nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Eyl 05, 2008 7:59 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

RAMAZAN VE MUKABELENÝN ÖNEMÝ


شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِيَ أُنزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى

لِّلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ

Muhterem Müslümanlar!

Kur’ân-ý Kerim’in indirildiði ay oluþu ve Ýslâm davetinin baþlangýcýnýn yýl dönümü olmasý münasebetiyle, içinde bulunduðumuz Ramazan ayýnýn Müslüman’ýn hayatýnda çok önemli bir yeri vardýr. Kur’an-ý Kerim’de ismi açýkça belirtilen ve övgüyle bahsedilen bir baþka ay bulunmamaktadýr. Bu husus Kur’an-ý Kerim’de þöyle ifade edilmektedir.
Ramazan ayý, insanlara yol gösterici, doðrunun ve doðruyu eðriden ayýrmanýn açýk delilleri olarak Kur’ân’ýn indirildiði aydýr. ”
Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) Ramazan ayý ve faziletini þöyle bildirmiþtir: "Ramazan öyle bir aydýr ki, Allah gündüzleri oruç tutmayý farz ve gece ibadetini de nafile kýlmýþtýr. Ramazan, sabýr ayýdýr. Sabrýn karþýlýðý ise cennettir. Ramazan ihsan ve yardýmlaþma ayýdýr. Mümin’in rýzký bu ayda artar, bereketlenir... Ramazan ayý öyle bir aydýr ki, evveli rahmet, ortasý maðfiret ve sonu cehennem ateþinden kurtuluþtur."

Deðerli Müslümanlar!

Ramazan ayý, rahmet ve bereketi bol bir aydýr. Bu ayýn gelmesiyle iyilikler çoðalýr, kötülükler azalýr. Çünkü insanlýðýn kararan ufkunu aydýnlatan Kur’ân-ý Kerim bu ayda inmeye baþlamýþtýr. Öyleyse bizlerde ramazan ayýnda camilerimizi olduðu gibi, evlerimizi de Kur’an tilavetiyle ihya edelim. Zira Sevgili Peygamberimiz Kur’an okunmayan evi kabristana benzetmiþ ve þöyle buyurmuþtur. ‘’Evlerinizi kabristana çevirmeyin. Ýçerisinde Kur’an okunan eve þeytan girmez.’’

Bu ayda Allah’ýn rýzasýný kazanarak kendimizi affettirmek fýrsatýný kaçýrmayalým. Kalplerimizi Kur’anýn
mesajýnýn nuruyla nurlandýralým. Çünkü Peygamberimiz bu ayda kendisini tamamen ibadete verir, hele ramazanýn son on gününü itikafla mescide kapanarak geçirirdi. Peygamberimiz (s.a.s.) ve ashabý Kur’aný en çok bu ayda okurlar, cömertliði en çok bu ayda gösterirler ve ibadeti en çok bu ayda yaparlardý.
Ýbn Abbâs (r.a.) Peygamberimizin Ramazan hayatýný þöyle anlatýr:
“Peygamberimiz insanlarýn en cömerdi idi. Kendisine vahiy getiren Cebrail (a.s.) ile ramazan ayýnda karþýlaþtýðý zaman, cömertliði doruk noktasýna eriþirdi. Cebrail (a.s.) Ramazanýn her gecesinde Peygamberimizle buluþup Kur’ân okurlardý. Ýþte böylece Peygamberimiz, Cebrail (a.s.) ile buluþtuðunda insanlara rahmet getiren rüzgârdan daha cömert ve daha yararlý olurdu”.

Deðerli Müminler!

Her þeyde olduðu gibi ramazan ayýný deðerlendirme konusunda da örnek alacaðýmýz yegâne insan, Sevgili Peygamberimizdir. Onu örnek alan yanýlmaz ve yolunu þaþýrmaz. Bu duygu ve düþüncelerle, içinde bulunduðumuz bu mübarek ayýn milletimize ve Ýslam âlemine hayýrlara vesile olmasýný Yüce Allah’tan niyaz ederim.
Hutbemizi bir hadisi þerif mealleriyle bitirmek istiyorum. :“Ramazan geldiði zaman cennet kapýlarý sonuna kadar açýlýr, cehennem kapýlarý kapatýlýr ve þeytanlar baðlanýr.”
“Herhangi biriniz oruçlu olduðu gün artýk kötü söz söylemesin ve cahillik yapmasýn. Eðer bir kimse kendisi ile dövüþür yahut kendisine kötü söz söylerse derhal; ben oruçluyum, desin.”
“Oruçlu bir kimse yalan konuþmayý ve yalancýlýkla iþ yapmayý terk etmedikçe Allah, o kiþinin aç ve susuz kalmasýna bir deðer vermez”


En son Muhammethoca tarafndan Cum Eyl 05, 2008 2:21 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
guldengencan



Kayt: 13 ub 2008
Mesajlar: 1230

MesajTarih: Cum Eyl 05, 2008 10:18 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

paylaþým için çok teþekkür ederim
_________________
SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Eyl 07, 2008 8:00 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Oruçlu bir kimse yalan konuþmayý ve yalancýlýkla iþ yapmayý terk etmedikçe Allah, o kiþinin aç ve susuz kalmasýna bir deðer vermezr
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Eyl 07, 2008 7:29 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Evlerinizi kabristana çevirmeyin. Ýçerisinde Kurr;an okunan eve þeytan girmez.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR