nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
guldengencan



Kayt: 13 ub 2008
Mesajlar: 1230

MesajTarih: Pts Ksm 17, 2008 5:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

1- Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yað domates ve biber koyup bir sigara yakýyoruz.Sigaranýn külü yere düþmek üzereyse yumurtalarý eklemenin zamaný gelmiþ
demektir.>Yumurtalarý kýrýp sigaramýzý bitiriyoruz. Piþmiþtir herhalde ocaðýn, altýný kapatýyoruz.

2-Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sýkýldýðýmýzda yapabileceðimiz bu enfes yemek týpký biberli yumurtalý domates gibi piþiriliyor.
3-Makarna
Bir tencere dolusu sýcak suya makarna poþetini boþaltýp maç izlemeye baþlýyoruz. Ýlk yarýnýn ortalarýna doðru kalkýp altýný kapatýyoruz.Tencerenin içinden seçtiðimiz makarnayý fayansa fýrlatýyoruz.Yapýþýrsa piþmiþ demektir. Devre arasýnda hala içinde su kaldýysa tencerenin kapaðýný kapatýp lavabodaki en kirli tabaðýn üzerine doðru döküyoruz.. (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sýkýp yiyiyoruz. Not: Fayansa fýrlattýðýnýz makarnayý bi ara oradan alýn.Sayýca fazlalaþtýklarýnda bazen hangisini firlattýðýnýz karýþýyooo.
4- Tuzlu Makarna
Yapýlýþý ayný makarnaya benziyor. Tek farký bu kez makarnalarý suya atmadan önce tuz koymayý akýl ediyoruz .. Öyle daha güzel oluyor.
5-Pilav
Pilav aslýnda basit bir yemek deðil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuþak ve tane tane olmasý gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek piþirdiðinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada piþirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasýl olsa içine yoðurt koyup bulamaç haline getirdiðimizde hepsi birbirine yapýþýyor. Kýsaca yað koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup piþiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.
6-Patates Kýzartmasý

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kýzgýn yaða atýyorsunuz. Tek yapmanýz gereken altýný zamanýnda kapatmanýz.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi varken yapýn.Bir de diðer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabaða koymak gerekiyor. Onun dýþýnda çok kolay.

*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazýr Pizza
Pizza mýzý fýrýnýmýza atýp piþmesini bekliyoruz daha sonra fýrýndan çýkarýp yanýk yerlerini býçakla kazýyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek þey kazýrken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahýna yapýþtýrmamak.

Hazýr Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sývý yaðý teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz. Köfteler tavayla ayný renk olmadan altýný kapatmak gerekiyor. O yüzden baþýnda beklemek lazým.

*ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yað ve salçayý tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz. Piþmesi çok uzun sürüyor. O sebeple baþýnda beklemiyoruz. Gidip TV izliyoruz. Her seferinde yandýklarý için henüz tadýna bakamadým ama konservenin üzerindeki resme bakýlýrsa güzel bi þeyebenziyor.
Tavuk
Yapýlýþý makarna gibi. Sýcak suyun içine atýyoruz arada piþip piþmediðine bakmak için hayvanýn kaba etine çatal saplýyoruz. Bu yemek piþtikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden piþirirken isteðe baðlý olarak bolca toz þeker eklenebilir.

ULTRA ZOR YEMEKLER
Kýymalý Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuþ kýyma konulmalý.Kýyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is. Bu yüzden makarna piþirmeyi öneriyorum.

*PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiþ olursunuz.

*Çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda.bunu yazsam ne yazmasam ne. hangi alýk bilmek ki bunu. hayret bi þey. Ben bile biliyorum


*Asla sade pilav yapmayýn. Domatesli pilav yaptýðýnýzda altýný tuttursanýz bile renginden anlaþýlmaz.

*Mutlaka soðanlý bir yemek yapacaksanýz asla soðana dokunmayýn.Özellikle rendelediðinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soðana ekmek tahtasýyla beþ altý kez vurmayý deneyin, ayni iþi görür.


*Patates kýzartacaksanýz soyduðunuz patatesleri asla yýkamayýn. Kýzgýn yaða attýðýnýzda çok kötü patlýyorlar.

*Yemekler asla kendi baþlarýna hareket etmezler. Þayet geçen ay yaptýðýnýz tavuk kendi kendine kýmýldamaya baþladýysa kurtlanmýþ demektir.Sakýn yemeyin.

*Sebzeleri piþirdikce vitamin deðerleri düþer. Mümkün olduðunca çið tüketin.

*Karpuz tabaða koyulmasý fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaþýkla yiyebilirsiniz.

*Tencere kapaðý en mükemmel tabaktýr.

*Buzdolabýnýn sebzelik olarak adlandýrýlan kýsmý yemeyi düþünmediðiniz þeylerin saklanmasý için idealdir. Bu bölüme konan þeyler nasýl olsa bir süre sonra unutulur.

*Sebzeliðin kapaðýný sýký kapatýrsaniz cürüyen þeylerin kokusu dolaba daha az yayýlýr.

*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasýndan sýkýca kavrayýn ve altýný tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafý yýrtýlacaktýr. Belki bu iþlem sýrasýnda makarna un ufak olabilir ama risk almaya deðer. Özellikle misafirlerin yanýnda yaparsanýz tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.

*Sagda solda kulaðýma çalýnýyordu. Mutfak robotu denen biþey varmýþ. Birden içimi bir heyecan kapladý. Ulan madem bu iþin robotu var ben niye koþturuyorum yýllardýr diye sinirlendim. Hemen gidip aldým bi tane.Eve gelip kutusundan çýkardýðýmda itiraf etmeliyim ki hayal kýrýklýðýna uðradým biraz. Ben açýkçasý UFO gibi biþey bekliyorum, bu bildiðimiz tencerenin plastiði. Ýçindede vantilatör gibi biþey var. Bununla birlikte biton plastik zýmbýrtý daha çýktý içinden ama bi iþe yarayacaklarýný sanmýyorum.Neyse fiþini taktým denemek için bi tane soðan attým içine. Bakalým ne yapacak diye bekledim.Kabuklarýný ile soyamadý eþþeoglueþek paramparca etti býraktý. Sinirlendim attým bi kenara yazdan beri duruyo orda.Bir ara yýkayýp o vantilatör gibi olan þeyi bilgisayarýma takmayý düþünüyorum.
Belki fan olarak iþ görür. Onun dýþýnda tamamen para tuzaðý. ilerdeçýkarsa mutfak androidi almayý düþünüyorum...
_________________
SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen


En son guldengencan tarafndan Pts Ksm 17, 2008 5:46 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Fýkralar - Komik Yazýlar Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR