nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Ekm 26, 2016 2:18 pm    Mesaj konusu: Biz Kitapta Hiç Bir Þeyi Eksik Býrakmadýk. Alntyla Cevap Gnder

Günümüzde Ýslam ý yaþamak ve anlamak adýna yaptýðýmýz çok büyük bir yanlýþ vardýr. Bizlere Ýslam ý ve Kur’an ý anlattýðýný söyleyenler, þöyle söylüyorlar. “Ýnancýmýzý yaþamak adýna, her bilgiyi Kur’an da bulamazsýnýz. Bazý bilgileri, detaylarý ve ibadetlerin ayrýntýsýný, Allah bizzat kendisi, ya da Cebrail kanalýyla elçisine iletmiþtir. Bunlarý Kur’an da aramayýn, çünkü bulamazsýnýz.”

Deðerli din kardeþlerim, lütfen bu söylenenleri akýl ve mantýk süzgecinden geçiriniz. Mantýðýnýz kabul etmiyorsa, Kur’an ýn kabul etmesi de zaten mümkün deðildir. Bu sözleri söyleyenlerin, Ýslam ý kendi çýkarlarý doðrultusunda, batýl ve hurafeler ýþýðýnda topluma yaþatmak istedikleri çok açýktýr. Allah namaz kýlmamýzý emrettiyse bizlere, gerektiði kadarýný mutlaka Kur’an da açýklamýþtýr. LÜTFEN MEZHEPLERÝN VE FIKIH ÖÐRETÝSÝNÝN DÝNE ÝLAVELERÝNÝ, KUR’AN IN ÖNÜNE GEÇÝRMEYELÝM. Bu bilgiler olmasaydý namazýmýzý kýlamazdýk demeyelim, hesap günü çok piþman oluruz.

Bu sözleri söyleyenlere ve bu sözlere inananlara sormak isterim, Allah Kur’an ý bizlere ne maksatla göndermiþti? Elbette birçok ayetinde, Kur’an ýn bizler için rehber, ýþýk olduðunu söyler. Her þeyden nice örneklerle de açýkladýk ki anlayasýnýz, doðru yoldan batýla, hurafeye sapmayasýnýz diye gönderildiðinin detayýný da verir. Bu durumda Allah, her þeyi Kur’an da açýklamayýp, detaylarý bizlere Kur’an da bildirmeyip, bazý konularý þifahen, sözlü olarak elçisine bildirmiþ olabilir mi? BUNA ÝNANAN BÝR ÝNSANIN, KUR’AN ÝLE HÝÇBÝR BAÐI YOK DEMEKTÝR HATIRLATIRIM. Onun için önce Kur’an ý anlayarak ve düþünerek bizzat bizler okumalýyýz ki, bizleri aldatamasýnlar. Ýmanýmýzý yaþamak adýna Kur’an ý yeterli görmeyip, her detayýn Kur’an da olmadýðýna inananlara, Allah ýn uyarýsýný hatýrlatmak isterim. BÝZ KÝTAP’TA HÝÇBÝR ÞEYÝ EKSÝK BIRAKMADIK.(Enam 3Cool Kur’an da çok dikkat çeken ve üzerinde düþünmemiz gereken, bizlere ibret olacak ayetlerden bir örnek daha vermek istiyorum. Cahiliye devri toplumu batýl ve hurafe inançlarýndan oluþan, o günkü FIKIH inançlarýnýn etkisiyle, Allah ýn katýndaki melekler konusunda aralarýnda tartýþýyorlar ve yalan yanlýþ þeyler söyleyip inanýyorlar. Bakýn Allah gönderdiði kitabýn dýþýna çýkan, rivayet ve saný inançlarýn etkisinde olanlarý nasýl uyarýyor, lütfen üzerinde dikkatle düþünelim ve kendimize kýssadan hisse çýkartalým.

Saffat 154, 155, 156.157: Ne oluyor size? Nasýl hükmediyorsunuz? Hiç düþünmüyor musunuz? YOKSA SÝZÝN AÇIK BÝR DELÝLÝNÝZ MÝ VAR? DOÐRU SÖZLÜLERDEN ÝSENÝZ, KÝTABINIZI GETÝRÝN! (Diyanet vakfý meali)

Kur’an ý yeterli görmeyen, her bilginin ve detayýn Kur’an da olmadýðýna inanan kardeþlerime, bu uyarý ayeti hatýrlatýrým ve sormak isterim. Namazýn nasýl kýlýnacaðý, orucumuzu nasýl tutacaðýmýz, zekâtýmýzý nasýl vereceðimiz, Hacca gittiðimizde neler yapacaðýmýzýn detayýný Kur’an da bulamadýnýz da, SÝZÝN BU KONULARDA KUR’AN IN DIÞINDAN, KUR’AN IN VERDÝÐÝ GARANTÝLERÝ VEREN, EMÝN OLDUÐUNUZ DELÝLÝNÝZ, KÝTABINIZ MI VAR. Var diyenlerin, bir kez daha düþünmelerini tavsiye ederim.

Bu düþünceye ve sözlere inanan bir insan, Kur’an ýn yüzlerce ayetine gözlerini kapatmýþ, üstünü örtmüþ ve iman etmiyor demektir. Allah Kur’an ýn tümüne iman edip, hayatýmýza geçirmedikçe, gerçek iman etmiþ olamayýz diye bizleri uyarýr. Hatta bizlerin asla unutmamasý gereken bir uyarýda bulunarak bakýn ne söyler.

Zuhruf 44: Þüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öðüt ve bir þereftir, ONDAN HESABA ÇEKÝLECEKSÝNÝZ. (Diyanet meali)

Allah açýkça sizleri, Kur’an dan hesaba çekeceðim dedikten sonra, sizce bizlere gerekli olan, sorumlu olduðumuz hükümlerin/ayetlerin, ibadetlerin detaylarýný, yada imanýmýzý yaþamak adýna gereken bilgilerin bir kýsmýný, Kur’an a geçirmeden, sözlü olarak peygamberimize iletmiþ olabilir mi? Ýletmiþ olduðuna iman eden kardeþlerime hatýrlatmak isterim, siz yukarýda hatýrlattýðým, Zuhruf 44. ayete iman etmiyor musunuz? Ediyorsanýz soruma devam ediyorum. Allah açýklamadýðý, detayýný vermediði bir hükümden sorumlu tutar mý? Lütfen beþeri fýkýh bilgilerini, dine ve ibadetlerimize ilave edilen bilgileri Kur’an da göremediðimizde, Kur’an ý eksik görmeyelim. Hatalarýn en büyüðünü yaparýz.

Batýl savunucularý, atalarýnýn dininden vazgeçemeyenler, hemen nefislerinde delil yaratmaya baþlýyorlar ve diyorlar ki; “Peygamberimizin hadisleri var ya. Onlarla ayetleri anlayacaðýz, detaylarýný öðreneceðiz. Kur’an da olmayan bilgileri hadislerden öðreneceðiz.”

Bu sözlere inandýðýmýz içindir ki, sakýn dinde bölünmeyin, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn diyen Rahmana inatla bölündük, yetmedi rivayetler yoluyla nakledilen bu bilgilerin farklýlýklarýndan dolayý da, bir birimize öldüresiye düþman olduk. Hatýrlatmak isterim, peygamberimize eðer Kur’an ýn dýþýndan tek bir bilgi, detay gelmiþ olsaydý, ÖNCE ONLARI KAYDA ALDIRIR VE YAZDIRIRDI. Tüm bunlara inananlara sormak isterim, neden Allah Kur’an dýþýndan birçok konuyu ve yapmamýzý emrettiði detaylarý, elçisine þifahen yani sözlü bildirip Kur’an a geçirmesin? Bunun bize faydasý mý var, yoksa zararýmý var? Aklý baþýnda hiç kimse bu söylenenleri kabul etmez. Allah Kur’an dan sorumlu tutuyorsa bizleri, sorumlu olacaðýmýz her bilginin ve detaylarýnýn Kur’an da olacaðýný, olmasý gerektiðini bilir. Bunun tersini düþünmek, Allah ýn adaletine saygýsýzlýktýr.

Düþünen bir insan, Peygamberimizin sözleri olduðuna inandýðýmýz tüm hadislerin, günümüze rivayet yoluyla, yani nakil yoluyla ulaþmasýnýn saðlýklý olamayacaðýný bilir. Allah ayetinde nasýl uyarýyordu bizleri? “EMÝN OLMADIÐIN BÝLGÝNÝN ARDINA DÜÞME, HESABINI SORARIM.” Rivayet yoluyla nakledilen bilgilerin arasýna, yanlýþ bilgilerin girmesi, naklederken kiþisel düþüncelerin ilaveleri, art niyetli din düþmanlarýnýn kendi inançlarýný ilave etmediklerini, hiç birimiz bilemeyiz ve emin olamayýz. Onun içinde bu bilgilere dikkatle yaklaþmalý ve tümden reddetmek yerine, itinayla araþtýrýp mutlaka, Kur’an süzgecinden geçirmeliyiz.

Buna benzer uyarýlarý yaptýðýmýzda, “Kur’an süzgecinden nasýl geçirelim, her bilgi Kur’an da yok ki” savunmasý yapýlmaktadýr. Bunlarý söyleyenlere de, zikir ehlinin vereceði cevap açýktýr. Allah sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum diye hüküm verdiyse, Kur’an ýn dýþýndaki hiçbir bilgiden, detaydan sorumlu olamayýz olmalýdýr.

Peygamberimiz saðlýðýnda asla Kur’an dýþýndan hiçbir bilgiyi ve kendi sözünü kayda aldýrmamýþtýr. Eðer Kur’an da her bilgi ve detay olmasaydý, böylemi yapardý Allah ýn elçisi? Dört halife devrinde de, hadis yazýmý ve nakli yasaktý. Çünkü peygamberimizin adý kullanýlarak, kiþisel düþüncelerin yorumlamalarýyla nakiller yapýlýyor, yanlýþ sözler iletiliyordu. Peygamberimizin saðlýðýnda, kendi sözlerinin naklini yasaklamasýnýn nedeni de buydu.

Hadislerin toplanmasýna ve kayda geçirilmesine, Dört halife döneminin sona ermesi ve Ýslam ýn mezheplere bölünmesiyle kayda alýnmasýna baþlanmýþtýr. Hadis toplama yarýþýna giren mezhepler, ne yazýk ki peygamberimizden neredeyse, yaklaþýk 200 yýl sonra toplanmaya, kayda alýnmaya baþlanmýþtýr. Ýlginçtir ayný konuda çok farklý hatta tam tersi sözlerin, peygamberimize ait olduðuna inanýlmýþ ve herkes kendi hadislerinin doðruluðuna inanarak, inançlarýna yön vermiþlerdir. Hâlbuki Allah Rum suresi 32. ayette, emin olmadýðýmýz bilginin ardýna düþüp fýrkalara, mezheplere ayrýlýp, rivayetlerin ardýna düþenlere bakýn ne diyor ve uyarýyor.

Rum 32: Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayýn. Bunlardan) HER FIRKA, KENDÝLERÝNDE OLAN ÝLE BÖBÜRLENMEKTEDÝR. (Diyanet vakfý meali)

Sizlere sormak isterim. ALLAH BÝZLERÝ BU YOLLA BÝLGÝLENDÝRMÝÞ VE ÝMANIMIZI BU BÝLGÝLER IÞIÐINDA YAÞAMAMIZI ÝSTEMÝÞ OLABÝLÝR MÝ? Yorum ve karar sizlerin. Ama artýk elde Kur’an, düþünme zamaný geldi ve geçiyor.

Çýkarlarý adýna dine fitne sokanlar, Ýslam a sokulan batýl inançlarýn yaþanmasý içinde, bu bilgileri adeta Kur’an ile eþ tutarak þöyle demiþlerdir. “ ALLAH PEYGAMBERÝMÝZÝN HADÝSLERÝNÝ DE, TIPKI KUR’AN GÝBÝ KORUMASI ALTINA ALMIÞTIR.” Bu sözlere inanmak þirktir, Kur’an ý inkâr etmekle aynýdýr, lütfen bu gerçeði artýk fark edelim. Allah açýkça yalnýz Kur’an ý korumasýna aldýðýný bildirmiþ ve yine yalnýz KUR’AN IN ÝPÝNE SARILIN diyerek, emin olamadýðýnýz bilginin ardýna düþmeyin diye, bizleri uyarmýþtýr. Lütfen tüm bu söylentilere ve Kur’an ýn özüne aykýrý düþen bu inançlara artýk inanmayalým. Elimize Kur’an ý alarak, anladýðýmýz dilden okuyalým ve bir öðrenci misali üzerinde düþünerek imtihanýmýza yön verelim.

Lütfen unutmayalým, hepimiz Kur’an dan imtihan oluyoruz, BAÞKA BÝLGÝLERDEN, HÜKÜMLERDEN, DETAYLARDAN, BEÞERÝN FIKIH ÝNANÇLARINDAN DEÐÝL. Allah ýn ipi Kur’an a sarýlan, batýldan uzaklaþýr. Allah ýn ipine sarýlanýn gönül gözü aydýnlanýr ve eðri ile doðruyu fark ederek, hurafeden uzaklaþýr. Allah elçisine gönderdiði Kur’an ý, o günkü topluma teblið ederken, kendi hurafe ve batýl inançlarýný da yaþamak isteyen, hatta Allah ýn emirleri arasýnda olmasý gerektiðinin itirazýnda bulunanlara, bakýn nasýl bir ayet indiriyor.

Ankebut 51: KENDÝLERÝNE OKUNMAKTA OLAN KÝTAB'I SANA ÝNDÝRMEMÝZ ONLARA YETMEMÝÞ MÝ? Elbette iman eden bir kavim için onda rahmet ve ibret vardýr. ( Diyanet vakfý meali)

Deðerli din kardeþlerim, ne yazýk ki cahiliye dönemin yaptýðý ayný yanlýþlarý, günümüzde bizlerde yapýyoruz. Kur’an da her bilginin, detayýn olmadýðýna inandýðýmýz için, mezheplerin fýkýh öðretisi inancýmýza girmiþtir. Hatta rivayet ve saný inançlarý neredeyse Kur’an ýn önüne geçmiþtir. Bu bilgileri bizler, Ýslam ýn olmazsa olmazý sayarak, Kur’an ý yeterli görmez olmuþuz. Ne yazýk ki bizler, Kur’an ý rehber almýyoruz, aldýðýmýzý zannediyoruz. Geçmiþ toplumlarýn yaptýðý yanlýþlarý bizlerde tekrar ediyoruz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR