nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Sal Eyl 20, 2016 7:52 pm    Mesaj konusu: Takiye Konusu Ve Kur'an. Alntyla Cevap Gnder

Bizler Müslüman toplumlarý olarak, Kur’an dan uzaklaþýp, beþerin oluþturduðu FIKIH inancý ile amel ettiðimiz için, birçok konuda olduðu gibi TAKÝYE konusunda da inanýlmaz yanlýþ düþüncelere inandýrýlmýþýz. Bu yazýmda sizleri, TAKÝYE konusu üzerinde düþünmeye davet etmek istiyorum. Takiye kelime anlamý olarak GÝZLENME, OLDUÐUNDAN FARKLI GÖRÜNME anlamýndadýr. Bu kelimenin anlamýna baktýðýmýzda, Takiye nin Ýslam inancýnda, normal bir durum olarak kabul görmesi, zaten mümkün deðildir.

Çünkü bir Müslüman yalan söylemez, karþýsýndakini kandýrmaz, olduðu gibi görünür. Tabi tüm bunlar Allah ýn emridir. Bir atasözümüz vardýr, YA OLDUÐUN GÝBÝ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜÐÜN GÝBÝ OL deriz. Takiye konusunda, günümüzde yaþanan mezhepler ve fýkýh inancý, ne yazýk ki TAKÝYE YAPMAYI inanýlmaz hurafe ve batýl bilgiler ýþýðýnda, neredeyse Ýslam ýn emri konumuna getirmiþlerdir. Rivayet edilen hadislerle, adeta TAKÝYE BÝR MÜSLÜMAN IN SIKIÞTIÐINDA SARILACAÐI, BÝR KALKAN HALÝNE DÖNÜÞTÜRÜLMÜÞTÜR.

Takiye nin normal bir davranýþ olduðuna inandýrýlan bir toplum, BÝR BÝRÝNE GÜVENMEYEN VE ÝNANMAYAN, HERKESÝN KARÞISINDAKÝNE ÞÜPHEYLE BAKTIÐI BÝR TOPLUM OLMASI KAÇINILMAZDIR. Böyle bir inancýn normal þartlarda, dinin emirleri içinde olabileceðine inanabiliyorsak, bu toplumun inanç temellerinde büyük sorunlar var demektir. Ýlginçtir Takiye nin gerektiði zaman kullanýlabilecek bir ruhsat olduðunu kabul edenler, Kur’an dan iki ayeti delil göstermektedirler.

Ali Ýmran 28: Müminler, müminleri býrakýp da kâfirleri dost edinmesin. Kim bunu yaparsa, artýk onun Allah nezdinde hiçbir deðeri yoktur. ANCAK KÂFÝRLERDEN GELEBÝLECEK BÝR TEHLÝKEDEN SAKINMANIZ BAÞKADIR. Allah, kendisine karþý (gelmekten) sizi sakýndýrýyor. Dönüþ yalnýz Allah'adýr. (Diyanet Vakfý meali)

Nahl 106: Kalbi imanla dolu olduðu hâlde ZORLANAN KÝMSE HARÝÇ, inandýktan sonra Allah’ý inkâr eden ve böylece göðsünü küfre açanlara Allah’tan gazap iner ve onlar için büyük bir azap vardýr. (Diyanet meali)

Bu iki ayet delil gösterilerek, sýnýrlama koymadan her Müslüman sýkýþtýðýnda, inancýnýn tersine sözler söyleyebileceði, kâfirlere hoþ görünmek adýna, onlarýn inançlarýný onaylayabileceði hükmünü çýkarmýþlardýr. Bu nasýl bir inanç, Kur’an yalnýz iki ayetten mi ibaret? Ne yazýk ki bizler nefislerimizin esiri olup, ayetlerin anlamlarýný eðip bükerek ve de onlarca ayetin üstünü örterek, kendimize bir din yaratmýþýz. Hâlbuki bu ayetlerin indirilmesinin nedeni, peygamberimize iman edenlerin inkârcýlar, KÂFÝRLER TARAFINDAN ÝÞKENCE YAPILDIÐI, ZOR DURUMDA BIRAKILARAK DIÞLANMALARI ÜZERÝNE ÝNDÝRÝLMÝÞTÝR. Bu durumda olanlarýn, geçici bir süre kendilerini gizleyebilecekleri bildirilmiþtir.

Bu iki ayete lütfen dikkat edelim. Müslümanlarýn kâfirlere karþý, çok zor durumda kalmalarý halinde, imanlarýný gizlemelerinde bir sakýnca yoktur diyor. Burada verilen ruhsat çok açýktýr. MÜSLÜMAN’IN NORMAL YAÞANTISI ÝLE HÝÇBÝR ÝLGÝSÝ YOKTUR. Çok zor durumda kalmýþ, tehdit altýndaki bir Müslüman dan bahsediliyor. Týpký Allah Kur’an da, yenmemesi gereken haramlarý sayarken, ZOR DURUMDA KALIRSANIZ, HADDÝ AÞMAMAK ÞARTIYLA YÝYEBÝLÝRSÝNÝZ DEDÝÐÝ, örneðinde olduðu gibidir.

Bugün hangimiz aç kalýp, zor durumda kalarak domuz etini yemek zorunda kaldýk? Belki vardýr ama çok baþvurulan bir ruhsat olmadýðý açýktýr. Yukarýdaki örnekte bahsedilen de aynen böyledir. Düþmanýn eline düþmüþ, zor durumda kalan bir Müslüman da, gerekirse inancýný gizleyebilir, doðrularý söylemeyebilir iznini Allah veriyor. BUNA ASLINDA TAKÝYE DENMEZ, GERÇEKLERÝ GEÇÝCÝ BÝR SÜRE, ZORUNLULUKTAN GÝZLEMEK DENÝR. Çünkü Takiye, hayatýmýzýn normal þartlarýnda yaþarken, menfaat ummak ya da arzu ve isteklerimizi gerçekleþtirmek adýna, yalan söylemek ve olduðumuzdan çok farklý görünmektir. Ne yazýk ki ayetlere çok farklý anlamlar vererek arzularýmýza, yanlýþ inançlarýmýza kanýt gösteriyoruz. Bunu bizler her konuda yapýyoruz.

Takiye ve Takva ayný köktendir. Takva Allah korkusu, yani onun rýzasýný kazanmak adýna çaba gösteren anlamýna gelirken, Takiye ise insanlardan korkmak ve sakýnmak, gizlenmek anlamýndadýr. Onun içindir ki RABBÝMÝZ KUR’AN DA KORKULACAK, SAKINILACAK YALNIZ ALLAH TIR DÝYEREK, bizleri ayetinde uyarýr ve korkmadan, çekinmeden Allah ýn yolunda bizlerin gitmesini emretmiþtir. Allah Kur’an da bizleri doðruya, güzele yöneltmiþ ve bu konuda uyarýlarda bulunmuþtur. Bu konuda birçok ayet olduðu halde, bir Müslüman ýn her sýkýþtýðýnýzda, zora geldiðinizde Takiye yapabileceðini nasýl söyleriz. ÇÜNKÜ TAKÝYE YALAN SÖYLEMEKTÝR. YALANIN SERBEST BIRAKILDIÐI BÝR DÝN, ÝNANÇ OLUR MU?

Maide 42: Onlar, YALANA ÇOK KULAK VERÝRLER ve çok haram yerler. Eðer sana gelirlerse, ister aralarýnda hükmet, ister onlardan yüz çevir. Eðer onlardan yüz çevirirsen, sana hiçbir zarar veremezler. Eðer aralarýnda hükmedersen adaletle hükmet. Þüphesiz Allah, adaletli davrananlarý sever. (Elmalý meali)

DÝKKAT EDERSENÝZ ALLAH, ZORA GELDÝÐÝNDE YALANA SARILANLARIN, YANLIÞ YAPTIKLARINI SÖYLÜYOR. Bu toplumunda Kur’an a iman etmeyen ya da iman etmede gönülsüz olanlar olduðu anlaþýlýyor. Bunlarý söyleyen Rabbimiz, bizlerin sýkýþtýðýmýzda Takiye yapmamýzý, yalana sarýlmamýzý ister mi? Bu nasýl bir mantýk, nasýl bir anlayýþ? KUR’AN IN ÝNDÝRÝLÝÞ AMACI, TOPLUMA DOÐRULUÐU, DÜRÜSTLÜÐÜ AÞILAMAK VE BÝRBÝRÝNE GÜVENEN, TAKÝYE DEN UZAK TOPLUMLAR YARATMAKTIR. Peygamberimizin bir sözü geldi aklýma. BÝZÝ ALDATAN BÝZDEN DEÐÝLDÝR.

Ne yazýk ki Ýslam toplumlarý olarak, Kur’an ý rehber almak yerine, doðruluðundan emin olamayacaðýmýz rivayetleri, beþerin kitaplarýný, sözlerini rehber alarak hayatýmýza yansýttýðýmýz için, bu konuda da içler acýsý bir durumla karþý karþýyayýz. FIKIH ve mezheplerin dine soktuðu ve sanki dinin içinde normal bir davranýþ gibi gösterilen, HÝÇ KÝMSENÝN KENDÝSÝNE NÝSPET EDÝLMESÝNÝ ÝSTEMEDÝÐÝ TAKÝYE DAVRANIÞININ, yakýn zamanda ülkemizde bizlerin, büyük acýlar yaþamamýza neden olmuþtur.

Ýsmini anmak istemediðim bir þahýs, kendisini Allah dostu ilan ederek, yýllardýr Mehdilik iddiasý ile toplumu aldatmýþ ve yazýmýzýn konusu olan TAKÝYE yi de, Ýslam ý yaymak adýna, din kardeþlerine bile TAKÝYE yapýlmasýnýn, dinin sýnýrlarý içinde gösterip, binlerce Müslüman ý alet ederek, aldatarak amacýný gerçekleþtirmek için kurban etmiþtir. DÜÞÜNEBÝLÝYOR MUSUNUZ, MÜSLÜMAN MÜSLÜMAN A YALAN SÖYLÜYOR, Allah ýn haramlarýný bile çiðnemelerinin normal olacaðýna inandýrýlarak, Müslümanlar Allah ile aldatýlýyor.

Takiye öyle bir iþlenip, allanýp pullanarak, insanlar aldatýlýyor ki, ALLAH IN HÝÇ SEVMEDÝÐÝ YALAN, ADETA MUBAH, YAPILABÝLECEK NORMAL HALE GETÝRÝLÝYOR. Kur’an dan uzaklaþanýn sonucunu, hep birlikte gördük. Sonlarý hüsranla bitti. Hepsinden kötüsü de, dinimiz art niyetli kiþilerin elinde oyuncak oldu. Lütfen bu olaydan ders alalým ve asla birilerinin ardýna düþerek, din adýna körü körüne takipçisi olmayalým. Ýmanýmýzý elde Kur’an, anlayarak, düþünerek yaþayalým. Çünkü hepimiz bu dünyada Kur’an dan imtihan ediliyoruz. Lütfen bunu unutmayalým ve imtihanýmýzý, birilerine havale etmenin çabasý içinde olmayalým, hesap günü çok piþman olur, hüsrana uðrarýz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR