nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
hakkibaltaci



Kayt: 09 Nis 2008
Mesajlar: 18

MesajTarih: Pr Ksm 06, 2008 7:12 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Müminler olaylar karþýsýnda hüzne kapýlmazlar,çünkü Allah'ýn yarattýðý her olayla kendilerini denediðini bilirler. Yolunda gitmiyor gibi gözüken olaylar karþýsýnda da tevekküllü davranýr ve sabrederler.Allah'ýn herþeyi bir hikmet üzerine yarattýðýný unutmazlar..
MÜminlerin hüzne kapýlmamalarýnýn en önemli nedenlerinden biri , Allah'ýn yarattýðý her olayýn kendileri için hayra dönüþeceðini bilmeleridir. Allah inanan insanlara dünyada güzel bir yaþam vaaat etmiþtir. bu güzel yaþam içinde ömürlerini sürdüren müminler Allah'ýn kendilerini ahirette de , sonsuza kadar nimetlerin asla eksilmediði , dünyadakinden çok daha güzel ,olaðan üstü mükemmellikte bir mekana yerlieþtireceðine inanýrlar . Kuþkusuz bu , bir insan için olabilecek en büyük müjdelerden biridir , ayrýca en büyük neþe kaynaðýdýr . Bundan dolayýda müminler asla hüzne kapýlmazlar. Allah cellecelalühü müminleri þöyle müjdelemiþtir :
''Þüphesiz : '' BÝzim rabbimiz Allah'týr '' deyip sonra dosdoðru bir istikamet tutturanlar (yokmu) ; onlarýn üzerine melekler iner (ve der ki) ''Korkmayýn ve hüzne kapýlmayýn , size vadolunan cennetle sevinin '' ''Biz, dünya hayatýnda da , ahirette de sizin velileriniz . Orada nefislerinizin arzuladýðý herþey sizindir ve istediðiniz herþey de sizindir . '' (fussilet süresi , 30 - 31 )
_________________
sabir


En son hakkibaltaci tarafndan Pr Ksm 06, 2008 8:05 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR