nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cum Oca 23, 2009 7:19 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

DEÐERLÝ OKUYUCULARIM
ABD de zaferle göreve baþlayan Yeni Baþkaný Barak Obama; Yemin Töreninde Yaptýðý Konuþmada;
Nefretlerin geride býrakýldýðý yeni bir barýþ dönemine önderlik etmek`ten söz ederken, `Sadece güç bizi koruyamaz. Canýmýzýn istediðini yapamayýz` demesi ve `Güvenliðimiz ve ideallerimiz arasýnda tercih yapmayý reddediyorum` diyerek, hukukun üstünlüðü ile insan haklarýný garanti eden yaklaþýmý öne çýkarmasý, Bush dönemi politikalarýný devam ettirmeyeceðinin iþareti olarak deðerlendirildi.
FÝLÝSTÝN`DE NE YAPACAK?
Amerikan toplumunun `Hýristiyan, Müslüman, Yahudi, Hindu ve inançsýzlardan müteþekkil bir toplum` olduðunu vurguladýktan sonra Ýslâm dünyasýna seslenirken `Ortak çýkarlara ve karþýlýklý saygýya dayalý yeni bir yol arýyoruz` mesajý veren yeni ABD Baþkanýnýn, özellikle Filistin sorunuyla ilgili olarak nasýl bir politika izleyeceði ve Gazze saldýrýsýný yeni bitiren Ýsrail`le iliþkilerini nasýl tanzim edeceði merak konusu.
ÖzellÝkle Orta Doðu`da yaþayanlardan bazýlarý, Obama`nýn deðiþik kültürlerden oluþmuþ bir aileden gelmesinin kendilerini `daha iyi anlamasýna` yardýmcý olacaðýný düþünseler de özellikle son haftalarda Gazze`de yaþanan insanlýk felaketi, Obama`nýn bölgede ABD politikalarýný deðiþtirebileceði konusunda þüpheleri artýrdý. Suudi Arabistan`ýn baþþehri Riyad`da kuyumcu dükkaný olan Salih el Muhaisen, Obama`nýn seçilmesini `büyük coþku` ile karþýladý ve `Onun, Araplarýn acýlarýný anlayabileceðini sanýyorum` dedi. Obama`nýn Ýsrail`in Gazze saldýrýsýný kýnamamasýnýn endiþelerini artýrdýðýný belirten Muhaisen, `Sessiz kalmasýna raðmen onu seviyorum. Ayný kandan olduðumuzu hissediyorum` diye konuþtu. Obama göreve baþlama konuþmasýnda Ýslâm dünyasýna seslenirken, `karþýlýklý çýkar ve saygýya dayanan yeni bir baþlangýç yapmak istediðini` söylemiþti. Obama, konuþmasýna `iktidara yolsuzluk ve kandýrarak, muhalefeti susturarak gelenler, bilin ki tarihin ters tarafýndasýnýz. Ama yine de sýktýðýnýz yumruðu açmaya niyetliyseniz, biz de elimizi uzatacaðýz` ifadesini kullanmýþtý.
Obama`nýn canlý yayýnlanan konuþmasýnýn bu bölümünde El Cezire televizyon sunucusu yayýnda, bu sözlerin 4 yýl önce eski ABD Baþkaný George W. Bush`un söyledikleri ile `keskin bir karþýtlýk içinde` olduðunu söylemek için araya girdi.
SOKAKTAKÝLER MEMNUN
Mýsýr`ýn baþþehri Kahire`deki El Ahram Siyasi ve Stratejik Araþtýrmalar Merkezi uzmanlarýndan Diaa Raþvan ise Ýslam dünyasýnda sokaktakileri memnun edecek olan bu sözlerin, ayný ülkelerdeki bazý yöneticileri endiþeye sevk edebileceðine iþaret etti. Raþvan, `Çünkü (Obama), bazýlarý da Müslüman dünyasýnda olan yolsuzluk ve baský ile yönetimde kalan yöneticileri hedef aldý ve `Amerika sizinle mücadele edecek` dedi` ifadesini kullandý.
IRAKLILAR UMUTLU
IraklIlarIn da Obama hakkýnda karýþýk duygular içinde olduklarý gözlendi. Baðdatlý kýrtasiye dükkaný sahibi Ali Selam, `Siyah bir baþkanýn göreve baþladýðý bugün, Amerika için büyük bir gün. Ýþte bu gerçek demokrasi ve halkýn mücadelesinin sonucu` derken, Musul`da yaþayan ilkokul öðretmeni bayan Muna Abdülrezzak, Iraklýlarýn `Irak`ý harap eden` Bush`la ilgili kötü anýlarý olduðunu belirtti ve `Umarýz Obama, daha sorumlu davranýr` dedi.
ÝRANLILAR TEMKÝNLÝ
ABD`nÝn, nükleer politikasý sebebiyle büyük anlaþmazlýk içinde olduðu Ýran`da ise 27 yaþýnda bir ev kadýný olan Mehnaz Abbasi, `iki ülkenin iliþkilerini yeniden baþlatmasýný ve ABD`ye gitmek için vize alabilmeyi ümit ettiðini` söyledi. Baþþehir Tahran`da oto tamircisi olan Rahmet Saburi ise `Obama, iliþkileri deðiþtirmek için hiçbir þey yapamaz. Ýran, Ýsrail`i sevmiyor, ama Obama seviyor. Ýkisi yan yana gelemez` dedi.
ÝSLAM A YENÝ YAKLAÞIM ;
PakÝstan`da Cemaat-i Ýslami`nin Baþkan Yardýmcýsý Hurþid Ahmed, Obama`nýn eski Baþkan George Bush`un Ýslam`a karþý tavrýný bir kenara býrakmasý gerektiðini söyledi. Obama`nýn `Ýslâm alemine karþý yeni yaklaþým` vaatlerini memnuniyetle karþýladýklarýný belirten Ahmed, `Bush`un tavýr ve siyaseti ABD ile Amerikalýlarý bir tarafa, Ýslam alemini baþka bir tarafa koymuþtu. Obama gerçek davalarla ilgilenmeli ve Bush`un siyasetini radikal olarak ciddi biçimde terk etmek için çalýþmalýdýr` ifadesini kullandý.
Irak hükümeti memnun
Irak Hükümeti, yeni ABD Baþkaný Barack Obama`nýn, Irak`taki Amerikan askerlerini sorumlu þekilde geri çekme sözü vermesinden memnuniyet duyduðunu açýkladý. Hükümet sözcüsü Ali el Debbað, Irak güvenlik güçlerinin iki ülke arasýnda imzalanan güvenlik anlaþmasýnda belirlenen çekilme takvimine uymak amacýyla `tümüyle hazýr olmak amacýyla elinden gelenin en iyisini` yaptýðýný söyledi. Anlaþmaya göre, Irak`taki Amerikan askerlerinin 2011 yýlýnýn sonunda tümüyle çekilmiþ olmasý gerekiyor.
Ýlk icraatý Guantanamo
YemÝn ederek göreve baþlayan ABD Baþkaný Barack Obama`nýn ilk icraatý, Guantanamo`daki savaþ suçlarý mahkemelerinin askeri savcýlarýna, karara baðlanmamýþ davalarýn 120 gün süreyle durdurulmasýný istemeleri emrini vermek oldu. Obama, Guantanamo kampýný kapatacaðý sözünü vermiþti. Ýnsan haklarý savunucularý ve askeri savunma avukatlarý Obama`ya, askeri komisyonlar olarak bilinen özel mahkemeleri durdurmasý ve buralarda görülen davalarý Amerikan mahkemelerine taþýmasý çaðrýsýnda bulunmuþlardý.
YEÞÝLALAN KÖYÜ Y MH CAMÝ ÝMAMÝ ÝSHAK OKUTAN
GÖRELÝM MEVLA NEYLER,
NEYLERSE GÜZEL EYLER


En son ishak_hoca tarafndan Cum Oca 23, 2009 7:34 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR