, bunun nedenleri olsa gerek.
Baa dn
Bir kullanc grubunun moderatr olmak iin ne yapmam gerek?
Kullanc gruplar mesaj panosu yneticisi tarafndan alr. Mesaj panosu yneticisi ayn zamanda her grubun moderatrn saptar. Eer yeni bir kullanc grubu amak istiyorsanz, ilk nce mesaj panosu yneticisiyle irtibata gemeniz gerek, kendisine zel mesaj gndermeyi deneyin.
Baa dn

zel Mesajlar
zel mesajlar gnderemiyorum!
Bunun sebebi olabilir; henz kayt olmam veya giri yapmamsnz, veya mesaj panosu yneticisi btn mesaj panosu iin zel mesajlar iptal etmi. nc olanak ise: mesaj panosu yneticisi sizin bu imkan kullanmanz nlemi olabilir, bu durumda kendisine nedenini sormanz gerekir.
Baa dn
stemediim zel mesajlar almaya devam ediyorum!
leride zel mesajlar sistemine belirli kiilerden gelen mesajlar iptal etme imkann ekleyeceiz. imdilik herhangi bir ahstan istemediiniz zel mesajlar alyorsanz, mesaj panosu yneticisine bavurun. O herhangi bir kullancy zel mesaj gndermekten men edebilir.
Baa dn
Bu mesaj panosunda herhangi birinden spam e-posta aldm!
zgnz. Aslnda bu mesaj panosunun sunduu email gnderme ilevi bundan korunmak iin birok nlemi alm bulunuyor. Aldnz spam e-postann bir kopyasn mesaj panosu yneticisine gnderin. zellikle aldnz emailin balk ksmn (to (kime), subject (konu) vs.) iletmeyi unutmayn, bu ksmda emaili gnderen kullanc hakknda bilgiler bulunur. Mesaj panosu yneticisi bu bilgilerle meseleyi takip edebilir.
Baa dn

phpBB 2 Konular
Bu mesaj panosunu kim yazd?
Bu yazlm (deitirilmemi haliyle) phpBB Group tarafndan retilmi ve genel datma karlmtr. Tm eser haklar phpBB Group'a aittir. Bu eser, GNU General Public Licence antlamasna uygun olarak eriime almtr. Bu antlamaya uyma artyla cretsiz datlabilir. Daha detayl bilgiler iin balantya gz atn.
Baa dn
Aradm X zellik neden yok?
Bu yazlm phpBB Group tarafndan yazlm ve datma karlmtr. Eer herhangi bir zelliin eksik olduunu dnyorsanz, ltfen phpbb.com sitesini ziyaret edip phpBB Group'un ilgili dncelerini renin. Ltfen phpbb.com sitesindeki forumlara yazp yeni bir zellik isteinde bulunmayn. phpbb Group sourceforge araclyla yeni zellikler ekler. Ltfen ilgili forumlar gezip ilk nce phpBB Group'un herhangi bir zellikle ilgili tutumunu renin ve daha sonra burada tarif edilen yntemle bavuruda bulunun.
Baa dn
Bu mesaj panosuyla ilgili hukuki sorunlar iin veya suistimal durumlarda kime bavurabilirim?
Mesaj panosu yneticisine bavurmanz nerilir. Mesaj panosu yneticisinin kim olduunu renemezseniz, ilk nce moderatrlerden biriyle irtibata geip, kime yazmanz gerektiini renin. Herhangi bir yant alamadnz takdirde, site sahibine bavurun (whois aramasyla sitenin sahibini renebilirsiniz) veya (eer site cretsiz hizmet veren sitelerde altrlyorsa, rn. yahoo, free.fr, f2s.com vs.) sitenin ynetimine veya suistimal konularyla ilgilenen ubesine bavurun. phpBB Group'un bu mesaj panosunun nasl, nerede ve kimler tarafndan altrldn kontrol etmediini ve herhangi bir ekilde bundan sorumlu olmadn ltfen dikkate aln. phpbb.com sitesiyle veya phpBB yazlmyla dorudan ilgisi olmayan herhangi bir hukuki konuda (ihtiyati tedbir, mali sorumluluk, iftira vs.) phpBB Group'la irtibata gemek tamamen anlamszdr. Bu yazlmn herhangi nc ahslar tarafndan kullanmyla ilgili phpBB Group'a e-posta yazarsanz, ya ok ksa bir cevap alrsnz ya da hi cevap alamazsnz.
Baa dn

Tm zamanlar GMT

Gei Yap:  

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR