nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
derya



Kayt: 11 Arl 2007
Mesajlar: 174

MesajTarih: Cum Eyl 19, 2008 5:06 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

BÝR KAVRAMLA bizi meþgul ederken, bir baþka kavramýn içini boþaltýyor birileri. Boþ bulunuþlarýmýzý bir þekilde kendi deðerleriyle dolduruyorlar. Sinsice giriyorlar düþünce yollarýndan, mayýnlarýný býrakýp gidiyorlar.

Tesettür kavramýný bile unutturur oldular bize... Ýþi baþa ve bez parçasýna indirgediler; “baþörtüsü” dediler. Hatta onunla da yetinmediler, “baþörtü” taktýlar kafalara... Sýrada ne var acaba?

Hayadýr, edeptir tesettür... Gözün ve gönlün men edilene meyletmemesidir... Akleden kalpten duygulara, duygulardan azalara, azalardan elbiselere yansýyan iman þuurunun görüntüsüdür, resmidir... Resmî tören ve töre görüntüsü deðildir tesettür...

Kâinatta kaplý “Settar” elbisesini gören gönlün üstünde ince nefis zarýný hikmet nazarýyla açmýþ demektir. Bedeniyle beraber duygularýný örtebilmiþ, dýþtan gelen hayasýz akýnlarý durdurabilmiþtir. Ýnandýðýný kainattan deliller getirerek dillendirmiþ, elbisesiyle edeple gösterebilmiþtir. Tesettür hakikatini bütün çýplaklýðý ile görebilmiþ, haya elbisesini edeple bürünebilmiþtir. Elmadaki kabuk hakikatini gören hayatýný ubudiyet kabuðu ile çepeçevre sarmýþtýr. Dünyanýn atmosfer, yýldýzlarla yaldýzlý semanýn “esîr” ile örtülmüþlüðünü örtüþmüþtür tesettürüyle...

Nimetten in’amý, masnuattan Sanii görerek gözünü hikmete açan nikmetsizliðe kapamýþtýr.

Gül goncasýnýn yapraklarla kaplanma hakikatini açýkça gören hayatýný haya ile örtebilmiþ, tedibi gerektiren edepsizliðe düþmemiþtir.

Yapraksýz gonca hüsnünü yitirmiþ, cemalini cansýzlaþtýrmýþtýr. Gonca hakikati gönlünde açan, Kur’an ve kainat kökünden kopuk rüzgar önünde savrulan yapraklar gibi savrulmaktan kurtulmuþtur. Kainatý Kur’an’la beraber okuma temizliðine eren gönlüyle beraber elbisesini edeple temizlemiþ, haya ile örtmüþtür.

Kâinattan ve Kur’an’dan kopuk sokaklarda savrulan eþarplar hayayý saramýyor. Düþünceler açýk, kalpler yaralýyken elbiseler örtmüyor. Yürürken yüreklerimize tuz basýlýyor, vicdanlarýmýz aklýmýzla beraber aðlýyor. Yürek ellerimizi sýkýyor, hüznümüzü örtecek örtü arýyoruz. Ayaklarýmýz haya yollarýnda koþmak istiyor, edebe “edeb”le selam vererek.... Sýkan sokaklardan sýkýlarak yürümekten sýkýldýk artýk.

Baharda açan gül goncalarý gibi kâinat hakikatini haykýrmalý hayasýzlara... Tesettürü sadece baþa indirgemek isteyen düþüncesiz baþlara baðýrmalý, edepsizliðe edeple dur diyebilmeli hakikat aþýklarý... Göz kaymasý ile aþký kirletmemeli, gönlü kaydýrmamalý hakikat yolcularý... Yollarý temiz ve serin tutabilecek hakikatler serperek hýzla yürüyebilmeli, dünyanýn bir ucundan bir ucuna...

Elbiseler önemlidir. Kýyafetler keyfiyetimizin kalýbýdýr. Keyfiyetimiz haya ile kaplýysa dýþýmýz edeble örtülmüþtür. Ýmanýmýz kavi ise haya elbisemiz kuvvetlidir. Elbisemizde yýrtýlma varsa imanýmýzý kâinat kuvvetiyle Kur’an’la dikmeliyiz. Yoksa birileri “baþörtüsü” ile uðraþarak baþýmýzý aðrýtýr durur.
_________________
BirçokAyrýlýkYaþadým
BuyüzdenBitiþikYazýyorum
ArtýkHerþeyi..

Düþ(L)üyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR