nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Sal Arl 09, 2008 7:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Arkadaþlar lütfen okuyun hepsini okumasanýzda bir kýsmýný bunu ben bir radyoda dinlemiþtim ne zamandýr arýyorum ve sonunda buldum

Caným Anneciðim,

Hani baþ ucumda toplanmýþ, telaþ içinde feryadý figanla gözyaþý döküyordunuz ya; iþte o anda dünyadayken hiç görmediðim tanýmadýðým varlýklar geldi yanýma. Meðer onlar meleklermiþ. Azrail ve diðer görevli melekler. O esnada bir þey daha oldu. Bana ahirette ebedi kalacaðým yer gösterildi. Alevler vardý orada. Ceza yeriymiþ orasý. Her þeyi anladým. Ýhmalimide hatalarýmý da, ve çok korktum anne. Bir ürperti sardý bedenimi. Öyle bir sýkýntýya girdim ki; Sizleride tanýyamaz oldum. Azraile baktýkça korkumun þiddeti arttý. Çok heybetliydi. Piþman olmuþtum dünyadaki gafletime. O sýrada Allahutealadan salih amel iþleyebilmek için ölümü geciktirmesini, ve beni tekrar dünyaya geri göndermesini istedim. Ama vakit çok geçti. Ýstediðim kabul olunmadý. Tabi bunlardan sizin haberiniz olmadý. Nasýl acý çektiðimi hissedemediniz. Öyle ya ne bilicektiniz. Benim gibi azraili bütün dehþetiyle görmediniz ki. Hani dünyada iken sekaratý mevt diyorlardý ya. Ne kadar zormuþ. O anki acýyý anlatmak mümkün deðil. O gün gelipte azrail ile karþýlaþanlar bilir ancak. Yani tadýnca bilir ana. Tadýnca bilir.

Gerçekten peygamberimiz (S.A.V) in ''Allah'ým sekaratý mevt te ölüm zahmeti ve baygýnlýðýnda bana yardým et.'' diye dua ettiðini söylerdi hocalarda. Sanki kulaðýmýn birinden girer, nefsime hiç etki yapmadan diðerinden çýkardý. ne kadarda öyleymiþ. Yani anlayacaðýn anacým, o ölüm aný kasabýn elinde derisi soyulan koyunun düþtüðü bir an gibi bir hal. Izdýrap dolu bir an. Çok ama çok zor! Ve çok korkutucu. Bu korkunç manzara karþýsýnda biliyormusun ruhum bedenimden çýkmak istemedi ana. Parçalara ayrýldý. Kçýþýp duruyordu bedenimde. Ruhun çýkmamakta direndikçe, meleklerde bana azap ettiler. iþte böylece daha ruhum çýkmadan kabir azabý baþlamýþtý. Nihayet ruhum bedenimi terketti de bende bu azaptan kurtuldum. Hep düþündüm durdum anne. Acaba bu kadar cezayý hakedicek ne yaptým. Fakat sonradan anladým cezanýn sebebini. Meðer bunlar dünyada iþlediðim kötü amellerin sonucuymuþ.

Azrailin yanýnda iki melek daha vardý. Biri rahmet diðeri de azap meleðiymiþ. Ölen iyi kimse ise azrail aldýðý ruhu rahmet meleðine, Kötü kimse ise azap meleðine verirmiþ. Allah 'ýn emri böyleymiþ. bir yýðýn eziyetten sonra azrail ruhumu aldý ve azap meleðine teslim etti. O zaman daha önce gösterilen ahiretteki yerimin ne kadar kötü olduðunu daha iyi anladým. Zaten ruhum alýnacaðý sýrada, bir kuþ gibi göðsümün en üst tarafýna köprücük kemiðime fýrlamýþtý. O zaman meleklerin konuþmalarýnda her þey belli olmuþtu. Çünkü bunu kim tedavi edicek diye birbirlerine soruyorlardý. O aný ve o anki sýkýntýlarýmý anlatmak imkansýz anacým. Ayaklarým birbirine dolaþtý melekleri görünce. Belki siz de farkettiniz ayaklarýmdan kanýn çekildiðini. ve bembeyaz buz gibi olduðumu. Ýþte böyle anne. Benim dunyadan getirdiðim kötü amellerim dolayýsýyla melekler ruhumu bedenimden zorla almak durumunda kalmýþlardý. Bunlar naziat melekleriymiþ. Eðer amellerim iyi olsaydý yani salih amel sahibi olsaydým, neþeli ve kolaylaþtýrýcý naþitat melekleri ruhumu alacakmýþ ve bana Allah'ýn selamýný sunup, selam sana ey Allah'ýn veli kulu Allahuteala sana selam gönderiyor diyeceklermiþ. Nerde.. Gafletimin acýsýný çektim iþte böyle anne. Ve þayet azrail geldiðinde abdestli olsaydým, birileride yanýmda Kur'an okusaydý ve salih amellerim de çok olsaydý, okadar acýyý çekmeyecektim biliyormusun.. Ölümüm daha kolay olacaktý. Yahut orada bulunanlar Allah'ýn sevdiði bir dostu Azraile '' Ey Azrail, arkadaþýma acý ona yumuþak davran. Çünkü o mügminlerdendir'' dese ve böylece dua etseydi yine bukadar acý çekmeyecektim.. Doðrusu Azrail gelirken zaten heybetinden korkmuþtum. Zira daha ruhumu almadan onu korkunç þekliyle gördüm. Keþke gözlerim kör olsaydý da onun o korkutucu þeklini görmeseydim. Ama öyle deðil gözlerim kör bile olsa yinede onu görürmüþüm. Dünyada iken kör olup olmamak farketmezmiþ. Herkes daha ruhu çýkmadan onu görürmüþ. Bilmem ki caným anneciðim benim ölüm anýnda bozazým sýkýlarak hýrýltýlar çýkardýðýmý, yüzümün renginin deðiþip siyaha yakýn bir hal aldýðýný ve aðzýmýn köpürdüðünü görebildin mi. Zannetmiyorum. O kadar çok feryadý figan içindeydin ki; ve o kadar çok gözyaþý döküyordun ki bunlarý farketmen mümkün olamazdý o anda. Ýyiki görmedin anne çünkü o halimi görseydin belkide benim ahiretteki acý akibetimi tahmin ederdin ve çok üzülürdün.

Halbuki dünyadaki amellerim iyi olsaydý ne rengim siyaha döner ne hýrýldý çýkarýrdým ve nede aðzým köpürürdü. Bu acý halimin aksine alnýmda boncuk boncuk ter olurdu. Gözlerim yaþarýr, yüzüm nurlanýr, burun deliklerin geniþlerdi. Ve bütün bunlar beni rahatlatýrdý elbette. Haa yinede anacým, ruhun çýkýþý sýrasýndaki durumu dikkate alýpta aman ölüyü çekiþtirmeyin. Bu çok kötü ve tehlikeli. Yani helaleþilmesi mümkün olmayan bir gýybet olur. Aman ha sakýn! Bu bazýlarýna rahmet olsun daha dünyadan ayrýlamadan günahlarý hafiflesin diye ölüm anýnda böyle bir azap tattýrýlabilirmiþ. Bunu siz bilemezsiniz ki. Ayný zamanda o andaki sýkýntý ölünün günahýný hafifleten kefarette olabilirmiþ.

Caným Anneciðim, Benden ruhumu nasýl aldýklarýný da anlatayým. Hani demiþtim ya azrail yanýma meleklerle beraber geldi. Hepsinide gördüm. bunlardan ikisi görevlerini yerine getirmek üzere ayaklarýmdan baþlayarak, vucudumda köse bucak kaçan ruhumu yukarýya doðru sývazladýlar. Gögüs kafesine kadar getirdiler. Bu defa Azrail müdahele etti. O da ruhumu çekip aldý. Ve malesef benim ruhumu azap meleðine verdi. Durumum bunu gerektiriyordu çünkü. Azap meleði bana ruhumu bekleticeðini söyledi. Zira gökkubbeleri günahkar olduðum için benim ruhumu kabul etmemiþ.

Halbuki dünyadaki amellerim iyi olsa idi, Azrail ruhumu rahmet meleðine teslim edecekti. O da benim ruhumu Allah katýna yükseltecekti. Ve biliyormusunuz anne. siz benim bedenimi kefene sararken onlarda ruhumu kefenliyordu. Allah katýna yükseltmek için. Tabi siz göremediniz. Dünyadaki dostlarým beni omuzlarýndan indirip kabrime koyup üzerimi toprakla örtünce, melekler ruhumu tekrer getirip bedenime girdirdiler. Ve aklýmýz baþýmýza yeniden iade olundu. Biliyomusun anacým. Melekler beni dünya semasýna götürüp, kapýnýn açýlmasýný istediklerinde, iyi amellerim olmadýðý için kapýyý açmadýlar. Onlarda siccine götürüp kötü amellerimi kaydettirdikten sonra, yeniden cesedime iade ettiler.

Ya anacým. Eðer iyi amellerim olsaydý , ruhumu rahmet melekleri alýp semaya götüreceklerdi. Sema kapýlarý o zaman açýlýrdý. Amellerimi de illiyunda kaydettireceklerdi. Ayrýca orada iyi isanlarýn müminlerin ruhlarýyla karþýlaþacaktým. Bana dünyadan falan ne yapýyor diye soracaklardý, O da öldü size gelmedi mi diyecektim. O zaman onlar onunda günahkar oldu için ateþe götürüldüðünü, ve sema kapýlarýnýn ona da açýlmadýðýmý anlayacaklardý.

Ölüm sana yetiþir ölüm
Ölüm bana yetiþir ölüm
Ölüm bize yetiþir ölüm
Ölüm ah ölüm...
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
feyzossss



Kayt: 30 Mar 2008
Mesajlar: 675

MesajTarih: r Arl 10, 2008 9:30 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bunu annaenemýn öldugu gece dýnelmýstým kuzenlerýmledaha olecegýný býlmýyodum bý ýký satta var yok uykuya dalalý ölüm haberý geldýSad ne kdar etkilendiðimi anlatamam kendýme gelmem saatlerýmý aldý size cokk kötü olmustum gercekten insana biþeylerý hatýrlatan bi mektup :(paylasýmýn için tesekkurler
_________________
Yüreðine güneþ koy, yüreðine bulut koy, yüreðine yýldýz koy yola devam ....
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: r Arl 10, 2008 2:32 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

rica ederim okuduðunuz için ben teþekkür ederim Wink
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
ebadullah61



Kayt: 18 Au 2006
Mesajlar: 311

MesajTarih: Pr Arl 11, 2008 12:11 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bunu yusuf ziya özcan þiir tadýnda söylüyor.yaklaþýk 14 dakika sürüyor.bu eseri severek dinliyorum ve dinledikce dinleyesim geliyor paylaþým için saðol
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi
kardelen



Kayt: 29 Hzr 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Pr Arl 11, 2008 10:35 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Çok güzel yüreðine saðlýk.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Cum Arl 12, 2008 12:55 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

rica ederim;)
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
Zahide



Kayt: 09 May 2008
Mesajlar: 165
Konum: Van

MesajTarih: Cum Arl 12, 2008 7:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

eline saðlýk çok güzel bir paylaþým Allah razý olsun
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Cum Arl 12, 2008 8:12 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

eyvallah hepimizden razý olsun Rabbim:)
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..


En son gizliozne tarafndan Cum Arl 12, 2008 8:29 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR