nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pts Arl 14, 2009 4:02 pm    Mesaj konusu: YILBAÞI KUTLAMALARI VE HÝCRÝ YIL Alntyla Cevap Gnder

DEÐERLÝ GÖNÜL DOSTLARIM

17 Aralýk2009 Perþem be günü itibariyle 1431. hicri yýlbaþýdýr.
.Müslümanlar ibadetlerini ihtimal ile düzenlenen Milâdi aylara deðil; müþahhas 'ilâhi bir gerçek' olan Kameri aylara göre düzenler. Çünkü bu hesap gerçekten doðru olan hesaptýr (et-Tevbe, 9/36). Buradan hareketle müslümanlarýn Ýslam dýþý diðer bayramlarý kutlamasý, bunlara iþtirak etmesi ve Allah'ýn bildirdiði gerçekleri yalanlayan veya onlara uymayan düþüncelerin ürünü olan fiillerin kutlama günlerini müslümanlarýn da bayram olarak kabul etmesi, küfre destek olmaktan baþka bir manâ ifade etmez. Ýslâm dýþý tek ve çok ilahlý dinlerin törenlerine iþtirak etmenin, dinî merasimlerinden bir þeye uygunluk göstermenin imaný bozan boyuttan sayýldýðý haber verilir. (el-Fetâva el-Hindiye, IV. s. 342; XIV, s. 407). Binaenaleyh, Noel gününde, Hristiyanlarýn diðer bayram günlerinde onlara uymak gayesi ile, onlarýn yaptýklarýný yapmak, o günlerde bayram niyetiyle çocuklara elbise almak ve piþirdikleri yemekleri yemek caiz deðildir. Bu hareketler küfrü gerektirir. Ondan sakýnmak gerekir... Bundan da anlaþýlýyor ki, Nevruz ile Mihrican gibi müslüman olmayan kimselerin kutsal günlerini ta'zim etmek de caiz deðildir. (Ýbn Abidin, Reddül Muhtar, XVII s. 310;) Ýslâmi kaynaklarýn ortak görüþü, Allah'ýn bildirmiþ olduðu Ýslâm kanunlarý dýþýnda tesis edilmiþ bütün gün ve bayramlarý kutlamanýn küfür olduðu yolundadýr. Bir müslümanýn Noel veya milâdî yeni yýl ya da, yýlbaþý veya buna benzer bazý özel insan ve kurumlarýn koyduðu günleri kutlamasý mümkün deðildir. Ýnanç yönünden insaný küfre götüren hususlardandýr
Fakat Milleti Ýslam'ýn, Ümmeti Vahidenin, yürekleri ayný imanla, ayný heyecanla, ayný duyguyla çarpan Ümmeti Muhammed'in kendi yeni yýllarýna ilgisi maalesef hiç yok.
Çoktanrýlý dinlerden Hýristiyanlýða aktarýlan törenlerin devamý olan yýlbaþý kutlamalarýna katýlan Milleti Ýslam kendi dini ve milli deðerlerine sahip çýkmýyor
Kýymetli Müslüman dostlarým;
Yeryüzünü kana bulayan, mazlum Müslümanlarýn çaresiz çýðlýklarýnýn yükselmesine sebep olan, her kýtada çeþit çeþit vahþete ve iþkencelere imza atan, insanlýktan yoksun caniler sürüsünün bayramý olan Noel yortusunu kutladýðýmýz için de " felaket", bir kabus gibi üzerimizde dolaþýyor, "rezalet" bir rüzgar gibi üzerimizde esiyor. Dini yönden kuruduk, tarihi olarak küçüldük.
Bayramýný kutladýðýmýz topluluk Server-i Kâinat Efendimiz'e dil uzatýyor, hakaret ediyor. Kur'an-ý ve Müslüman'ý yeryüzünden silmek istiyor. Bütün bunlar olurken Müslüman çam aðacý süslüyor, hindi kýzartýyor, dans edip eðlenerek yýlbaþý kutluyor.
Hýristiyan gibi yýlbaþýný kutlamak, imanýmýzý yaralamaktýr. Ýbadetlerimizi, ahlâkî ve millî deðerlerimizi yaralayýp, cemiyet hayatýmýzý bozmaktýr. Yýlbaþý ile deðiþen sadece takvim ölçülerimiz deðil ayný zamanda öz benliðimizdir de.
Bu yaþananlar tamamen fahiþ bir "kültür yozlaþmasý"nýn ayak sesleridir. Bu kabulleniþ " küfre destek"in alasýdýr. Bu benzeyiþ "inanca aykýrýlýk" gerçeðidir.
Gerçek olan þu ki; Ýslamiyet'te, güneþ yýlýnýn aylarý içinde sayýlý bir mübarek gün yoktur. Mübarek gün ve geceler, hicri yýl ile kutlanýr. Bütün ibadetlerde ve dini faaliyetlerde kameri aylar esas alýnýr. Müslümanlarýn sevinç ve mutluluklarýný yaþadýðý günler Hac, oruç, kurban ve bayram günleri kameri aylara göre tespit edilir.
Miladi 622'ye denk gelen, "zafere gidiþin baþlangýcý" olan " hicret" hadisesi Ýslâmi takvimin baþlangýcý olarak kabul edilmiþtir.
Müslümanlarýn sosyal ve siyasî iliþkilerini düzenleyen, Hicri Takvimi Peygamberimizin s.a.v Mekke'den Medine'ye hicretini baþlangýç kabul eden ve ayýn dünya çevresinde dolanýmýný esas alan bir takvim sistemidir.
Hicrî takvim, Ayýn dünyamýz etrafýndaki dönüþüne göre hazýrlandýðýndan Ay takvimi diye de anýlýr. Buna göre bir ay: 29.5 gün, bir yýl da: 354 gündür. Güneþ takviminden 11 gün eksik olduðundan, her yýl bir öncekinden 11 gün geri kayar. Böylece dünyanýn her yeri için, oruç gibi ibadetler devamlý farklý günlere rastladýðýndan eþitlik saðlanmýþ olmaktadýr.
Hicri takvime göre ilk ay olan Muharrem ayý, tarih boyunca insanlýk için dönüm noktasý sayýlabilecek önemli olaylarýn yer aldýðý bir aydýr.
Hz. Adem'in Cennet'ten yeryüzüne indirilmesi, Hz. Nuh (as)'ýn tufandan kurtulmasý, Hz. Musa (as)'ýn ve ona iman edenlerin Firavun'un zulmünden kurtulmalarý, Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da þehit edilmesi gibi insanlýk tarihinde dönüm noktasý sayýlabilecek önemli olaylarýn vuku bulduðu bir aydýr Muharrem.
Müslümanlar önce Allah'a verdikleri sözü hatýrlamalý, Kur'an ve Sünnet doðrultusunda kendisine bahþedilen " Müslüman" ismine yaraþýr vakar ve bilincin þuurunda olabilmelidirler.
Allah'a karþý gelen kavimlerin hâlleri ortada. Bir kýsmý suda boðuldu. Bir kýsmý yerin dibine battý. Biri taþa tutuldu. Bir baþkasýnýn sûretleri maymun ve domuz sûretine döndürüldü ve helâk olup gitti.
Bize düþen, bugüne kadar iþlediðimiz isyanlardan dolayý piþman olup tövbe etmek, Mevlâ'nýn dergâhýna yüzler sürmektir.
Bu vesileyle hicri yýlýnýn Ýslam âleminin uyanýþýna vesile olmasý en büyük temennimizdir. Hicri yýlýnýz kutlu olsun, insanlýða hayýrlara vesile olmasýný Yüce Mevlam nasýp eylesin .

Not; ''RAMAZAN DAN SONRA EN KIYMETLÝ ORUÇ MUHARREM AYI ORUCUDUR;;''(sahihi buharý oruç..)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cum Arl 18, 2009 8:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Deðerli okuyucularým;
Hicri Muharrem ayinýn on uncu günü ( 26 Aralýk 2009 cümartesi) AÞURE GÜNÜ dýr,
Bu tarih ayrýca Ülkemizde (1925) Uluslar arasý saat ve takvim in kabulu dur.

Medine’de aþure günü oruç tutan Peygamber efendimiz, Yahudilerin de oruç tuttuklarýný gördü. (Niye oruç tutuyorsunuz?) diye sordu. Onlar da, (Allah’ýn Ýsrail oðullarýný düþmanýndan kurtardýðý bir gündür, Musa bu günde oruç tuttuðu için) dediler. Resulullah efendimiz de, Müslümanlarýn bugün oruç tutmalarýnýn sebebini anlatmak için, (Ben Musa aleyhisselama sizden daha layýkým) buyurdu. (Buhari, Müslim, Ebu Davud)

Bugün yapýlacak iþler:
1- Aþure günü oruç tutmak sünnettir. Hadis-i þeriflerde buyuruldu ki:
(Aþure günü oruç tutanýn, bir yýllýk günahlarý affolur.) [Müslim, Tirmizi, Ý. Ahmed, Taberani]

(Aþure günü oruç tutan o yýl tutamadýðý [nafile] oruçlarýnýn sevabýna kavuþur.) [Deylemi]

(Aþure günü bir gün önce, bir gün sonra da tutarak Yahudilere muhalefet edin.) [Ý.Ahmed]

(Aþurenin faziletinden faydalanýn! Bu mübarek günde oruç tutan, melekler, peygamberler, þehidler ve salihlerin ibadetleri kadar sevaba kavuþur.) [Þir’a]
[Yalnýz Aþure günü oruç tutmak mekruhtur. Bir gün öncesi veya bir gün sonrasý ile tutmalý!]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR