Neden Baba
Sayfaya git 1, 2  Sonraki  


nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
kemalCUMAN



Kayt: 26 Arl 2006
Mesajlar: 63

MesajTarih: Pts Ekm 20, 2008 7:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

GENÇ BÝR KIZIN FERYATI BU.....!

NEDEN BABA

Yýl 2060
kýzým 18, ben 47 yaþýndayým...

'Baba bizim bayraðýmýzda sizin zamanýnýzda Ay-yýldýz varmýþ neden þimdi haç iþareti ve anlamýný bilmediðim renkler var?
2 arkadaþ okulda tavan arasýnda eski bir atlas bulmuþtuk, o atlasta gördük daha önce Edirne'den Kars'a kadar Türkiye topraðý imiþ, þimdi neden o haritanýn 1/5'ine Türkiye diyoruz?

Eskiden her mahallede 1, 2 cami varken, þimdi neden her ilde bir cami var, dedem bahsetmiþti daha önce ezan denen bir þey varmýþ, günde 5 defa camilerden okunurmuþ þimdi bu çan sesleri ne baba? Filistinlilerin zamanýnda topraklarýný parça, parça satarak Ýsrail'in kurulmasýna sebep olduklarýný hiç mi bir yerde okumadýnýz da, topraklarýmýzý sattýrýp þimdi bu ufacýk alana bizi hapsettiniz? Siz atalarýnýzdan böyle mi aldýnýz bu topraklarý? emaneti böyle mi korudunuz? Günden güne topraklarýmýz satýlýrken siz
uyuyor muydunuz baba?

Baba küçükken herkesin beni Ayþegül diye çaðýrdýðýný hatýrlar gibiyim, þimdi neden bana Angel diyorlar, beni kulaðýma Angel ismini ezanla sen mi söyledin?

Bizim evin önünden tanklarla geçen Amerikan askerleri kim baba? Her gün bize hakaret ederek ve sizi her gördükleri yerde coplayarak demokrasi mi getirdiler baba? Bize okulda demokrasinin tanýmýný daha farklý öðretiler sanki. Elime dün bir kitap geçti baba, senin gençliðinden kalan. Biz Ankara'ya taþýnmazdan önce memleketimizin ismi Gaziantep'miþ ve 6317 þehit vererek 'Gazi' lik unvanýný kazanmýþ. Neden þimdi oraya Kürdistan diyorlar baba. Baba hani sizlere Kürtlerle Türkler kardeþtir demiþler, peki kardeþlerim neden bizi öldürüp ülkemizde ayrý devlet kurdular.
O kitapta Atatürk diye birinden de bahsetmiþti. O her kimse, 1933'te Bursa'da bir nutuk vermiþ, ben þimdi bile ne kastettiðini anlayabiliyorken, sizin gençliðiniz O kadar mý cahildi de o uyarýlarý dikkate almadýnýz?

Þimdiki Kürdistan topraðýnda yer alan Süleymaniye'de askerimizin baþýna çuval geçirmiþler ve sen o dönemde gençtin, hiç mi kanýn donmadý baba? Neden hesap sormadýnýz? Bunlarý görmezden gelen yöneticilerinize?

O az önce bahsettiðim Atatürk size bir hitabe yazmýþ ve sizi hain yöneticilere ve uþaklara karþý uyarmýþ ve hitabenin sonunda da 'Muhtaç olduðun kudret damarlarýndaki asil kanda mevcuttur' demiþ. Baba kanýnýz o kadar bozuk mu ki ülkemizi bu hale getirenlerin yakasýna yapýþmadýnýz?

Baba Türkiyeli ne demek? Biz Türk çocuðu deðil miyiz? Soyumuz belli deðil mi bizim?
O kitapta okumuþtum 'Ne mutlu Türküm diyene' yazýyordu. Peki, baba ben neden mutlu deðilim? Türküm demek suçsa ve kötü bir þeyse siz eskiden neden söylerdiniz?
Baba biz Kurtuluþ Savaþý denen bir þey yaþamýþýz. Kitaba göre dünyanýn gördüðü en þanlý savaþmýþ ve o savaþta 4 milyon þehit vermiþiz. Madem bu vatandan bu kadar kolay vazgeçecektiniz de neden o kadar þehit verdiniz?

Hiç mi kitap okumadýnýz? Hiç mi sizi uyaran olmadý, hiç mi göremediniz ülkemizin peþkeþ çekildiðini? eðer farkýnda olduysanýz ve duygusuzca evinizde oturduysanýz sizin o hainlerden ne farkýnýz kaldý? Allah'ýn huzuruna hangi yüzle çýkacaksýnýz baba.

'Vatan sevgisi imandandýr' diye bir hadis varken hadi diyelim ki Türklüðünüzden vazgeçtiniz bari Ýslam'ýn emrine uysaydýnýz.
Senin eski CD'lerden dinledim baba, bizim de bir Ýstiklal Marþýmýz varmýþ. O marþý yalnýzca körü körüne mi ezberlediniz? Atalarýmýz sizi her fýrsatta uyarmýþ, demiþ ki 'Ey Türk titre ve kendine dön'. Baba ne zaman titreyeceksiniz? Ankara'yý da kaybettikten sonra mý?

Bundan13 yýl önce titremediyseniz eðer artýk hiç bir þey titretemez sizi. Baba sen son baðýmsýz olan Türkiye Cumhuriyetini gördün.'Ya devlet baþa, ya kuzgun leþe' diyebilecek bir Hasan Tahsin, bir Þehit Þahin, bir Sütçü Ýmam yok muydu aranýzda? Yazýklar olsun baba sizin gençliðinize!

Bu günleri göreceðime hiç doðmasaydým baba. Türklüðünüzden utanmadýnýz hiç olmazsa insanlýðýnýzdan utansaydýnýz baba. Bu vatan göz göre göre altýnýzdan kayarken hiç olmazsa ÞEREFÝNÝZLE YAÞASAYDINIZ DA ÞÝMDÝ OLMASAYDINIZ?


En son kemalCUMAN tarafndan Pts Ekm 20, 2008 7:43 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Ekm 20, 2008 7:45 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kemal abi çok güzel bir mevzuyu bizimle paylaþmýþsýn teþekkür ediyorum. Herkesin okumasý ve düþünmesi gereken bir konu.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
yesil_balta



Kayt: 02 Oca 2008
Mesajlar: 1

MesajTarih: Sal Ekm 21, 2008 7:41 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Harika bir mektup duygularýmýza tercüman oldu. Kutlarým
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Sal Ekm 21, 2008 7:43 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Metni okurken bir yandan da düþünüyordum.Evet kýzýn babasýna dedikleri doðru.Hiç mi kanýn donmadý mý diyor.Müthiþ bir þey kýzýn söyleyiþleri.Sýkýlmadan okuyacaðýnýza inanýyorum.Teþekkürler Kemal abi...
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
htc gncn



Kayt: 20 ub 2008
Mesajlar: 351

MesajTarih: Sal Ekm 21, 2008 8:56 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bunu daha önce okumuþ çok etkilenmiþtim ibret alýnmasý gereken bir anlatým paylaþým için tþk ellerinize saðlýk*clap**clap*
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
kardelen



Kayt: 29 Hzr 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Sal Ekm 21, 2008 12:18 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Çok etkileyici ve üzerine defalarca düþünülmesi gereken sorular. (neden baba) Ellerine yüreðine saðlýk kemal abi,tekrarýný bekleriz.*clap*
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
Emine Kose



Kayt: 10 Ksm 2007
Mesajlar: 7

MesajTarih: Sal Ekm 21, 2008 2:55 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

kemal abi harika etkileyici ellerine yüregine saglik*clap**clap*
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
celalbaki



Kayt: 31 Tem 2008
Mesajlar: 1

MesajTarih: r Ekm 22, 2008 6:43 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ülkemizin en büyük sorunu bu olmalý. Hiç kimse olup bitenden duyarsýz kalmamalý, herkes bir þeyler yapmalý diye düþünüyorum.Çok güzel bir paylaþým
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
derya



Kayt: 11 Arl 2007
Mesajlar: 174

MesajTarih: r Ekm 22, 2008 4:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Türklüðünüzden vazgeçtiniz bari Ýslam'ýn emrine uysaydýnýz

? ? ? ? ? ?


En son derya tarafndan r Ekm 22, 2008 4:40 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
osman61



Kayt: 22 Arl 2006
Mesajlar: 53

MesajTarih: Pr Ekm 23, 2008 8:46 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

BU OLMADI KEMAL CUMAN
nerden çýktý bu kýyamet senaryosu..bu ne menem bir müneccimliktir.ve bu nasýl bir cinliktir ki;üç günlük iktidar hýrsý uðruna bu büyük millete bu hakaretler reva görülür.
bu ne aciz bir zihniyettir ki;imparatorluklar kurup,cihana adalet ,ilim ve nizam vermiþ ,ilay-ý kelimetullah için destanlar yazan bu milleti, istiklalinden,bayraðýndan ,miili mukaddeslerinden vazgeçirir.
kaldýki bu büyük millet ,dünyanýn en iyi 20 ekonomisi içinde ve en güçlü ordusuna sahip olmanýn yanýnda ,jeo stratejik konumu,milletlerarasý camiadaki saygýnlýðý ile de BM nezdindeki þerefli yerini almýþ bulunmakta.
hal böyle iken,felaket telallýðý yapmak suretiyle milli birliðimizi bozmak isteyen donkiþotlar;Angela coni kilise can'ý ,haçlý bayrak sizin olsun da,lütfen benim ayþem'e muhammed'ime, bayraðma ve milli mukaddesatýma dokunmayýn.ve lütfen bu milletin milli gururunu rencide edip ümitsizliðe düþürmeyin..
VE DEÐERLÝ KARDEÞÝM KEMAL CUMAN dan nacizane ricam,bu mide bulandýran yazýyý siteden kaldýrmasý.hatadan dönmenin fazilet olduðunu o benden iyi bilir.
ankaradan holaysaya selamlar..allaha emanet olasýnýz..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi
kemalCUMAN



Kayt: 26 Arl 2006
Mesajlar: 63

MesajTarih: Pr Ekm 23, 2008 9:12 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Deðerli Osman aðabeyciðim, senin anlattýklarýn bu ülkede yaþamýyan bir insanýn hisleri olmasý gerek, yaþananlar tüm milletin önünde oluyor. Bizde acizane toplumun düþüncelerine tercüman olduk. Yukarýdaki yazýnýn muhtevasýna katýlýp katýlmamak kiþilerin kendilerine ait bir düþünce olmasý gerek diye düþünüyorum. Sizin düþüncelerinizede saygý duyuyoruz. ama siteden bir yazýnýn kaldýrýlmasý ve mide bulandýrýlmasý kadar tepki göstermek haksýzlýk. Selam ve saygýlarýmla.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
htc gncn



Kayt: 20 ub 2008
Mesajlar: 351

MesajTarih: Pr Ekm 23, 2008 8:22 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

üzerimize oynanan oyunlarý herkesin bilmesi lazým uyanalým artýk ya þu günlerde yaþananlarada bakýn size katýlýyorum sayýn yönetici tþk
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Cmt Ekm 25, 2008 5:42 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Alnt:
htc gncn yazdý:
üzerimize oynanan oyunlarý herkesin bilmesi lazým uyanalým artýk ya þu günlerde yaþananlarada bakýn size katýlýyorum sayýn yönetici tþk


Katýlýyorum size*clap*
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Cum Ekm 31, 2008 9:24 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bu yazý ne amaçla yazýlmýþ acaba merak ettim
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
ahmetyuce



Kayt: 24 Arl 2007
Mesajlar: 494

MesajTarih: Cum Ekm 31, 2008 10:34 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bu yazýnýn önemi duyarsýz kalan toplumlarý uyandýrmak bilinçli müslüman türk ideolojisini ayakta tutmaktýr toplumumuza ýlýmlý islamý sokmak isteyen nifaklar kredilerle borçlanan milletimiz milli reflekslerimizi söndüren düþmanlar için dir ütüyobik deðil tam baðýmsýz olamayýþýmýzýn sonucudur velhasýl kelam dýþarý baðlý politika siyaset yapmanýn cezasý duyarsýzlýk diz boyu herkes kendi derdine düþtü Allah göstermesin yarýn elin gavuru kapýný çalarsa anca kendine gelirsin uyan müsüman türk milleti uyan 30 kupona alýnmadý bu vatan selamlar
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Serbest Kürsü Tm zamanlar GMT
Sayfaya git 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR