nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pzr Eyl 06, 2009 8:32 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Deðerli Okuyanlarýmýz
Hz Ömer (R.A), Peygamberin (a.s) zahiren küçük hane-i saadetlerine girmiþti. Ýki kiþinin ancak uzanabilleceði, bir köþesinde 3-5 hurmanýn bulunduðu bir kap olan odaya girince, onun uzandýðý hasýrýn vücudunda iz býraktýðýný farketmiþ ve aðlayarak " Ya Resulalllah hükümdarlar, kisralar saraylarda yaþarken, sen Allah resulunun bu hali beni aðlatýyor" demiþti.

Peygamberin (a.s) tarihe mal olan cevabý meþhurdur. "Ýstemez misin ey Ömer? Dünya onlarýn ahiret bizim olsun"

Buradaki hassas soru; onlarýn arkada býraktýklarý, yaþanmasý zor hayatlarý ile talip olduklarý cenneti bizim nasýl ümit edeceðimizdir. Günlük telaþ ve oyalanmalarla geçip giden, kul hakký, yalan, gýybet ile malul ömürlerimiz var. Kur'anýn baþ köþelerimizdeki raflarýnda tozlandýðý, Ýlahi mesajin merak edilmediði evlerimiz var.

Halbuki býrakýn Cennete, emeksiz hiçbir þeye ulaþýlamayacaðýný bize öðreten dünya hayatýmýz, esas hedefe bizi yönlendiren pratik imtihanlar meydanýdýr. Uzun ve sarp, imtihanlarla dolu bir serüvenin sonunda varacaðýmýz cennet gerçekten ucuz, elde edilmesi kolay deðildir ve cehennem luzumsuz ve boþ deðildir.

Erdemli insan olma yolunda bir inayet-i Ýlahi elimizden tutmazsa , bu halimizle ömürlerinin her dakikasýný ahireti peylemek için canla baþla kullanmýþ, gerçek fazilete ulaþmýþlarýn arkasýnda bir yer bulmamýz zor görünmektedir.

Peygamber ( a.s ) ýn naklettiði bir olayý hatýrlatmak isterim. Hani minbere çýkarken 3 sefer "amin" demesinin ardýndan , birinci amin' in sebebini " Cebrail (a.s) ýn ; yanýnda anne ve babasý yaþlandýðý halde onlarýn hoþnutluðu ile cenneti kazanamayan insana yazýklar olsun" demesi olarak nakletmiþti. Buradan anne ve baba hoþnutluðunun insaný olgunlaþtýrýp cennete ehil hale getiren bir erdem olduðunu anlýyoruz.

Ýkinci amin kendisine salat, selam gönderilmesi, dünya ve ahiretimizi aydýnlatan ýþýðýna minnet duyulmasý ile ilgili idi

Son amin in sebebini anlatýrken "Cebrail (a.s) ; Ramazan' a eriþipte cenneti kazanamayana yazýklar olsun " dedi , bende "amin" dedim" demiþti. Anlýyoruz ki Ramazan ; cenneti kazanmak için bir fýrsatlar denizidir. Ramazan' da yapýlan iyilik ve güzel iþler, binlerle çarpýlarak insaný manen yüceltebilir.

Ramazan orucunun karþýlýðýný herhangi bir sýnýrlamaya tabi tutmadan, bizzat kendisinin vereceðini Allah (c.c) bildiriyor. Bu günler geçtikten sonra gelecek Ramazan' a kadar bir daha Ramazan orucu tutmamýz, bir daha bire bin veren bir teravih kýlmamýz mümkün deðildir. Birdahaki ramazan a ulaþamaya biliriz .Bu ekstra lutuf ve ihsanlarla insan gerçekten Allah (c.c) nýn rahmetinden baki bir cenneti peyleyebilir. Onun için bu fýrsatlarý gafletle kaçýran insan "yazýklar olsun " azarýyla karþý karþýya!!!!!!!!

Ramazan' ýn bir manasýda güz yaðmurudur. Dilerim sonbaharýmýzýn dökülen yapraklarý, ömrümüzün manevi toz ve kirleri Ramazan yaðmurlarý ile yýkansýn. Bu Ramazan bizleri ve topyekün ülkemizi maddi ve manevi bayramlara götürsün


En son ishak_hoca tarafndan Pzr Eyl 06, 2009 8:51 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: r Eyl 09, 2009 8:50 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ramazan' ýn bir manasýda güz yaðmurudur. Dilerim sonbaharýmýzýn dökülen yapraklarý, ömrümüzün manevi toz ve kirleri Ramazan yaðmurlarý ile yýkansýn. Bu Ramazan bizleri ve topyekün ülkemizi maddi ve manevi bayramlara götürsün
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR