nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pr Hzr 02, 2016 7:25 am    Mesaj konusu: Ýslam ý Yaþarken, Yaptýðýmýz Çok Büyük Yanlýþ. Alntyla Cevap Gnder

Bir yazýmda Fýkýh konusunu ele almýþ ve fýkýh anlayýþýnýn toplumu Kur’an dan uzaklaþtýrdýðýný, Ýslam ý yanlýþ anlamasýna neden olduðunu söylemiþtim. Bu yazýmda da, bu tehlikenin neler olduðuna örnekler vererek, konunun daha iyi anlaþýlmasýný saðlamaya çalýþacaðým, Allah ýn izniyle.

Ýslam ý cemaat, tarikat eksenli yaþayan din kardeþlerime, yalnýz Kur’an diyenler Müslüman deðildir diye anlatýrlar. Kur’an tek kaynaktýr diyen kiþilerde samimiyet olmadýðýný, bu kiþilerin Kur’an a da inanmadýklarýný söylerler. Tabi tüm bu düþünce ve sözlere delil, fýkýhtan gösterilir. Bu delillere kanýt Kur’an dan aranýr ama ayetler ne yazýk ki çarpýtýlarak, hatta bir çok ayetin tam tersi anlamlar verilerek hurafe ve batýla kanýt yaratýlýr. Bakýn fýkýh inancý bizlere nasýl bilgiler veriyor, Kur’an bu sözlere nasýl cevaplar veriyor.

(Peygamberin haram kýlmasý, Allah’ýn haram kýlmasý gibidir.) [Tirmizi]

(Yalnýz Kur’an da ki helal ve haramý kabul ederim diyenler çýkar. Ýyi bilin, Peygamberin haram kýlmasý, Allah’ýn haram kýlmasý gibidir.) [Tirmizi, Darimi]

(Bazý kibirli kiþiler çýkacak, “Allah Kur’an da bildirilenden baþka bir þeyi haram kýlmadý” diyecek. Yemin ederim ki, benim de emrettiðim, yasakladýðým, koyduðum hükümler vardýr. Bunlarýn sayýsý Kur’an da ki hükümlerden daha çoktur.) [Ebu Davud]

(Yakýnda, “Allah’ýn kitabýnýn dýþýnda uyacaðýmýz bir þey tanýmýyorum” diyenler çýkacaktýr.) [Ebu Davud]

Bu sözleri, peygamberimiz söylemiþ gibi anlatmak iftiradýr, þirktir ve büyük günahtýr. Önce bunu hatýrlatmak isterim. Çünkü peygamberimiz, ben söylemediðim halde, kim bu söz peygamberimizin sözüdür derse, cehennemdeki yerini hazýrlasýn diye bizleri uyarmýþtýr. Gelin bu sözlerin peygamberimizin sözü olup olamayacaðýný, Kur’an dan anlamaya çalýþalým.

Gerçekten peygamberimizin, týpký Allah ýn haramlar koyduðu gibi helal, haram koyma yetkisi var mýdýr? Eðer varsa peygamberimizin, dinde Allah ýn ortaðý olduðunu söylememiz yanlýþ olmaz. Hâlbuki Allah Kehf suresi 26. Ayetinde, KENDÝ HÜKMÜNDE HÝÇ KÝMSEYÝ ORTAK KILMAZ DÝYORDU. Bu ayeti unuttuk mu, yoksa üstünümü örttük. Casiye 6. Ayetinde de, o günkü toplumu uyararak ALLAH DAN VE ONUN AYETLERÝNDEN SONRA HANGÝ SÖZE ÝNANACAKLAR diyerek, Allah ýn kitabýndan baþka inanacaðýmýz, hiçbir bilginin olmadýðýný fark edemiyor muyuz? Maide 49. Ayetinde Allah elçisine hitaben, SEN DE ARALARINDA, ALLAH'IN ÝNDÝRDÝÐÝYLE HÜKMET, ONLARIN KEYÝFLERÝNE UYMA uyarýlarý damý unutuldu. Yine Enam suresi 48. Ayetinde, BÝZ, PEYGAMBERLERÝ ANCAK MÜJDELEYÝCÝLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERÝRÝZ dediði halde, ne yazýk ki hurafe inançlarýmýzý aklayabilmek adýna, yüzlerce ayeti görmezden gelip, birçok ayetinde anlamýný deðiþtirerek, peygamberimizi dinde týpký Rabbimiz gibi, hüküm koyan dine ilaveler yapan konumuna getirmekten çekinmedik. Enam suresi 19. Ayetinde, deki onlara diye baþlayarak, bakýn ne söylüyor peygamberimiz.

(BU KURAN BANA VAHYOLUNDU KÝ, ONUNLA SÝZÝ VE ULAÞTIÐI HERKESÝ UYARAYIM.)

Bunca ayetleri okuyup iman ettik dedikten sonra, bizler ne diyoruz. Peygamberimizde Kur’an ayetleri gibi dine hükümler, helal, haramlar koymuþtur ve Allah bu yetkiyi elçisine vermiþtir. Bakýn yukarýda peygamberimizin hadisleri diye nakledilen sözler, bu ayetlerle uyum saðlýyor mu? Ayette peygamberimiz bizleri, yalnýz Kur’an ile uyarma görevi aldýðýný daha nasýl söylesin.

Yalnýz Kur’an da ki helal ve haramlarý kabul ederim diyenlerin, Müslüman olmadýðýný söylemek, bunu da peygamberimize isnat etmek günahlarýn, iftiralarýn en büyüðüdür hatýrlatýrým. Allah ýn kitabýndan baþka uyacak hiç bir þeyimiz yoktur, bakýn bunu Kur’an apaçýk ve net söylüyor ve son noktayý koyuyor.

Zuhruf 44: Þüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öðüt ve bir þereftir, ONDAN HESABA ÇEKÝLECEKSÝNÝZ. (Diyanet meali)

Allah aþkýna, bakar mýsýnýz lütfen. Allah sizleri Kur’an dan hesaba çekeceðim diyor, bizler buna benzer yüzlerce ayetin üstünü örtüyoruz, bir çok ayete de farklý anlamlar vererek, mezheplerin yanlýþ FIKIH inançlarýný aklamaya, yaþamaya çalýþýyoruz ve diyoruz ki, peygamberimizde Kur’an ýn dýþýndan dine haramlar koymuþtur. Ýþte bu yanlýþlarý yaptýðýmýz için, inancýmýz içinde kendi ellerimizle çeliþki yaratýyoruz. Çeliþki Kur’an da deðil, bizlerin nefislerinde yarattýðý batýl inançlardadýr.

Gelelim Kur’an dan delil gösterdikleri ayetlere. Kur’an ýn birçok ayetinde, Allah a ve resulüne itaat edilmesini emreder. Hatta resulüm deki diye baþlar ve bana uyun, Allah da sizi sevsin uyarýlarý yapar. Araf 157. Ayette de peygamberimiz kast edilerek, Onlara iyi ve temiz þeyleri helâl, kötü ve pis þeyleri haram kýlar der. Yine bir baþka ayetinde de Size kitabý, hikmeti getiren ve bilmediklerinizi öðreten bir Resul gönderdik der. Buna benzer birçok ayet vardýr ki, Allah elçisine uyulmasýný emreder. Peki, siz bu ayetlerden elçisine, týpký kendisi gibi dine hüküm koyabilme yetkisini verdiðini mi anladýnýz? Elbette mümkün deðil, eðer böyle anlarsak Kur'an da yüzlerce ayete ters düþmüþ oluruz.

Peki, bu uyarýlardan nasýl bir ders çýkarmalýyýz, elçime uyun demekle ne anlatýyor Rabbimiz. Aslýnda art niyetli deðilsek, anlatýlmak istenen çok açýk. Allah elçisine Kur’an ý teblið etmesi konusunda yardýmcý oluyor ve kendisine uyulmasýný emrediyor. Çünkü ona verdiði görev, kullarýma yalnýz Kur’an ile hükmet emridir. Adý üstünde ELÇÝ. Hani bir söz vardýr, elçiye zeval olmaz deriz. Bunun anlamý, ÝLETÝLEN BÝLGÝLER, GÖNDERÝCÝYE AÝTTÝR. Peygamberimizde Allah ýn elçisidir ve onun ilettikleri yalnýz Kur’an dýr. Onun içinde Rabbimiz bir ayetinde YALNIZ KUR’AN IN ÝPÝNE SARILMAMIZI EMRETMÝÞTÝR. Peygamberimizin iyi ve temiz þeyleri helal kýlar sözünden, Allah ýn emrettiklerini anlamalýyýz. Çünkü bu konular açýkça Kur’an da izah edilmiþtir. Hatta uyararak Allah ýn haram demediklerini, kendi nefislerinizde haramlaþtýrmayýn diye uyarmýþtýr. Hikmet ilimdir, bizlere teblið edilen Kur’an da Allah ýn ilmidir. Bizlere bilmediðimizi öðreten peygamberimiz, bilgiyi yalnýz Kur’an dan aldýðýný yine Kur’an ýn diðer ayetleri açýklýyor.

Bizler Kur’an ý, mezheplerin öðretisi fýkýh bilgileri ýþýðýnda anlamaya çalýþtýðýmýz ve hiç Kur’an dan araþtýrma yapmadýðýmýz için, yanlýþ anlýyoruz. Haþr suresi 7. Ayette geçen bir cümle delil gösterilerek, inanýlmaz anlamlar yükleniyor ve batýl, aklanmaya çalýþýlýyor. Örnek verelim.

(Resulümün verdiðini alýn, yasakladýðýndan da sakýnýn!) [Haþr 7]

Ayette geçen bu cümle örnek verilerek, bakýn Allah elçisine yetki veriyor ve onunda helal, haram koyma yetkisi vardýr deniyor. Hâlbuki bu ayetin tamamýný ve önceki ayetleri okuduðumuzda, Allah bu sözleriyle ne anlatýyor biliyor musunuz? Peygamberimiz inkârcýlarla savaþ halinde. Bu savaþta alýnan ganimetler bölüþülürken, savaþa katýlmayanlarda ganimetten pay almak istiyorlar ve peygamberimize itiraz ediyorlar. Allah da peygamberimizi zor durumdan kurtarýyor ve diyor ki, ganimet daðýtýmýnda elçim/resulüm size ne verdiyse ne daðýttýysa onu alýn, vermedikleri itiraz etmesin ve istemesin ona karþý gelmeyin diyor. Ýþte fýkýh bilgileri ile bu ayetlere böyle farklý anlamlar veriliyor ve toplum Allah ýn yolundan saptýrýlýyor.

Þimdide sizlere, Allah ýn elçisine verdiði görev yetki ve sorumluluklarýndan örnekler vermek istiyorum. Bakalým peygamberimizin yetki ve sorumluluklarýnda, dine ilave yapma, helal, haram koyma yetkisi var mýymýþ?

Ankebut 18: “Eðer siz yalanlarsanýz bilin ki, sizden önce geçen birtakým ümmetler de yalanlamýþlardý. PEYGAMBERE DÜÞEN APAÇIK TEBLÝÐDEN BAÞKA BÝR ÞEY DEÐÝLDÝR.” (Diyanet meali)

Kehf 56: BÝZ RESULLERÝ, SADECE MÜJDELEYÝCÝLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERÝRÝZ. Kâfir olanlar ise, hakký batýla dayanarak ortadan kaldýrmak için batýl yolla mücadele verirler. Onlar ayetlerimizi ve uyarýldýklarý þeyleri alaya almýþlardýr. (Diyanet vakfý meali)

Maide 67: EY PEYGAMBER! RABBÝNDEN SANA ÝNDÝRÝLENÝ TEBLÝÐ ET. Eðer bunu yapmazsan, O’nun verdiði peygamberlik görevini yerine getirmemiþ olursun. (Diyanet meali)

Rad 40: Onlara va’dettiðimiz azabýn bir kýsmýný sana göstersek de, (göstermeden) senin ruhunu alsak da SENÝN GÖREVÝN SADECE TEBLÝÐ ETMEKTÝR. Hesap görmek ise bize aittir

Enam 57: De ki: “ÞÜPHESÝZ BEN, RABBÝMDEN (GELEN) KESÝN BÝR BELGE ÜZEREYÝM. SÝZ ÝSE ONU YALANLADINIZ. SÝZÝN ACELE ÝSTEDÝÐÝNÝZ AZAP BENÝM ELÝMDE DEÐÝL. HÜKÜM YALNIZCA ALLAH’A AÝTTÝR. O, hakký anlatýr. O, hakký batýldan ayýrt edenlerin en hayýrlýsýdýr.” (Diyanet meali)

Ahkaf 9: De ki: Ben peygamberlerin ilki deðilim. Bana ve size ne yapýlacaðýný da bilmem. BEN SADECE BANA VAHYEDÝLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BÝR UYARICIYIM. (Diyanet vakfý meali)

Cin 21: De ki: “ÞÜPHESÝZ BEN, SÝZE NE ZARAR VEREBÝLÝR NE DE FAYDA SAÐLAYABÝLÝRÝM.” (Diyanet meali)

Allah elçisine verdiði görev ve sorumluluðu, bunca açýk ayetlerden teblið aldýktan sonra, hala ayetlerin anlamlarýný eðip büküp de farklý anlamlar vermeye çalýþýrsak, kâfirlerden oluruz unutmayalým. Bu ayetleri tek tek sizlere izah etme gereði duymuyorum çünkü çok açýk, peygamberimizin yetkisi anlatýlmýþ. Bu ayetleri, bu uyarýlarý gördüðü halde, hala ne yani peygamberimiz POSTACIMIYDI diyerek, kendi inançlarýný aklamaya çalýþmak adýna, peygamberimize yetkiler ihdas etmeye çalýþýrsak, ancak kendimizi kandýrmýþ oluruz. En son yazdýðým, Cin suresi 21. Ayeti hatýrlatmak isterim. Allah elçisine, deki onlara diyor ve bakýn ne söylemesini istiyor. BEN SÝZE NE ZARAR VEREBÝLÝRÝM, NEDE FAYDA SAÐLAYABÝLÝRÝM. Bu ayeti teblið aldýðýmýz, Allah ýn þefaat tümden bana aittir dediði uyarýsýna inandýðýmýz halde, nasýl olurda peygamberimizi de Allah ýn yanýnda þefaatçi ilan ederiz.

Deðerli din kardeþlerim, hiçbir þefaatçinin fayda etmediði o günden sakýnýn, diyen Rabbimize lütfen artýk kulak verelim. Fýkýh adý altýnda, dine sokulan hurafe ve batýla artýk dur diyelim. Bakýn Allah elçisini öyle bir uyarýyor ki, bu uyarýyý alan Allah ýn elçisi, Allah ýn vermediði bir hükmü, sizce dine ilave ederde, bunlarda benim dinde hükümlerimdir der mi? Karar ve yorum sizlerin.

Hakka 44,45: Eðer (Peygamber) BÝZE ÝSNAT EDEREK BAZI SÖZLER UYDURMUÞ OLSAYDI, mutlaka onu kudretimizle yakalardýk. 46. Sonra da onun þah damarýný mutlaka keserdik. 47. Hiçbiriniz de bu cezayý engelleyip ondan savamazdý. 48. Þüphesiz Kur’an, Allah’a karþý gelmekten sakýnanlara bir öðüttür. (Diyanet meali)

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR