nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Ksm 28, 2008 11:14 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝMAN VE SALÝH AMEL ÝLÝÞKÝSÝ

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ


Muhterem Müminler!

Yaratýlýþýmýzýn gayesi, Yüce Allah’ý tanýmak ve O’na kulluk etmektir. Ýman, hem dünya, hem de ahiret saadetini saðlayan en deðerli sermayemizdir. Sahip olduðumuz imanýn en önemli özelliði ise, kalbin derinliklerine nüfuz etmesi ve vicdanlarýn onunla huzur bulmasýdýr. Ýman, bu özelliðiyle, þirkin ve putperestliðin kirlettiði kalplere yeniden hayat vermiþ, sahabe örneðinde olduðu gibi, mensuplarýný cehalet ve vahþetten kurtarmýþ, sevgi, saygý ve adaletin oluþturduðu medeniyetin zirvesine yükseltmiþtir. Ýmanýn kutsal iklimi, renkleri, dilleri ve düþünceleri farklý olan insanlarý ortak bir duyguda birleþtirerek onlarý kardeþ yapmýþ ve bu husus Kur’anda “Mü’minler ancak kardeþtirler” anlamýndaki ayetiyle ilan edilmiþtir. Mü’minler bu duygu ve imanla birbirlerini severek bütün çaðlara örnek bir iman kardeþliði sergilemiþler ve “Ýhtiyaç sahibi olsalar bile kardeþlerini kendi nefislerine tercih etmiþlerdir.” Bu manzarayý Allah Rasülü þöyle tasvir etmektedir. "Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acýmakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduðu zaman, diðer uzuvlar da bu sebeple rahatsýzlanýr."

Muhterem Mü’minler,

Kalbin derinliklerine nüfuz etmiþ bir iman, mü’minin hayatýna canlýlýk ve güzellik katar. Bu nedenle, inanan kiþi, ortaya koyduðu her davranýþýnda inancýný yansýtýr. Gizli, açýk her yerde Yaratýcýnýn denetimini hisseder. Sözünde durur ve emanete ihanet etmez. Doðru yoldan ayrýlmaz.
Mü’min kardeþlerinin yararýna olan iþlerde onlarýn karþýsýna dikilmez. Toplum ve kendi vicdanýný rahatsýz edecek iþleri yapmaktan sakýnýr.
Þurasý bir gerçektir ki, Allah’a inanan kiþi huzur dolu bir gönüle sahip, onurlu, þuurlu bir insandýr. Ýmaný onu hayatýn
olumsuzluklarýndan ve doðru yoldan sapmaktan korur.
Ýman, sahibini insanlarýn hizmetine kendini adayan ve bu uðurda her türlü fedakârlýðý göze alan; kanaatkâr, cesur, faziletli, hiçbir kötülüðe bulaþmayan, baþkalarýnýn haklarýna asla el uzatmayan, aðýrbaþlý ve olgun bir insan haline getirir. Þayet imanýmýz bize bu özellikleri kazandýrmýyorsa kuru bir iddiadan ibaret kalýr. Gerçekte ise iman, sadece bir iddiadan ibaret deðil, kalbe iyice yerleþmiþ bir inançtýr. Bu bakýmdan amelimiz imanýmýza uygun olmalýdýr.

Deðerli Kardeþlerim,

Allah ve Rasülünün çaðýrdýðý iman, bizi kötülüklerden alýkoyup bütün güzellikleri yaþatan bir hayat ilkesidir. Bu husus Kur’an-ý Kerimde þöyle vurgulanmaktadýr: “Ey iman edenler! Allah ve Rasûlü size hayat verecek þeylere çaðýrdýðý zaman, o çaðrýya uyun ve bilin ki, Allah kiþi ile kalbi arasýna girer. Sizler, muhakkak O’nun huzurunda toplanacaksýnýz.”
Hutbemi, kalbe yerleþmiþ imanýn hayata yansýmalarýný en güzel þekilde ifade eden bir ayet mealiyle bitiriyorum:
“Mü’minler ancak, o kimselerdir ki; Allah anýldýðý zaman kalpleri ürperir. O’nun ayetleri kendilerine okunduðu zaman bu onlarýn imanlarýný artýrýr. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler. Onlar namazý dosdoðru kýlan, kendilerine rýzýk olarak verdiðimiz þeylerden Allah yolunda harcayan kimselerdir. Ýþte onlar gerçekten Mü’minlerdir. Onlara, Rableri katýnda yüksek mertebeler, baðýþlanma ve cömertçe verilmiþ rýzýk vardýr.”
Ne mutlu bu imanla hayatýný sürdürenlere


En son Muhammethoca tarafndan Cum Ksm 28, 2008 1:07 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
asabi61



Kayt: 05 Ksm 2008
Mesajlar: 33

MesajTarih: Cum Ksm 28, 2008 5:25 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

hocam ALLAH razý olsun .ALLAH iman ile yaþayýp ölmeyi nasip etsin(amin)

Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: Cmt Ksm 29, 2008 2:53 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bu cok önemli konular için tþk ederimhocam
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
htc gncn



Kayt: 20 ub 2008
Mesajlar: 351

MesajTarih: Cmt Ksm 29, 2008 7:58 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

emeðinize saðlýk paylaþým için tþk
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR