Günün Hadis-i Serifi
Sayfaya git nceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 25, 26, 27  Sonraki  


nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
hasan__yuce



Kayt: 28 Hzr 2007
Mesajlar: 84

MesajTarih: Pzr ub 08, 2009 3:13 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Haberiniz olsun, rahat koltuðunda otururken kendisine benim bir hadisim ulaþtýðý zaman kiþinin: "Bizimle sizin aranýzda Allah'ýn kitabý vardýr. Onda nelere helal denmiþse onlarý helal biliriz. Nelere de haram denmiþse onlarý haram addederiz" diyeceði zaman yakýndýr. Bilin ki, Resulullah (ASM)'ýn haram kýldýklarý da týpký Allah'ýn haram ettikleri gibidir"
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hasan__yuce



Kayt: 28 Hzr 2007
Mesajlar: 84

MesajTarih: Pzr ub 08, 2009 3:14 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bir erkek, yanýnda mahremi bulunmayan (yabancý) bir kadýnla yalnýz kalmasýn!

Bunun üzerine bir adam kalkarak: "Ey Allah'ýn Resülü, kadýným hacc için yola çýktý, ben ise falan falan gazvelere yazýldým!" dedi. Aleyhissalatu vesselam: "Öyleyse git hanýmýna yetiþ, onunla hacc yap!" diye emretti."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hasan__yuce



Kayt: 28 Hzr 2007
Mesajlar: 84

MesajTarih: Pzr ub 08, 2009 3:16 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Resulullah (sav) "Allah'tan hakkýyla haya edin!" buyurdular. Biz: "Ey Allah'ýn Resulü, elhamdülillah, biz Allah'tan haya ediyoruz" dedik. Ancak O, þu açýklamayý yaptý: "Söylemek istediðim bu (sizin anladýðýnýz haya) deðil. Allah'tan hakkýyla haya etmek, baþý ve onun taþýdýklarýný, batni ve onun ihtiva ettiklerini muhafaza etmen, ölümü ve toprakta çürümeyi hatýrlamandýr. Kim ahireti dilerse dünya hayatýnýn zinetini terketmeli, ahireti bu hayata tercih etmelidir. Kim bu söylenenleri yerine getirirse, Allah'tan hakkýyla haya etmiþ olur."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
hasan__yuce



Kayt: 28 Hzr 2007
Mesajlar: 84

MesajTarih: Pzr ub 08, 2009 3:24 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

"Þüphesiz ki benim ümmetim, kýyamet gününde, abdest izlerinden dolayý yüzleri nurlu, elleri ve ayaklarý parlak olarak çaðýrýlacaktýr. Yüzünün nûrunu artýrmaya gücü yeten kimse bunu yapsýn"

1 Numaralý Hadis -»

"Mü'minin nuru ve beyazlýðý, abdest suyunun ulaþtýðý yere kadar varýr."

2 Numaralý Hadis -»

"Kim güzelce abdest alýrsa, o kimsenin günahlarý týrnaklarýnýn altýna varýncaya kadar bütün vücudundan çýkar."

3 Numaralý Hadis -»

"Bir kimse bu þekilde abdest alýrsa geçmiþ günahlarý baðýþlanýr. Onun namazý ve mescide kadar yürümesi de fazladan kazanç sayýlýr."

4 Numaralý Hadis -»

"Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alýr ve yüzünü yýkarsa, gözleri ile bakarak iþlediði her günah abdest suyu -veya suyun son damlasý- ile yüzünden çýkar. Ýki elini yýkadýðýnda, elleriyle tutarak iþlediði her günah abdest suyu -veya suyun son damlasý- ile ellerinden çýkar. Ayaklarýný yýkadýðý zaman, ayaklarýyla yürüyerek iþlediði her günah abdest suyu -veya suyun son damlasý- ile ayaklarýndan çýkar. Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiþ olur."

5 Numaralý Hadis -»

"Ýþte onlar da abdestten dolayý yüzleri nurlu, el ve ayaklarý parlak olarak gelecekler. Ben havzýn baþýna onlardan önce varacaðým"

6 Numaralý Hadis -»

"Temizlik imanýn yarýsýdýr."

7 Numaralý Hadis -»

"Sizden biriniz güzelce abdest alýr -onu tastamam yapar- sonra da: Eþhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ þerîke leh. Ve eþhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh, derse, o kimseye cennetin sekiz kapýsý açýlýr. O da dilediði kapýdan girer."

8 Numaralý Hadis -»

"Ýnsanlar ezan okumanýn ve namazda birinci safta bulunmanýn ne kadar faziletli olduðunu bilselerdi, sonra bunlarý yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardý kur'a çekerlerdi. Þayet camide cemaate erken yetiþmenin ne kadar faziletli olduðunu bilselerdi, birbirleriyle yarýþa girerlerdi. Eðer yatsý namazý ile sabah namazýndaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."

9 Numaralý Hadis -»

"Kýyamet günü boyunlarý en uzun olanlar müezzinlerdir"

10 Numaralý Hadis -»

"Ben senin koyunu ve kýr hayatýný sevdiðini görüyorum. Koyunlar arasýnda veya kýrda iken, namaz için ezan okuduðunda sesini iyice yükselt. Çünkü müezzinin sesinin ulaþtýðý yere kadarki alanda olup da onu iþiten cin, insan ve her varlýk, kýyamet gününde ezan okuyanýn lehine þahitlik yaparlar."

11 Numaralý Hadis -»

"Namaz için ezan okunduðu zaman, þeytan ezaný duymamak için arkasýný dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasýný dönüp kaçar. Kamet bittiðinde yine gelir ve kiþi ile nefsi arasýna sokulur ve ona: Filân þeyi hatýrla, filân þeyi hatýrla diyerek, namazdan önce aklýnda olmayan þeyleri hatýrlatýr da, neticede insan kaç rek'at namaz kýldýðýný bilemez olur."

12 Numaralý Hadis -»

"Kim ezaný iþittiði zaman: Ey þu eksiksiz davetin ve kýlýnacak namazýn rabbi Allahým! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiðin makâm-ý mahmûda ulaþtýr, diye dua ederse, kýyamet gününde o kimseye þefâatim vâcip olur."

"Kim müezzini iþittiði zaman: Tek olan ve ortaðý bulunmayan Allah'tan baþka ilâh olmadýðýna, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduðuna þahitlik ederim. Rab olarak Allah'tan, resûl olarak Muhammed'den, din olarak Ýslam'dan razý oldum, derse, o kimsenin günahlarý baðýþlanýr."

13 ve 14 Numaralý Hadis -»

"Ezan ile kamet arasýnda yapýlan dua reddedilmez."

15 Numaralý Hadis -»

- "Ne dersiniz? Birinizin kapýsýnýn önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beþ defa yýkansa, kirinden bir þey kalýr mý?"

- "Beþ vakit namaz iþte bunun gibidir. Allah beþ vakit namazla günahlarý silip yok eder"

"Beþ vakit namazýn benzeri, sizden birinizin kapýsý önünden akýp giden ve her gün içinde beþ defa yýkandýðý bol sulu bir ýrmak gibidir."

16 ve 17 Numaralý Hadis -»

"Gündüzün iki yanýnda ve gecenin gündüze yakýn saatlerinde namaz kýl. Þüphesiz iyilikler kötülükleri giderir" [Hûd sûresi (11), 114] anlamýndaki âyet nâzil oldu. Adam:

- Bu sadece bana mý mahsus yâ Resûlallah, dedi? Resûl-i Ekrem:

- "Ümmetimin tamamý içindir" buyurdular.

18 Numaralý Hadis -»

"Büyük günahlardan kaçýnýldýðý müddetçe, beþ vakit namaz ile iki cuma, aralarýnda iþlenen küçük günahlara keffârettir."

19 Numaralý Hadis -»

"Bir müslüman, farz namazýn vakti geldiðinde güzelce abdest alýr, huþû içinde ve rükûunu da tam yaparak namazýný kýlarsa, büyük günah iþlemedikçe, bu namaz önceki günahlarýna keffâret olur. Bu her zaman böyledir."

20 Numaralý Hadis -»

"Ýki serinlik namazýný, sabah ve ikindiyi kýlan kimse cennete girer."

21 Numaralý Hadis -»

"Güneþ doðmadan ve batmadan önce namaz kýlan bir kimse cehenneme girmeyecektir."

22 Numaralý Hadis -»

"Sabah namazýný kýlan kimse Allah'ýn himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoðlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin."

23 Numaralý Hadis -»

"Birtakým melekler geceleyin, diðer birtakýmý da gündüz vakti birbiri ardýnca gelip sizin aranýzda bulunurlar. Onlar sabah namazý ile ikindi namazýnda bir araya gelirler. Geceleyin aranýzda kalmýþ olanlar Allah'ýn huzuruna çýkarlar. Allah Teâlâ, kullarýnýn halini çok iyi bildiði halde, meleklere:

-Kullarýmý ne halde býraktýnýz? diye sorar. Melekler:

-Onlarý namaz kýlarken býraktýk; yanlarýna da namaz kýlarken varmýþtýk, derler."

24 Numaralý Hadis -»

"Siz þu ayý güçlük çekmeden gördüðünüz gibi, Rabbinizi de açýkça göreceksiniz. Güneþ doðmadan ve batmadan önceki namazlarý kaçýrmamak elinizden geliyorsa, kesinlikle kaçýrmayýp kýlýnýz."

25 Numaralý Hadis -»

"Ýkindi namazýný terkeden kimsenin iþlediði amelleri boþa gider."

26 Numaralý Hadis -»

"Kim sabah akþam camiye gider gelirse, her gidip geliþinde Allah Taâlâ o kimseye cennetteki ikramýný hazýrlar."

27 Numaralý Hadis -»

"Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah'ýn farzlarýndan bir farzý yerine getirmek için Allah'ýn evlerinden birine giderse, attýðý adýmlardan her biri bir günahý silip yok eder; diðer adýmý da onu bir derece yükseltir."

28 Numaralý Hadis -»

"Allah Teâlâ bunlarýn hepsinin sevabýný senin için bir araya topladý"

29 Numaralý Hadis -»

"Ey Selime oðullarý! Yurtlarýnýzdan ayrýlmayýnýz ki, adýmlarýnýza sevap yazýlsýn"

30 Numaralý Hadis -»

"Þüphesiz namazdan en çok sevap kazanacak insanlar, uzak mesafelerden camiye yürüyerek gelenlerdir. Namazý imamla birlikte kýlmak için bekleyen kimsenin sevabý, namazý tek baþýna kýlýp sonra uyuyan kimseden daha büyüktür."

31 Numaralý Hadis -»

"Karanlýk gecelerde mescidlere yürüyerek giden kimselere, kýyamet gününde tam bir nura kavuþacaklarýný müjdeleyiniz."

32 Numaralý Hadis -»

- "Size, Allah'ýn kendisiyle günahlarý yok edip, dereceleri yükselteceði hayýrlarý haber vereyim mi?" buyurdular. Ashâb:

- Evet, yâ Resûlallah! dediler. Resûl-i Ekrem:

- "Güçlükler de olsa abdesti güzelce almak, mescidlere doðru çok adým atmak, bir namazý kýldýktan sonra öteki namazý beklemek. Ýþte ribâtýnýz, iþte baðlanmanýz gereken budur" buyurdular.

33 Numaralý Hadis -»

"Mescidlere devam etmeyi alýþkanlýk haline getiren bir adamý gördüðünüz zaman, onun gerçek mü'min olduðuna þahitlik ediniz". Allah Taâlâ þöyle buyurur: "Allah'ýn mescidlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazý kýlan, zekâtý veren ve Allah'tan baþka kimseden korkmayanlar onarýrlar. Ýþte onlar, doðru yolu bulanlardan olabilirler"

34 Numaralý Hadis -»

"Kýlacaðý namaz sizden birini yerinde tuttuðu, ailesine dönmesine engel olduðu sürece, o kiþi namazda sayýlýr."

35 Numaralý Hadis -»

"Sizden biriniz, abdestini bozmadan namaz kýldýðý yerde oturduðu müddetçe, melekler kendisine:

- Allahým! Bunu baðýþla, buna rahmetinle muamele et, diye dua ederler."

36 Numaralý Hadis -»

"Halk namaz kýldý ve uyudular. Sizler ise, namazý beklediðinizden bu yana hep namazda gibi olmaya devam ettiniz"

37 Numaralý Hadis -»

"Cemaatle kýlýnan namaz, tek baþýna kýlýnan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir."

38 Numaralý Hadis -»

"Bir kimsenin cemaatle kýldýðý namazýn sevabý, evinde ve çarþý pazarda kýldýðý namazdan yirmi beþ kat daha fazladýr. O kimse abdestini güzelce alýp, sonra sadece namaz kýlmak maksadýyla mescide giderse attýðý her adým sebebiyle bir derece yükseltilir, bir hatasý da silinir. Namazýný kýldýktan sonra abdestini bozmadan namaz kýldýðý yerde kaldýðý müddetçe, melekler ona:

Allahým! Ona rahmetinle muamele et, ona acý! diyerek dua etmeye devam ederler. O kimse namazý beklediði sürece namazda imiþ gibidir."

39 Numaralý Hadis -»

"Sen namaz için ezan okunduðunu iþitiyor musun? O halde davete icâbet et, cemaate gel"

40 Numaralý Hadis -»

"Hayye 'ale's-salâh, hayye 'ale'l-felâh'ý iþitiyor musun? Öyleyse mescide gel"

41 Numaralý Hadis -»

"Canýmý gücü ve kudretiyle elinde tutan Allah'a yemin ederek söylüyorum, içimden öyle geçiyor ki, odun toplamayý emredeyim, odun yýðýlsýn. Sonra namazý emredeyim, ezan okunsun. Daha sonra bir adama cemaate imam olmasýný emredeyim. En sonunda cemaate gelmeyen adamlara gidip onlar içindeyken evlerini yakayým."

42 Numaralý Hadis -»

"Yarýn Allah'a müslüman olarak kavuþmak isteyen kimse, þu namazlara ezan okunan yerde devam etsin. Þüphesiz ki Allah Teâlâ sizin peygamberinize hidayet yollarýný açýklamýþtýr. Bu namazlar da hidayet yollarýndandýr. Þayet siz de cemaati terkedip namazý evinde kýlan þu adam gibi namazlarý evinizde kýlacak olursanýz, peygamberinizin sünnetini terketmiþ olursunuz. Peygamberinizin sünnetini terk ederseniz sapýklýða düþmüþ olursunuz. Vallahi ben, nifaký bilinen bir münafýktan baþka namazdan geri kalanýmýz olmadýðýný görmüþümdür. Allah'a yemin ederim ki, bir adam iki kiþi arasýnda sallanarak namaza getirilir ve safa durdurulurdu".

43 Numaralý Hadis -»

"Bir köy veya kýrda üç kiþi birlikte bulunur da namazý aralarýnda cemaatle kýlmazlarsa, þeytan onlarý kuþatýp yener. Þu halde cemaate devam ediniz. Muhakkak ki sürüden ayrýlan koyunu kurt yer"

44 Numaralý Hadis -»

"Yatsý namazýný cemaatle kýlan kimse, gece yarýsýna kadar namaz kýlmýþ gibidir. Sabah namazýný cemaatle kýlan kimse ise bütün gece namaz kýlmýþ gibidir".

45 Numaralý Hadis -»

"Ýnsanlar yatsý namazý ile sabah namazýndaki fazilet ve sevabý bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi."

"Münafýklara sabah ve yatsý namazýndan daha aðýr gelen hiçbir namaz yoktur. Ýnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduðunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi."

46 ve 47 Numaralý Hadis -»

- Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum. - "Vaktinde kýlýnan namaz" buyurdu.

48 Numaralý Hadis -»

"Ýslam beþ temel üzerine bina kýlýnmýþtýr: Allah'tan baþka ilâh olmadýðýna ve Muhammed'in Allah'ýn Resulü olduðuna þahitlik etmek. Namazý dosdoðru kýlmak, zekâtý hakkýyla vermek, Allah'ýn evi Kâbe'yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak."

49 Numaralý Hadis -»

"Ben, insanlarla Allah'tan baþka ilâh olmadýðýna, Muhammed'in Allah'ýn Resulü olduðuna þehâdet edip, namazý tastamam kýlýp, zekâtý hakkýyla verinceye kadar savaþmakla emrolundum. Bunlarý yaptýklarý zaman kanlarýný ve mallarýný benden korumuþ olurlar. Ýslam'ýn gerektirdiði haklar bunlarýn dýþýndadýr. Onlarýn kalplerinde gizledikleri þeylerin hesabý da Allah'a aittir."

50 Numaralý Hadis -»

"Muhakkak ki sen Ehl-i kitap olan bir topluma gidiyorsun. Onlarý, Allah'tan baþka ilâh olmadýðýna ve benim Allah'ýn Resulü olduðuma þehâdet etmeye davet et. Þayet buna itaat ederlerse, Allah'ýn kendilerine bir gündüz ve gecede beþ vakit namazý farz kýldýðýný bildir. Bunu kabul edip itaat ederlerse, zenginlerinden alýnýp fakirlerine verilmek üzere kendilerine zekâtýn farz kýlýndýðýný haber ver. Buna da itaat ettikleri takdirde, onlarýn mallarýnýn en kýymetlilerini almaktan sakýn. Mazlumun bedduasýný almaktan çekin. Çünkü onun bedduasý ile Allah arasýnda bir perde yoktur."

51 Numaralý Hadis -»

"Gerçekten kiþi ile þirk ve küfür arasýnda namazý terketmek vardýr"

52 Numaralý Hadis -»

"Bizimle onlar arasýndaki ayýrýcý temel unsur namazdýr. Namazý terkeden kimse küfre düþer."

53 Numaralý Hadis -»

Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'in ashâbý, namazdan baþka herhangi bir amelin terkini küfür saymazlardý.

54 Numaralý Hadis -»

"Kýyamet gününde kulun hesaba çekileceði ilk ameli onun namazýdýr. Eðer namazý düzgün olursa, iþi iyi gider ve kazançlý çýkar. Namazý düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlý çýkar. Þayet farzlarýndan bir þey noksan çýkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i:

- Kulumun nâfile namazlarý var mý, bakýnýz? der. Farzlarýn eksiði nafilelerle tamamlanýr. Sonra diðer amellerinden de bu þekilde hesaba çekilir."

55 Numaralý Hadis -»

"Meleklerin Rableri huzurunda saf baðlayýp durduklarý gibi saf baðlasanýz ya!"

56 Numaralý Hadis -»

"Ýnsanlar ezan okumanýn ve namazda ilk safta bulunmanýn sevabýný bilselerdi, sonra bunlarý yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardý, mutlaka kur'a çekerlerdi."

57 Numaralý Hadis -»

"Erkeklerin en çok sevap kazanacaðý saf ilk saf, en az sevap kazanacaklarý saf son saftýr. Kadýnlarýn en çok sevap kazanacaðý saf son saf, en az sevap kazanacaklarý saf ise ön saftýr."

58 Numaralý Hadis -»

"Öne doðru gelin ve bana uyun! Sizden sonrakiler de size uysunlar. Bir topluluk devamlý surette gerilerse, Allah onlarý geri býrakýr"

59 Numaralý Hadis -»

"Saflarý düz tutunuz. Ýleri geri durmayýnýz. Sonra kalpleriniz de birbirinden farklý olur. Aklý baþýnda ve bilgili olanlarýnýz benim arkamda, onlardan sonra gelenler daha arkada, daha sonra gelenler daha arkada dursunlar."

60 - 66 Numaralý Hadis -»

"Önce ilk safý tamamlayýnýz; sonra arkadaki saflarý doldurunuz. Þayet eksik kalýrsa, son safta kalsýn."

67 -70 Numaralý Hadis -»

"Müslüman bir kimse, farzlarýn dýþýnda nâfile olarak her gün Allah rýzasý için on iki rek`at namaz kýlarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köþk yapar" veya "Ona cennette bir köþk yapýlýr."

71 - 73 Numaralý Hadis -»

"Sabah namazýnýn iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her þeyden daha hayýrlýdýr."

74 - 76 Numaralý Hadis -»

"Þayet daha geç kalsaydým, yine de bu iki rek`at sünneti bütün gereklerini yerine getirerek mükemmel þekilde kýlardým"

77 Numaralý Hadis -»

Resûlullah sabah namazýnýn iki rek`at sünnetini o kadar hafif kýlardý ki, acaba Fâtiha sûresini okudu mu diye kendi kendime sorardým.

78 - 80 Numaralý Hadis -»

Bir ay boyunca Peygamber aleyhisselâm'ýn namazýna dikkat ettim, sabah namazýnýn sünnetinde Kâfirûn ve Ýhlâs sûrelerini okurdu.

81- 83 Numaralý Hadis -»

"Biriniz sabah namazýnýn iki rek`at sünnetini kýlýnca sað tarafý üzerine yatsýn."

84 - 86 Numaralý Hadis -»

"Bu vakit, gök kapýlarýnýn açýldýðý bir zamandýr. O saatte iyi bir amelimin Allah'ýn huzuruna çýkmasýný isterim."

87 - 92 Numaralý Hadis -»

"Ýkindi namazýnýn farzýndan önce dört rek`at namaz kýlan kimseye, Allah rahmetini ihsân etsin."

93 - 95 Numaralý Hadis -»

"Akþamýn farzýndan önce (iki rek`at) namaz kýlýnýz" buyurdu. Üçüncü defasýnda "Dileyen kýlsýn" diye ekledi.

96 - 99 Numaralý Hadis -»

"Biriniz cumanýn farzýný kýlýnca, ardýndan dört rek`at namaz daha kýlsýn."

100 - 101 Numaralý Hadis -»

"Ey Ýnsanlar! Evinizde namaz kýlýnýz. Zira farz namaz dýþýndaki namazlarýn en makbûlü, insanýn evinde kýldýðý namazdýr."

102 - 104 Numaralý Hadis -»

Cuma namazýný kýldýktan sonra biriyle konuþmadýkça veya mescidden çýkmadýkça cuma namazýna bir baþka namaz ekleme. Zira Resûlullah bize, konuþmadýkça veya mescidden çýkmadýkça farz namaza bir baþka namazý eklememeyi emretti.

105 Numaralý Hadis -»

"Allah tekdir; tek olaný sever. Ey Kur'an ehli! Siz de vitir namazýný kýlýnýz!"

106 ve 112 Numaralý Hadis -»

Dostum Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana her ay üç gün oruç tutmayý, iki rek`at kuþluk namazý kýlmayý ve uyumadan önce vitri edâ etmeyi tavsiye buyurdu.

113 Numaralý Hadis -»

"Her birinizin her bir eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir. Ýþte bu sebeple her tesbih bir sadaka, her hamd bir sadaka, her tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) bir sadaka, her tekbîr bir sadaka, iyiliði tavsiye etmek sadaka, kötülükten sakýndýrmak sadakadýr. Kuþluk vakti kýlýnan iki rek`at namaz bunlarýn yerini tutar."

114 Numaralý Hadis -»

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kuþluk namazýný dört rek`at kýlar, Allah'ýn dilediði kadar da artýrýrdý.

115 ve 116 Numaralý Hadis -»

"Tövbe edip Allah'a dönenlerin (evvâbînin) namazý, sýcaktan deve yavrularýnýn ayaðý yandýðý zamandýr."

117 Numaralý Hadis -»

"Biriniz mescide girdiðinde, iki rek`at namaz kýlmadan oturmasýn."

118 Numaralý Hadis -»

"Bilâl! Müslüman olduktan sonra yaptýðýn ibadetler arasýnda en fazla sevap beklediðin hangisidir? Çünkü ben cennette, senin ayakkabýlarýnýn týkýrtýsýný önümde duydum"

120 Numaralý Hadis -»

"Üzerine güneþ doðan en hayýrlý gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratýldý, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çýkarýldý."

121 Numaralý Hadis -»

"Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazýna gelir, hutbeyi ses çýkarmadan dinlerse, iki cuma arasýndaki ve fazla olarak üç günlük daha günahlarý baðýþlanýr. Kim hutbe okunurken çakýl taþlarýyla oynarsa, boþ ve mânasýz bir iþ yapmýþ olur."

"Büyük günahlardan kaçýnýldýðý sürece, beþ vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarýnda geçen günahlara keffaret olur."

122 ve 123 Numaralý Hadis -»

"Bazý kimseler cuma namazlarýný terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onlarýn kalplerini mühürler de gafillerden olurlar."

124 Numaralý Hadis -»

"Her kim cuma günü abdest alýrsa ne iyi eder; hele boy abdesti alýrsa, o daha iyidir."

125 Numaralý Hadis

"Bir kimse cuma günü boy abdesti alarak elinden geldiðince temizlenir, saçýný sakalýný yaðlayýp tarar veya evindeki güzel kokudan süründükten sonra câmiye gider, fakat orada yan yana oturan iki kimsenin arasýný açmaz, sonra Allah Teâlâ'nýn kendisine takdir ettiði kadar namaz kýlar, daha sonra sesini çýkarmadan imamý dinlerse, o cumadan öteki cumaya kadar olan günahlarý baðýþlanýr."

128 Numaralý Hadis -»

"Bir kimse cuma günü cünüplükten temizleniyormuþ gibi boy abdesti aldýktan sonra erkenden cuma namazýna giderse bir deve kurban etmiþ gibi sevap kazanýr. Ýkinci saatte giderse bir inek, üçüncü saatte giderse boynuzlu bir koç kurban etmiþ gibi sevap kazanýr. Dördüncü saatte giderse bir tavuk, beþinci saatte giderse bir yumurta sadaka vermiþ gibi sevap elde eder. Ýmam minbere çýkýnca melekler hutbeyi dinlemek üzere topluluðun arasýna katýlýr."

129 Numaralý Hadis -»

"Cuma gününde bir zaman vardýr ki, þayet bir müslüman namaz kýlarken o vakte rastlar da Allah'tan bir þey isterse, Allah ona dileðini mutlaka verir."

130 - 131 Numaralý Hadis -»

"Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarýnýz bana sunulur."

132 Numaralý Hadis -»

"Rabbimden dilekte bulundum ve ümmetim için þefaat niyaz ettim. O da ümmetimin üçte birini bana baðýþladý. Ben de Rabbime þükretmek için secdeye kapandým. Sonra tekrar baþýmý kaldýrýp Rabbimden ümmetimi baðýþlamasýný diledim; O da bana ümmetimin üçte birini baðýþladý. Ben de bunun üzerine Rabbime þükür secdesine kapandým. Sonra tekrar baþýmý kaldýrýp Rabbimden ümmetimi diledim; O da bana ümmetimin geri kalan üçte birini baðýþladý. Ben de Rabbime þükretmek üzere secdeye kapandým."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: Pts ub 09, 2009 9:55 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Hz.Ebu Hureyye radiyellahu anh anlatýyor:'Resulullah aleyhisselatu vesselam buyurdular ki:'Kim,bir ilimden sorulur,o da bunu ketmedip söylemezse (Kýyamet günü) ateþten bir gem ile gemlenir.
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Pts ub 09, 2009 1:57 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Senin yüzünden Allah-u tealanýn bir kiþiyi hidayete erdirmesi,senin için dünyadan ve dünyada olan herþeyden daha hayýrlýdýr
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: r ub 11, 2009 3:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Hz.Ebu hureyye radiyellahu anh anlatýyor:Resulullah aleyhisselatu vesselam buyurdular ki:Mü min kiþiye hayatta iken yaptýðý amel ve iyiliklerden öldükden sonra ulaþanlar öðretip neþrettiði bir ilim geride býrakdýðý mushaf (kitap),nþa etdiði bir mescit yolcular için yaptýrdýðý bir bina akýtdýðý bir su hayatta ve saðlýklý iken verdiði bir sadakadýr. Ölümünden sonra kiþiye bunlar ulaþýr
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
holasides



Kayt: 01 Hzr 2006
Mesajlar: 299

MesajTarih: Pzr ub 15, 2009 5:32 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýmanýn tadýný, Rabb olarak Allah'ý, din olarak Ýslam'ý, peygamber olarak Muhammed'i seçip razý olanlar duyar
Müslim, Ýman 56, (34); Tirmizi, Ýman 10, (2625)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: Pts ub 16, 2009 9:24 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kur'an okuyunuz. Cünkü Kur'an kýyamet gününde kendisini okuyanlara þefahatçi olarak gelecekdir
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
holasides



Kayt: 01 Hzr 2006
Mesajlar: 299

MesajTarih: Pts ub 16, 2009 6:41 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Dünyada zahidlik, helal olaný haram etmek veya malý ziyan etmekle olmaz. Gerçek zahidlik, Allah'ýn elinde olana, kendi elinde olandan daha çok güvenmen ve bir müsibete düþtüðün zaman getireceði sevabý sebebiyle, onun devamýna raðbet göstermendir." [Rezin þunu ilave etti: "Zira Allah Teala Hazretleri þöyle buyurmuþtur: "Bu, kaybettiðinize üzülmemeniz ve Allah'ýn size verdiði nimetlerle þýmarmamanýz içindir" (Hadid 23)] Tirmizi, Zühd 29, (2341); Ýbnu Mace, Zühd 1, (4100)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: Sal ub 17, 2009 10:08 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Daha vakit var demek,ilerde yaparým; demek þeydanýn mü'minlerin kalplerine pýrakdýðý bir vesvesedir.
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
holasides



Kayt: 01 Hzr 2006
Mesajlar: 299

MesajTarih: Sal ub 17, 2009 5:09 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ameller her perþembe ve pazartesi günü arzedilir. Aziz ve Celil olan Allah o gün, Allah'a hiçbir þirk koþmayan kulun günahýný affeder. Bundan sadece kardeþiyle arasýnda düþmanlýk olaný istisna eder, (onu affetmez) ve der ki: "Bu ikisini barýþýncaya kadar terkedin.
Müslim, Birr 36, (2565); Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 17, (2, 908); Ebu Davud, Edeb 55, (4916)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
meryem sahin



Kayt: 13 Nis 2008
Mesajlar: 73

MesajTarih: r ub 18, 2009 10:51 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ebu Hüreyye radiyellahu anh' den rivayet edildiðine göre, Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem'i þöyle buyururken iþitdiðini söyledi. Ne dersiniz? biriniz kapýsýnýn önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beþ defa yýkansa kirinden bir þey kalýrmý? Sahabiler:O kimsenin kirinden hiç bir þey kalmaz, dediler. Resul'i Ekrem: Beþ vakit namaz iþde bunun gibidir.Alllah beþ vakit namazla günahlarý silip yok eder buyurmuþlardýr.
_________________
ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
holasides



Kayt: 01 Hzr 2006
Mesajlar: 299

MesajTarih: Pr ub 19, 2009 8:10 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Allah'ü Teala'yý zikir, kalblerin þifasýdýr.

Müsnedü'l - Firdevs
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
kardelen



Kayt: 29 Hzr 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cum ub 20, 2009 7:08 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kur;an okunduðu zaman susun ve ona kulak verip dinleyin ki Allah size merhamet etsin
(Araf suresi,204. ayet)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
Sayfaya git nceki  1, 2, 3 ... 18, 19, 20 ... 25, 26, 27  Sonraki
19. sayfa (Toplam 27 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR