nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Ekm 19, 2007 3:58 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝBADETLERDE DEVAMLILIK

Ýbadet; gönülden ve isteyerek Allah’a yönelmek ve emirlerine itaat etmek demektir. Ýnsaný yoktan var eden ve varlýðýndan haberdar eden Allah yarattýðý insanýn kendisini tanýmasýný ve O’na ibadet etmesini emrediyor. Ancak bu sayede insanýn kötülüklerden ve Allah’ýn azabýndan korunabileceði bildiriliyor.
Dünyadaki her varlýðýn bir yaratýlýþ gayesi vardýr. Bu varlýklar, sýrasý ve zamaný geldikçe görevini muazzam bir þekilde yerine getirmektedir.
Kur’an-ý Kerime göre bütün varlýklar ibadet etmektedir. Kur’an-ý Kerim bunu þöyle ifade eder. “Hiçbir þey yoktur ki Allah’ý tespih etmesin.” Yýldýzlar, daðlar, kuþlar, hayvanlar ve daha bir çok yaratýk devamlý olarak kendilerine özgü bir þekilde ibadet yaparlar. Karýncayý meliksiz, arýyý beysiz, balýklarý ve kuþlarý rehbersiz býrakmayan Yüce Allah, kainatý insansýz insaný da peygambersiz býrakmamýþ; .“Ben cinleri ve insanlarý ancak bana (kulluk) etsinler diye yarattým” buyurmuþ. Bu ayetten çýkaracaðýmýz ders o ki; insanlar hayatlarý boyunca ibadet çemberinden ayrýlmayacak ve yapacaðý bütün amelleriyle ibadet ve kulluðun dýþýna çýkmayacaktýr.Diðer bir ayet-i kerimde ise “Ölüm sana gelene kadar rabbine ibadet et” diye emretmiþtir.


Ayet-i kerimelere göre sorumlu olduðumuz ibadetlerimizde devamlýlýðýn esas olduðunu anlýyoruz. Beklenen faydanýn hasýl olmasý için ibadetlerimizi zamanýnda ve sürekli yapmalýyýz. Nitekim Allah Resulü “Allah’ýn en çok sevdiði ibadet az da olsa devamlý olanýdýr” buyurmuþtur. Ýslam alimlerinden Cüneyt-i Baðdadi ise þöyle söylüyor: “Ýnsanlar ibadet yapmak
için yaratýldý. Ýbadetin özü de kalbin her zaman Allah’tan gafil olmamasý ve O’nu unutmamasýdýr.”
Ýnsanýn ibadet edeceði varlýða inanýp itaat etmesi, O’nun razý olacaðý iþleri yaparken;
O’nun yaptýklarýndan da razý olmasý, ömrünü yaratýcýsýnýn istediði ölçüde geçirecek amellerde bulunmasý yine genel olarak ibadet manasýna gelmektedir.
Ýþte bu ölçülerde bir ömre yayýlmýþ ibadetin; geçici ve rafa kaldýrýlmýþ bir döneminin olmadýðýný kainatýn ahenkli nizamýndan da öðrenebiliriz.Yani ibadetler mevsimlik bir elbise deðildir.Kýþ geldiðinde giyilip yaz geldiðinde çýkarýlan bir giysi deðildir.
Güneþin her gün doðup batmasý, dünyanýn her an dönmesi, kainat düzeninin kesintisiz görev yapmasý insanýn da kulluðunun kesintisiz olmasý gerektiðinin bir ifadesidir.


Yüce Allah kulluk ve ibadet konusunda istikrarlý ve devamlý olmamýz için þöyle buyurur: “O göklerin, yerin ve ikisi arasýnda bulunanlarýn Rabbidir; öyle ise O’na kulluk et ve O’na kullukta sabýrlý ol”
Ýbadet etmek bakýmýndan dünyanýn bir saati kýyametin bin senesinden daha iyidir. Çünkü sadece dünyada Salih amel iþlenebilir. Halbuki kýyametin on bin senesinde ahiretimize fayda verecek hiçbir þey yapýlmaz. O halde ey Mümin kardeþlerim vaktimizi boþ þeylerle geçirmeyelim, zamanýmýzýn kýymetini iyi bilelim.

De ki; «Eðer yalvarmanýz, kulluðunuz, ibadetiniz olmasa Rabbim size ne diye deðer versin? Sizler Allah'ýn ayetlerini yalanladýðýnýz için azap hiç yakanýzý býrakmayacaktýr.»
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cmt Ekm 20, 2007 5:35 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ALLAH RAZI OLSUN BÝZLERE BU ÞEKÝLDE GÜZEL YAZILAR YAZARAK FAYDA SAÐLADIÐINIZ ÝÇÝN MÝNNETTARIZ ÇÝLHOROZ AÝLESÝ OLARAK YAZILARUNUZUN DEVAMINI SEVEREK BEKLÝYORUZ ÝNÞ SELAMETLE KSLIN
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pts Ekm 22, 2007 7:04 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sizden de Allah razý olsun teþekkür ederim. istifadeli olabildi isek ne mutlu bize
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR