nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pts Ekm 10, 2016 1:56 pm    Mesaj konusu: Allah ýn Kitabý Kur'an ý, Göz Göre Göre Tahrif Etmek. Alntyla Cevap Gnder

Bir soru sormak istiyorum. Sizler inancýnýzý hiç sorguladýnýz mý? Allah ýn Kur’an da emrettiði yoldan mý gidiyoruz, yoksa batýlý, hurafeyi din mi edindik? Bunun kontrolünü Kur’an dan yapma gereði duydunuz mu, yoksa gerek yok, bana dini anlatanlara çok güveniyorum mu dediniz? Çünkü Kur’an öyle örnekler veriyor ki geçmiþ toplumlar ile ilgili, Allah ýn gönderdiði uyarý kitaplarýný okuyup, açýkça gördükleri teblið aldýklarý halde, batýl inançlarýný yaþamak adýna, Allah ýn sözlerini bile tahrif etmekten çekinmemiþler. Bir örnek vermek istiyorum ki, ayný hatalarý bizler de yapmayalým. Yapýyorsak da, artýk vazgeçelim.

Bakara 75: Þimdi, bunlarýn size inanacaklarýný mý umuyorsunuz? Oysa içlerinden birtakýmý, ALLAH’IN KELAMINI DÝNLER, ÝYÝCE ANLADIKTAN SONRA, ONU BÝLE BÝLE TAHRÝF EDERLERDÝ. (Diyanet meali)

Ne dersiniz, geçmiþ toplumlarýn yaptýðý yanlýþlarý, bizler yapýyor muyuz? Bakalým Yaradan Kur’an da ne emrediyor, bizler Fýkýh ve mezhep öðretisi ile günümüzde neler yapýyoruz, nelere inanýyoruz. Yorumunu sizlere býrakýyorum.

Allah gönderdiði rehber kitabýnda, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn, biz Kur’an da hiçbir eksik býrakmadýk ve sizlere nice örneklerle açýkladýk ki anlayasýnýz ve sizi doðru yola iletecek yalnýz Kur’an dýr der. Ama mezheplerin öðretisi fýkýh inancý ise, her þey Kur’an da yazmaz, Kur’an ý herkes anlayamaz, Kur’an da özet bilgiler vardýr, onun için fýkýh ve mezheplerin beþeri öðretisi olmazsa, Kur’an anlaþýlmaz ve yaþanmaz diye bizlere öðrettiler ve bizlerde bunlarý kabul edip inanmadýk mý?

Allah Kur’an da din ve iman adýna veliler, efendiler, þeyhler edinip ardý sýra gitmeyin, güvenilecek yardým ve þefaat istenecek veliniz, efendiniz yalnýz benim diye uyarýr. Ama fýkýh, mezhep ve tarikat inancý, bunun tam tersini söyler ve velisi, þeyhi olmayan cennete gidemez diyecek kadar ileri gidilir. ÇOK DAHA ÝLGÝNCÝ, ALLAH ÞEFAAT TÜMDEN BANA AÝTTÝR DEDÝÐÝ HALDE, VELÝLERÝN, ÞEYHLERÝN DE ÞEFAATÇÝ OLDUKLARINA ÝNANDIRILMADIK MI?

Hakkýnda emin olmadýðýn bilginin ardýna düþmeyin, bunun hesabýný sorarým diye Allah Kur’an da bizleri uyarýr ve Kur’an ý kendi korumasýna aldýðýný da bildirir bizlere. Ama bizlere Ýslam ý anlatanlar, doðruluðundan emin olamayacaðýmýz ve peygamberimize atfedilen onca RÝVAYET SÖZLERE, hiç þüphe duymadan inanýrýz. Bu yetmez, rivayet hadisler Kur’an ayetleri gibidir, inkâr eden, kabul etmeyen Kur’an ý inkâr etmiþ gibidir, diyenlere de inanmakta bir mahsur görmeyerek, Kur’an a þirk koþmadýk mý?

Allah dinde sakýn bölünenler gibi olmayýn, ayrýlýða düþmeyin diye birçok kez ayetinde uyardýðý halde, mezhep ve fýkýh inancý, DÝNDE BÖLÜNMEKTE BEREKET VARDIR diyecek kadar ileri gitmeleri, bizleri hiç tedirgin etmedi ve bu sözlere de inanmakta hiç mahsur görmedik.

Allah biz Kur’an ý detaylandýrdýk ve anlayasýnýz diye nice örneklerle açýkladýk dediði halde, fýkýh inancý bizlere Kur’an ýn detaylý olmadýðýný, yalnýz Kur’an ile açýkça ayetler anlaþýlamayacaðýný öðrettiler. Çünkü rivayetleri Kur’an da bulamadýðýmýzda, bakýn demek ki Kur’an da her þey olmuyormuþ diyenlere inanmadýk mý?

Allah dinde hükmüme hiç kimseyi ortak etmem, gönderdiðim elçilerimin görevleri yalnýz teblið etmek ve sizlere anlatmak, açýklamak ikna etmektir der. Hatta peygamberimiz, BEN SADECE BANA VAHYEDÝLENE UYARIM, BEN SADECE APAÇIK BÝR UYARICIYIM dediði halde, ne yani peygamberimiz postacýmýydý sözleriyle, Allah ýn elçisini neredeyse, dinde Allah ýn ortaðý yaparak, Kur’an ýn misli kadar elçisine de dine hüküm koyma yetkisi vermiþtir, diyenlere inanmadýk mý?

Sizlere açýkça Kur’an da saydýklarým dýþýnda, sakýn haramlar edinmeyin, Allah a iftira atmýþ olursunuz diye bizleri uyardýðý halde, Kur’an da hiç bahsedilmeyen onca haramlar listesine de, bunlarý da peygamberimiz haram kýlmýþtýr, diyenlere inanmadýk mý?

Allah nisa 31. ayetinde, eðer yasakladýðýmýz büyük günahlardan sakýnýrsanýz, sizin küçük günahlarýnýzý örterim diye uyardýðý halde, sanki bu ayeti hiç duymamýþçasýna, peygamberimize atfedilerek rivayet edilen sözde, PEYGAMBERÝMÝZÝN ÞEFAATÝ ÜMMETÝNÝN BÜYÜK GÜNAHLARINADIR diyerek, hâþâ elçisini neredeyse, Allah ýn affetmeyeceði þeyleri affedebilecek güce sahip olduðuna bile inanmadýk mý?

Allah bizlerin ayetleri, inceden inceye düþünerek anlamamýzý tavsiye ederken, sizler Kur’an ý anlayamazsýnýz, her kelimenin bile yüzlerce anlamý vardýr, onlarý veli insanlar anlar diyerek, ayetler üzerinde bizlerin düþünmesinin, akýl etmemizin önüne geçenlere inanmadýk mý? Böylece Ýslam dininde ruhban sýnýfý yoktur diyen Allah a inatla, KENDÝMÝZE RUHBAN SINIFI YARATMADIK MI?

Allah elçisine özellikle söylemesini istediði, BEN GAYBI BÝLMEM, SÝZLER GÝBÝ BÝR ÝNSANIM dediði halde, Allah ýn elçisine Kur’an ýn hiç bahsetmediði gaybý bilgileri bildiðine inanarak, peygamberimize inanýlmaz güçler, vasýflar yüklemedik mi?

Casiye 6. ayetinde Kur’an, ALLAH'TAN VE O'NUN AYETLERÝNDEN SONRA, HANGÝ SÖZE ÝNANACAKLAR dediði halde, imanýmýzý yaþamak için ciltlerce dolusu kitaplara da ihtiyacýmýz vardýr diyenlere inanmadýk mý? Bu yanlýþý yaparak, Allah ýn SAKIN KUR’AN IN SINIRLARINI AÞMAYIN uyarýsýna da böylece gözlerimizi kapatarak, Kur’an ýn sýnýrlarýný aþmadýk mý?

Allah Kur’an da, dinin anasý olan MUHKEM ayetleri kast ederek, YEMÝN OLSUN KÝ BÝZ KUR’AN I, ÖÐÜT VE ÝBRET ALASINIZ DÝYE KOLAYLAÞTIRDIK DEDÝÐÝ HALDE, “kolayda o kadar da kolay demedik, herkes Kur’an ý anlayamaz, onun için bilmem kaç yýl ilim tahsil etmeli insan” diyerek topluma korku salýp, Müslümanlarý Kur’an dan uzaklaþtýranlara inanmadýk mý?

Zuhruf suresi 44. ayetinde Yaradan, SÝZLERÝ KUR’AN DAN SORUMLU TUTUYORUM dediði halde, bizlere yalnýz Kur’an ile iman olmaz diyerek, emin olmadýðýmýz rivayetlere de, týpký Kur’an gibi iman edilmesi gerekir diyenlere inanmadýk mý?

Allah yýlýn her vaktinde, kazancýmýzýn ihtiyacýmýzdan arta kalanýndan, zekâtýmýzý, hayrýmýzý her zaman yapma emri verdiði halde, bunu yýlda birkaç güne indirerek, sýnýrlar koyanlara inanmadýk mý?

Allah Hac bilinen aylardadýr diyerek, Haram aylarda Haccýn yapýlacaðýnýn örneklerini dahi Kur’an da verdiði halde, batýl bilgilere inanýp, Hac görevimizi bir yýlýn içinde bir iki güne indirerek, diðer günlerde Hac yapamazsýn diye topluma direten ve böylece Allah ýn yemin ederek kolaylaþtýrdýðý dini, zorlaþtýranlara inanmadýk mý?

Allah Kur’an ýn tamamýna iman etmedikçe gerçek iman etmiþ sayýlmazsýnýz diyerek, bazý ayetlerin üstünü örtüp görmezden gelenleri uyardýðý halde, bizler onlarca ayetin nesih edildiðine, yani artýk hükmünün olmadýðýna, kalktýðýna inanmadýk mý?

Allah toplantý yani Cuma namazý için, EY ÝMAN EDENLER diyerek, kadýn erkek ayrýmý yapmadan, toplantý namazýna bizleri çaðýrdýðý halde, Cuma namazýnýn yalnýz erkeklere farz olduðunu söyleyenlere inanmadýk mý? Kadýnlarýmýzý Allah ýn bu emrinden mahrum ederek, Ýslam toplumlarýnýn sosyalleþmesinin, en önemli bir yolunu ellerimizle bir kenara iterek, batýlýn ve hurafenin sözlerine inanmadýk mý?

Söyleyecek, örnekler verecek çok þeyler var. Ne dersiniz, onca yanlýþý yapan bizler, bizden önceki toplumlarýn düþmüþ olduklarý yanlýþlara, bizlerde düþmedik mi? Elbette düþtük, hem öyle bir düþtük ki, dilim varmýyor söylemeye. Elbette bu yanlýþý yapanlara, Allah ýn kitabýndaki ayetlerin üstünü örtüp, görmezden gelenlere, gerçekleri batýl ile gizleyenlere, bakýn Allah neler yapacaðýný söylüyor.

Bakara 159: Ýndirdiðimiz açýk delilleri ve kitapta insanlara apaçýk gösterdiðimiz DOÐRU YOLU GÝZLEYENLERE, HEM ALLAH HEM DE BÜTÜN LANET EDÝCÝLER LANET EDER. (Bayraktar Bayraklý meali)


Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR