nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Cum Ksm 14, 2008 6:42 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Musa Aleyhisselâm Mevlâ Teâlâ ile tekellüm edince, ümmeti ona dedi ki:
"Ey Musa! Sen nasýl olsa ALLAHu Teâlâ ile konuþuyorsun. Biz Rabbimizi yemeðe davet etmek istiyoruz. Haber ver de bir gün misafirimiz olsun. Nemiz varsa ikram etmeye hazýrýz." Bu sözleri sebebiyle Musa Aleyhisselâm onlara:
"ALLAH Teâlâ yemekten, içmekten ve mekândan münezzehtir, böyle þey olur mu?" diyerek onlarý azarladý ve bir daha böyle bir teklifte bulunmamalarýný, hatta böyle bir þeyi akýllarýndan bile geçirmemelerini tembihledi.
Musa Aleyhisselâm bir zaman sonra Tur–i Sina'ya çýkýp, Mevlâ Teâlâ ile tekellüm buyurdu ve bazý münacatlarda bulundu. Ýþte bu esnada ALLAH tarafýndan kendisine þöyle nida olundu:
"Ey Musa, neden kullarýmýn davetini bana bildirmiyorsun?" Bunun üzerine Musa Aleyhisselâm:
"Ya Rabbi, böyle bir daveti size gelip söylemekten hayâ ettim. Zira senin zatý ulûhiyyetin onlarýn söylediklerinden beridir." dedi. ALLAHu Teâlâ Musa Aleyhisselâm'a:
"Ey Musa! Kullarýma haber ver, onlarýn davetine cuma akþamý geleceðim," buyurdu.
Musa Aleyhisselâm hemen gelip bu haberi kavmine bildirdi. Bu habere çok sevinen Musa Aleyhisselâm'ýn ümmeti hazýrlýða baþladý. Koyunlar, sýðýrlar kesildi. Kazanlar kaynadý, yemekler piþirildi, sofralar kuruldu ve büyük bir ziyafet hazýrlandý. Tüm hazýrlýklar tamamlandýktan sonra da hep birlikte misafirlerini beklemeye baþladýlar. Tabi-î epeyce bir müddet beklediler; fakat ne gelen vardý, ne de giden… Nihayet akþamüstü çok uzak bir beldeden geldiði hâlinden anlaþýlan, yorgun argýn, üstü–baþý toza topraða bulanmýþ bir ihtiyar çýka geldi ve:
"Ey Musa! Ben çok uzak yollardan geldim, uzun süredir aðzýma bir lokma ekmek koymadým, karným da çok aç, ne olur bana bir miktar yemek verin de karnýmý doyurayým." dedi. Musa Aleyhisselâm ona:
"Acele etme, biraz sonra Rabbimiz icabet edecek, o zaman hep beraber yeriz. Sen hele önce þu testiyi al da su doldurup getir bakalým. Böylece çorbada seninde tuzun bulunsun."
Böylece sofranýn baþýnda beklemeye devam ettiler. Akþam geçip, yatsý vakti girdi hala kimse gelmemiþti. Ve böylece sabaha kadar beklediler, fakat beklenen misafir hala teþrif etmemiþti. Tabi bu arada o uzak yoldan gelen yolcu, daha fazla bekleyememiþ "yolcu yolunda gerek" deyip çoktan gitmiþti. Musa Aleyhisselâm ve ümmeti de misafirlerinin gelmesinden artýk ümitlerini kesmiþlerdi. Musa Aleyhisselâm daha sonra yine Turu Sina'ya çýkýnca, 'Mevlâ Teâlâ için ziyafetler hazýrladýklarýný ve sabaha kadar beklediklerini, fakat Kendisinin teþrif etmediðini" arz edip bunun hikmetini sordu. Bunun üzerine Mevlâ Teâlâ buyurdu ki:
"Ey Musa! Davetinize geldim, fakat Beni aðýrlamadýnýz. Karným aç dedim, siz Beni suya gönderdiniz, bir lokma ekmek bile vermediniz." Bunun üzerine Musa Aleyhisselâm:
"Ya Rabbi bize sadece bir ihtiyar gelip karnýnýn aç olduðunu söyledi. O da Senin sýradan bir kulundu." dediðinde Mevlâ Teâlâ:
"Ey Musa! Ýþte ben o kulum ile beraberdim. Þayet onu doyursaydýnýz, Beni doyurmuþ olacaktýnýz. Onu aç olarak geri göndermekle, beni geri göndermiþ oldunuz. Çünkü Ben ne göklere, ne yerlere sýðmam, Ben ancak mümin bir kulumun kalbine sýðarým," buyurdu.
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR