nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pr Nis 23, 2009 10:34 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bugün 23 Nisan, Site Geziyor Ýnsan 23 Nisan 2009 11:31

23 Nisan'ýn önemini hatýrlatmaya gerek yok. Karþýnýzda, Atatürk'ün çocuklara hediye ettiði bu bayramda çocuklar ve ruhu çocuk kalanlarýn gezmesi için birbirinden güzel siteler.
Takvimlerin 23 Nisan'ý göstermesiyle bir kez daha Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramý'ný kutluyoruz bugün. Atatürk'ün tüm dünya çocuklarýna hediye ettiði bu bayramda günün anlam ve önemine uygun olarak çocuklar ve ruhu çocuk kalanlar için interneti araþtýrdýk. Ýþte çevrenizdeki tüm çocuklar için alfabetik sýrayla tanýttýðýmýz birbirinden faydalý ve eðlenceli internet siteleri.

Efendim, ben büyüdüm mü diyorsunuz. Unutmayýn, bir zamanlar siz de çocuktunuz, bayramýnýz kutlu olsun...




:: Afacan Çocuk - www.afacancocuk.com

[CENTER][/CENTER]
Sade tasarýmlý site üye çocuklardan gelen yazý ve þiirleri paylaþýyor. Çeþitli eðitici oyunlarýn yer aldýðý Afacan Çocuk, üyelerinin doðumgünlerini kutlamayý da ihmal etmiyor.




:: Atlý Karýnca - www.atlikarincam.com

[CENTER][/CENTER]
Çocuk sitesi, büyükler giremez sloganýyla dikkat çeken Atlý Karýnca'da 5 dilde sözlük, Atatürk özel bölümü, masallar, resimler ile eðitici oyunlar bulunuyor. Çocuk Haklarý için de ayrý bir bölüm açan sitede çektiðiniz fotoðraflarý diðer çocuklarla paylaþabiliyorsunuz.



:: Bilim Çocuk (TÜBÝTAK) - www.biltek.tubitak.gov.tr/cocuk

[CENTER][/CENTER]
Tübitak'ýn uzun yýllardýr geleceðin biliminsanlarýný yetiþtirmek için yayýnladýðý Bilim Çocuk dergisinin internet sitesi. Siteden derginin eski ve yeni sayýlarýný okuyabilir, ayrýca ilköðretim okullarýnýn projelerini de takip edebilirsiniz.




:: Çocuk TV - www.cocuktv.net

[CENTER][/CENTER]
Çok deðil, bundan 5-6 yýl önce, þimdiki çocuklar televizyonla büyüyor deniyordu. Günümüzde ise durum deðiþti, þimdiki çocuklar bilgisayar ve internetle büyüyor. Bu iki yaklaþýmý bir araya getiren Çocuk TV'de popüler çocuk programlarý ve çizgi filmlerin videolarýný izleme þansýný buluyorsunuz.




:: Jetix - www.jetix.com.tr

[CENTER][/CENTER]
Çocuklarýn en sevdiði televizyon kanallarýndan biri olan Jetix, özel bir siteyle de internetteki yerini alýyor. Sitede birbirinden eðlenceli ve ödüllü oyunlarý oynayabilir, çizgi film kahramanlarý hakkýnda detaylý bilgi alabilirsiniz.




:: Kral Oyun - www.kraloyun.com

[CENTER][/CENTER]
Sizin yakýnýnýzdakileri bilemeyiz ama bizim etrafýmýzdaki tüm çocuklarýn ilk aklýna gelen internet sitesinden bahsedeceðiz. Kral Oyun, adýndan da anlaþýlabileceði gibi bir online oyun sitesi. Türkiye'nin en çok ziyaret edilen sitelerinden biri olmayý baþarmýþ olan Kral Oyun'u hâlâ duymayan çocuk kalmýþ mýdýr bilemeyiz ama bu listede olmazsa olmaz adreslerden biri olduðunu belirtmemiz gerek.




:: Mandalina TV - www.mandalina.tv

[CENTER][/CENTER]
Mandalina TV için en güzel tasarýmlý çocuk sitesi dememizde bir sakýnca yok sanýrýz. Çocuklar için online televizyon kanalý diyebileceðimiz sitede, henüz içi dolu olmasa da teknoloji sever çocuklar için de özel bir bölüm ayrýlmýþ.




:: Meraklý Minik (TÜBÝTAK) - www.tubitak.gov.tr/merakliminik

[CENTER][/CENTER]
TÜBÝTAK'ýn Bilim Çocuk dýþýnda çocuklar için çýkardýðý bir dergi daha bulunuyor. Meraklý Minik adlý bu dergi okul öncesi çocuklara bilim sevgisi aþýlamaya çalýþýyor. Sitede bitki türleri tanýtýmý gibi faydalý bilgiler sunulurken çiçek dürbünü yapmak gibi eðitici bölümler de bulunuyor.




:: NASA Çocuk Kulübü - www.nasa.gov/audience/forkids/kidsclub/flash/index.html

[CENTER][/CENTER]
ABD Uzay Ajansý NASA'nýn özel çocuk kulübü. Bu siteye giren çocuklar büyüyünce astronot olmak istiyorum diyorlar mý bilemeyiz ama geleceðin NASA personelini yetiþtirmeye hazýrlýk yaptýklarýný rahatça söyleyebiliriz. Sahi, uzaya çýkan ilk çocuk kim olacak acaba?




:: Süper Kahramanlar - www.superkahramanlar.com

[CENTER][/CENTER]
Her çocuk dünyanýn neresinde olursa olsun bir süper kahraman sever. Yýllara göre bu süper kahramanlar deðiþse de çocuklarýn ilgisini ilk çýktýðý günden bu yana hiç kaybetmeyen kahramanlar da var elbette. Ýþte superkahramanlar.com, bu kahramalarla ilgili bilgiler sunarken, onlarýn duvar kaðýtlarýný ve ekran koruyucularýný da ziyaretçilerine sunuyor.



:: TT Çocuk - www.ttcocuk.com

[CENTER][/CENTER]
TT Çocuk, Türk Telekom'un çocuklar için özel hazýrladýðý bir adres. Sitede birbirinden güzel oyunlarla keyifli vakit geçirebilir, Türk Telekom'un masal servisindeki masallarý sesli olarak dinleyebilirsiniz. 23 Nisan için özel hazýrlanan alt siteye de yine buradan ulaþmak mümkün.


SDN -[URL=http://shiftdelete.net/cocuklar-icin-en-guzel-siteler-10438.html][/URL]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Link Paylaþým Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR