nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: r Nis 15, 2009 8:59 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

usya Federasyonu'na baðlý Udmurtiya Cumhuriyeti'nde kanser tedavisi gördükten sonra göðsündeki þiþlik yüzünden hastaneye gelen ve yapýlana ameliyat sonrasýnda akciðerinden 6 santimetre uzunluðunda bir ladin aðacý bulundu.



Ria Novosti ajansýnýn haberine göre tümör ve kan ifrazatý gibi akciðer kanseri bulgularý taþýyan hastadan alýnan doku örneðinde, ladin aðacý bulgularýna rastlandý. Uzmanlarýn yaptýðý inceleme sonucunda, daha önce akciðerinin sað-alt kýsmýnda kanser teþhisi konulan hastanýn akciðerindeki þiþliðin ladin aðacý fidanýnýn büyümesi kaynaklý olduðu saptandý. Ardýndan yapýlan ameliyatla, fidan yerinden çýkarýldý.
Ameliyatý yapan Udmurtiya onkoloji hastanesi doktoru Vladimir Kamaþev, akciðerde 6 santimetrelik bir yabancý nesnenin nasýl bulunabileceðine akýl erdiremediðini belirtti. Kaþayev, bu bitkinin yeþil renkte olmasýný ise hayretle karþýlayarak, hangi ýþýk kaynaðýndan yararlanarak klorofil ürettiðini izah edemediðini söyledi.



Bitkinin tohum olarak solunum yoluna düþtüðünü ve akciðerin içerisinde büyüdüðünü kaydeden doktor Kamaþev, bu büyüklükte bir nesnenin gýrtlaktan geçerek akciðere ulaþma olasýlýðýnýn olmadýðýný, aksi halde boðulmaya neden olabileceðini ifade etti. Doktor, “sýra dýþý” hastanýn taburcu edildiðini ve hiçbir hayati tehlikesinin bulunmadýðýný kaydetti.

ÝÞTE OLAYIN GERÇEK YÜZÜ

Artyol Sidorkin isimli Ural bölgesinde yaþayan adam, ladin aðaçýnýn tohumunu aðýz yoluyla yuttu. Topum akciðerde bol oksijen yardýmýyla yeþerdi ve büyümeye baþladý.

Kaynak
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Gündem Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR