nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pts Oca 26, 2009 11:21 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sihribazlar ve onlara inananlar iflah bulamaz .taha.69
DEÐERLÝ OKUYUCULARIM;
Kur'an'da kainatýn muhteþem düzenine, güneþ, ay ve yýldýzlara sürekli dikkat çekilmiþ ise de bunlar da dahil yeryüzündeki bütün varlýklarýn Allah'ýn emrine râm olduklarý, yaratýcý, etkileyici ve yönlendirici bir güçlerinin bulunmadýðý, her þeyin Allah'ýn sevk ve idaresinde olduðu sýklýkla vurgulanmýþtýr. Ýslamýn özünü teþkil eden tevhid inancý, geleceðin mutlak gayb olup Allah'tan baþka kimsenin gaybý bilemiyeceði, insanýn kendi geleceðini kaza ve kader çerçevesinde kendisinin çizeceði ilkesi de,sihir, yýldýz ve burç falýna itibar etmeyi, onlara bir anlam ve ümit yüklemeyi reddeder.
Geleceði (gaybý) Allah'tan baþka hiç kimse bilemez. "De ki: göklerde ve yerde gaybý Allah'tan baþka bilen yoktur." (en-Neml, 27/65). "Gaybýn anahtarlarý onun katýndadýr. Onlarý ancak O bilir" (el-En'âm, 6/59). Bu ve benzeri ayetler, gaybý Allah'tan baþka kimsenin bilmediðine delâlet etmektedir
Fal, lügatta; "uðurlu saymak" anlamýndadýr. Terim olarak, "çeþitli usullerle, bilinmeyenden ve gelecekten haber verme ve kiþilik okuma sanatý"dýr. Burç falý ise, "insanlarý, doðduklarý burçlara göre gruplayarak geleceðini okumaya, kaderine dair konuþmaya" denir. Gelecek zamanda vukû bulacak olaylarý haber vererek gayb* sýrlarýný bildiðini iddia edene falcý denir. Falcýlýk*, çok eski devirlerden beri bazý insanlar tarafýndan revaçta olan bir husustur. Özellikle daralan insanlar için gelecekten haber verme iþi son derece caziptir. Geleceðin kesif karanlýklarý içinde saklanan mukadderatý görmeðe beþer zekâsý yetmediðinden mukadderatýn tayini için insanlar böyle bir takým hurâfe ve boþ vasýtalardan yardým isteyegelmiþlerdir. Yirminci asrýn sonlarýnda özellikle ekonomik yönden geliþmiþ milletlerin insanlarý arasýnda da kehânete inananlar ve kehâneti sanat edinenler az deðildir. Bizde de kendini aydýn sanan bir takým gazete mensuplarý her gün yýldýz falý hurâfesiyle insanlarýn kaderi hakkýnda bir takým yorumlar yapmaktadýrlar ki bunlar hiç bir ilmî dayanaða sahip deðildir. Ayrýca bu asýlsýz yorumlar okuyucularýn ruhî dengelerine olumsuz yönde etki yapmaktadýr. Bu bir atma, saçma ve aldatmadan ibarettir.
Falcýlýk ve sihir ,Ýslâm'da kesinlikle yasak edilmiþtir. Gayb'dan verdiði haber konusunda kâhini ve sihribazý tasdik etmek küfürdür. (Sâdeddîn et-Taftâzânî, Kelâm Ýlmi ve Ýslâm Akâidi (Þerhu'l-Akâid), Terc, Süleyman Uludað, Ýstanbul 1980, 353). Hz. Peygamber (s.a.s.) þöyle buyurmuþtur: "Bir kimse gider de verdiði haber konusunda kâhini tasdik ederse, Allah'ýn Muhammed'e indirdiðini inkâr etmiþ olur." (Tirmizî, Tahâret,102; Ýbn Mâce, Tahâret, 122; Ahmed Ýbn Hanbel, II, 408).
Ey iman edenler, içki, kumar, dikili taþlar ve fal oklarý ancak þeytanýn iþlerinden olan pisliklerdir. Öyleyse bun(lar)dan kaçýnýn; umulur ki kurtuluþa erersiniz. (MAÝDE SURESÝ / 90 )

Ýslâm âlimleri, sâbiîler gibi, tesiri yalnýz yýldýzlardan bilerek onlardan bir takým hükümler çýkarmaya kalkýþmanýn küfür ve þirk olduðunda ittifak etmiþlerdir. (Elmalýlý M. Hamdi Yazýr, Hak Dini Kur'an Dili, VII, 5207).

Bunun yanýnda insanýn, giriþeceði önemli bir iþ için istihâre* yapmasý meþrûdur sünnettir.


En son ishak_hoca tarafndan Pts Oca 26, 2009 1:27 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR