nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Cmt ub 14, 2009 11:21 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Katolik inancýna göre adlarý Valentin ya da Valentinus olan üç ayrý aziz yaþamýþ ve bunlar insanlýk için eziyet çektikten sonra hayatlarýný kaybetmiþler. Bir efsaneye göre üçüncü yüzyýlda Roma’da yaþamýþ Valentin adlý bir rahip varmýþ. Zamanýn imparatoru II. Claudius bekar erkeklerin evli ve ailesi olan erkeklere göre daha iyi asker ve savaþçý olduklarý kararýný verince genç erkeklerin evlenmelerini yasaklamýþ. Rahip Valentin imparatorun bu kararýna karþý çýkarak genç sevgilileri gizlice evlendirmeye devam etmiþ. Valentin’in yaptýklarý ortaya çýktýðýnda imparator Valentin’in öldürülmesini emretmiþ. Diðer söylentilere göre ise rahip Valentin aslýnda Roma zindanlarýnda kötü muameleye uðratýlan Hýristiyanlara yardým ederken ölmüþtür.

Diðer bir efsaneye göre de aslýnda ilk Valentin tebriðini gönderenin Valentin’in kendisi olduðudur. Ýnanýþa göre Valentin hapishanede iken -onu hapsedenin kýzýna- aþýk olmuþtur. Kýz tutsak Valentine’i ziyaret etmektedir. Ölümünden önce Valentin’in sevgilisine bir mektup yazdýðý ve mektupu “Valentinin” diye imzaladýðý söylenmektedir. Bu deyiþ hala bugün de Ýngilizcede kullanýlmaktadýr.

Görüldüðü gibi efsaneler ya da inanýþlar birbirinden farklý olabilir ancak hepsinde ortak olan Valentin’in cana yakýn, kahraman ve romantik bir kiþilik olmasýdýr. Bu efsaneler sayesinde Valentin Orta çaðlara gelinceye kadar Ýngiltere ve Fransa’nýn en popüler azizi olmuþtur.

ve ne yazýkki bizler MÜSLÜMANLAR olarak valentin denen adamý ve onun saçmalýklarýný sevgilimizi ve sevgimizi de alet ederek anar dururuz..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
beyzaaa



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 675

MesajTarih: Cmt ub 14, 2009 7:57 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

gerçekten çok önemli bir günmüþ Very Happy
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi
Zahide



Kayt: 09 May 2008
Mesajlar: 165
Konum: Van

MesajTarih: Sal ub 17, 2009 3:49 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Þu en son yazýlan cümle ne kadarda doðru aman sakýn kimse unutmasýn bugünü Very Happy
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Tarihte Bugün Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR