nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
osman61



Kayt: 22 Arl 2006
Mesajlar: 53

MesajTarih: Cmt Oca 03, 2009 4:53 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

BUGÜN FÝLÝSTÝN ...YARIN ÝSRAÝL...
02 01 2009
Dünyada, aklýný ve fikrini kullanmayan milletler ve dolayýsiyle etnik köken insanlarý hep öleceklerdir. Aklýný kullananlar ise, millet olma yolunu düþünüp bulacaklar ve bu hareketlerinden dolayý da milletleþince, ölüp kaybolmaktan kurtulacaklardýr. Dünya, biraz aklýmýz içinde düþünürsek, herkesin istediði gibi yaþamasýna müsait deðildir. Ayrýca, bütün etnik kökenler bir yaratýlýþ iþi deðil, bir kültür iþidir. Bu kültür birikimi ise, aþiretlerle veya aþiret þeklinde meydana gelmiþtir.

Daha açýk ve herkesin anlýyacaðý þekilde ifade etmek istersek, insanlar öldürülme korkusundan dolayý bir araya gelmiþler ve dayanýþma göstermiþlerdir. Böylece aþiretler teþekkül etmiþtir. Aþiretler yeterli olmayýnca da, yine insanlar, devleti bulmuþlardýr. Emniyeti temin etmeye devlet te yetmeyince, yine insanlar uluslaþmayý bulmuþlar ve büyük çapta korudan kurtulmuþlardýr. Korku sadece dýþtan deðil ki, içten de gelmektedir. Millet, yeni adýyla ulus teþekkül edince, iç korku ortadan kalkmýþtýr. Kurulan devlet, meydana getirilen millet ve yine ortaya konan medeniyet ve kültür, milletin ortak kýymetlerindendir. Millet teþekkül edince, onun kýymetleri de müþterek olduðundan, bütün ulusun insanlarý ona saygýlý olacaklardýr.

Hep yazýp ve konuþup geliyoruz ki, bir insan topluluðu, ancak bin senede millet olurmuþ. Yine kitaplardan öðrendiðimize göre, bu ulus iþini baþaran, yalnýz Ýngilizler olmuþ. Ýngilizler millettirler ve kendi müþterek adlarýna ve kýymetlerine büyük saygý duyuyorlar. Onlarda etnik köken, artýk söz konusu deðil. Eðer bir kiþinin etnik kökeni araþtýrýlýrsa, bu araþtýrma, sadece merak için yapýlýrmýþ. Birer örnek vermek istersek, eski Ýngiliz Hariciye Bakaný Lord Curson, Ýngliz kral ailesi kadar eski bir aileden geldiðini söyleyerek öðünürmüþ. Ayrýca, Amerikan Baþkaný Bill Clinton, aslýnýn Ýngiliz ailesinden geldiðini kendisi de, baþkalarý da tesbit etmiþler. Bunlarla öðünürlermiþ. Ýþte, kimsenin etnik kökeninin araþtýrýlmasý akýllarýna gelmezmiþ. Niçin bunlar? Millet olma seviyesine gelmiþ olduklarýndandýr.

Yalnýz millet olan Ýngilizler olmuþtur; dedik ya, millet olma yoluna girmiþlerde vardýr. ABD bu yola girmiþtir. Kimse ayrýlýp kendi devletini kurma sevdasýnda deðil. Zenciler bile, 47 milyon olduklarý halde, asýllarýnýn da Afrika olduðunu bildikleri halde, yine de devlet olma mücadelesi deðil, beyazlara eþit olma mücadelesi yapýyorlar.

Týpký Amerika gibi, millet olmayý tam baþarmýþ olmasalar bile, o yola girmiþ devletler ve topluluklar da vardýr.

Türkler, bu yola getirilmiþ olduklarý halde, dinlerinin etkisi altýnda kalmýþlar, asla bu etkiden de kurtulamamýþlardýr. Dünya, dinin birleþtirici bir olmadýðýný bir türlü öðrenememiþtir. Biz öðrenemediðimiz gibi, bizzat Araplarda bu hassa hiç yoktur. Birleþme vasýflarý olsa, bir buçuk milyar müslüman ki bunlarýn ekserisi Araptýrlar veya Araplaþmýþ toplulukturlar, bir araya gelerek 6 milyon Yahudinin toplanmasýna engel olamamýþlardýr. Bundan sonra da olmalarý imkanlarý olmayacaktýr. Halbuki, kýrýlan insanlar müslüman Arap halkýdýr. Küçük Ýsrail, bütün müslüman Araplarý susturacak durumdadýr. Böylece Filistin halký yalnýz býrakýlmýþ durumdadýr.

Ýnsanlar birleþemiyorlar. Yine ayný insanlar, içinde olduklarý durumun idrakine varýp ta, barýþ ta yapmýyorlar. Taþ atarak zafer kazanýlmayacaðýný da bilmiyorlar. Hiç kimsenin gelip te, yoksul Filistin halkýný kurtaracak da deðildir. Böylece, Ýsrailliler öldürmeye, Filistinliler de ölmeye devam edeceklerdir. Sonunda kimin bitmesi gerektiðini düþünmek gerekmez mi?

Daha ileri asýrlarda, aklýný kullanmaktan aciz topluluklarýn hep öldürüleceðini öðrenmek ve unutmamak gerekiyor. Bu kafa tasý içindeki akýl, sadece kullanýlmak için verilmiþtir. Ayaðýn ucuna gelen barýþ, küçük hesaplar için kaybedilmiþtir. Eðer bizim Baþbakanýmýz bu barýþý temin edebilirse, kendisini ben de kutlamak istiyorum. Sadece diyorum ki, takip ettiði politika, baþarý yolunu aþmayacaktýr. Geçmiþteki bilgileri iyi takip ettiðim için, bu düþüncelerimi yazabiliyorum.


En son osman61 tarafndan Cmt Oca 03, 2009 8:19 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Pzr Oca 04, 2009 10:58 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Teþekkür ediyorum.Çok güzel ve ibret almamýz gereken bir konuya deðinmiþsiniz.KORKULARINDAN DOLAYI MÝLLET OLMA bu çok güzel bir tesbit.Demekki biz Allahtan korkmuyoruz o korku içimize iþlemiþ olsaydý en büyük millet müslüman alemi olurdu deðilmi.Þahsi kanaatim bu yönde bilmemk i sizler nasýl yorumlarsýnýz.selametle köylüm
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
TEKKE Osman



Kayt: 26 Au 2006
Mesajlar: 524

MesajTarih: Pzr Oca 04, 2009 11:03 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

AB sað gösterip sol vuruyor
ABD kadar Ýsrail yanlýsý açýklamalardan kaçýnan AB üyesi ülkeler, saldýrýlarýn ardýndan daha muðlak ifadelerle, Hamas'ý suçladý. Fransa Cumhurbaþkaný Sarkozy, "Güney Ýsrail'de artacak þiddetten endiþe duyduðunu" belirtmekten kaçýnmadý.

Avrupa Birliði'nin iki önemli üyesi olan ve bölgede aktif politika izleyen Ýngiltere ve Fransa, Ýsrail'e derhal ateþkes teklifinde bulundu. Söz konusu geliþmelerden önce Fransa, Mýsýr ve Ýngiltere arasýnda görüþmeler sýklaþmýþtý. Üç ülkenin açýklamalarýnýn Ýsrail katliamlarýnýn ikinci gününe denk gelmesi, bazý soru iþaretleri yarattý. Fransa Dýþiþleri Bakaný Bernard Kouchner, ilk gün Mýsýrlý meslektaþý Ebu Geyt ve ardýndan Filistin Devlet Baþkaný Mahmud Abbas ile görüþtü. Yapýlan açýklamalarda Ýsrail'in katliamýna yönelik farklý tavýrlar söz konusuyken, ortak nokta, Ýsrail'i Mahmud Abbas ile görüþmeye çaðýrmalarý oldu. Saldýrýlarýn doðrudan muhatabý olan Hamas'ýn isminin zikredilmemesi, bu örgütü devre dýþý býrakmaya yönelik çaba olarak yorumlanýyor.

Mýsýr ve Suudi Arabistan ne kadar masum?
Mýsýr ve Suudi Arabistan'ýn Ýran'ýn bölgede geliþen etkisinden rahatsýz olduðu ve bu nedenle Ýsrail ile belli konularda mutabýk kaldýðý belirtiliyor. Haaretz gazetesi, Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Tzipi Livni'nin Mýsýr'ý saldýrýdan haberdar ettiðini duyurmuþtu. Mýsýr, Hamas ile Fetih arasýnda kendi gözetiminde geçen ay yürütülen uzlaþma görüþmelerinin baþarýsýzlýðýndan Hamas'ý sorumlu tutuyor. Suudi Arabistan, 2006'da iki ana Filistin örgütü arasýnda varýlan "Mekke uzlaþmasý"nýn çökmesinin sorumluluðunu yine Hamas'a yüklüyor. Her iki ülkenin Ýsrail saldýrýlarýndan çýkardýðý sonuç, Hamas'ýn izole edilmesi oldu.

"Barýþ görüþmeleri" için Mýsýr'da bulunan Ýsrail Dýþiþleri Bakaný Livni'nin, soykýrýmdan önce Hamas'ý ve Gazze halkýný tehdit eden açýklamalarý, "skandal" olarak tarihe geçti. Bir arabulucunun, topraklarýndaki görüþmede taraflardan birinin "savaþ" açýklamalarýna izin vermesi, ateþkes kararlýlýðýna gölge düþürdü. Mýsýr yönetimi ise hakkýndaki iddialara cevap vermemeyi tercih etti ve iki gündür yaptýðý ateþkes çaðrýlarýnda Ýsrail'e yönelik ifadelerini sertleþtirmekle yetindi.
_________________
[center]"........
Suskunluðum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabým var,
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]


[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]

[center][/center]


En son TEKKE Osman tarafndan Pzr Oca 04, 2009 11:07 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Serbest Kürsü Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR