nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pr Ksm 10, 2016 10:11 am    Mesaj konusu: Yaptýklarýmýzýn Hesabýný Vermeye Hazýrlýklý Mýsýnýz. Alntyla Cevap Gnder

Oku diye baþlayan Allah ýn tebliðini alan bizler, acaba Kur’an ý okuyup okumadýðýmýzý sorduðunda, Allah a huzuru mahþerde ne cevap vereceðiz. Okuyamadýk Rabbimiz, bizim dilimizden deðildi mi diyeceðiz, yoksa bizim yerimize okudular ve bize anlattýlar diyerek, iþin içinden sýyrýlmayý mý hesaplýyoruz.

Kur’an ýn ipine sarýlýn, emin olmadýðýnýz bilginin ardýna düþmeyin diye uyarmýþtým sizleri, öðüdümü tuttunuz mu diye Allah sorduðunda, sizce cevap verecek yüzümüz olacak mý? Yoksa Rabbimiz siz bize rehber olsun diye gönderdiðin kitapta, her þeyden örnekler verdik diyordun, ama biz atalarýmýzdan öðrendiklerimizi Kur’an da göremedik. Namaz kýl, oruç tur, Hacca git, zekât verin demiþtin, ama bu konularda bizim atalarýmýzdan öðrendiðimiz detaylarý Kur’an da bulamadýk. Onun için bizde âlimlerimizin, velilerimizin, þeyhlerimizin öðretisine uymak zorunda kaldýk diye, Allah a cevap verebilecek gücü, kendinizde bulabiliyor musunuz?

Þefaat tümden bana aittir, hiçbir þefaatçinin fayda vermeyeceði o günden sakýnýn diye öðüt vermiþtim, bu öðüdümü tutarak, þeyhler, veliler, þefaatçiler edinmediniz deðil mi kullarým diye Rabbimiz sorduðunda, YETÝÞ EY RESULÜM KURTAR BENÝ ALLAH IN AZABINDAN diyerek, kurtulacaðýnýzý mý sanýyorsunuz.

Sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum, imtihanýnýz Kur’an dan olacak diye hükmederek, sakýn Kur’an ýn sýnýrlarýný aþmayýn diye uyarmýþtým, sizler bu uyarýlarýmý dinleyerek, dünyadaki imtihanýnýza yalnýz Kur’an dan çalýþtýnýz deðil mi ey kullarým dediðinde, Allah a nasýl bir cevap vereceðinizi þimdiden düþünüyor musunuz.

Sizlere haram olanlarý, sorumlu olduðunuz Kur’an da saymýþtým, BUNLARIN DIÞINDA HER TEMÝZ ÞEY SÝZLERE HELALDÝR DEMÝÞTÝM. Bu uyarýlarýma uydunuz mu, yoksa Allah a iftira atarak, benim haram demediðim þeylere, haram diyenlere mi uydunuz dediðinde, verilecek cevabýnýz hazýr mý?

Ben hükmüme hiç kimseyi ortak etmem dedim ve sizlere bildirdim. Benim sözüme mi uydunuz, yoksa sizi Allah ile aldatanlara mý? Ne dersiniz, bu soruya da hazýrlýklý mýsýnýz?

Hak olan, benim katýndan sizlere indirilen Kur’an dýr demiþtim, emirlerime batýl karýþtýrmadan mý yerine getirdiniz, yoksa hakka batýl mý karýþtýrdýnýz, diye Rabbimiz sorduðunda, ACABA KAÇIMIZ BU SORUYA VERECEÐÝMÝZ CEVABA HAZIRIZ?

Ben Kur’an ýn anlamýný, manasýný inceden inceye düþünerek okuduðunuzda, kesinlikle anlayacaksýnýz ve Kur’an sizin gönül gözünüzü açacak demiþtim. Bu tavsiyemi yerine getirdiniz mi, yoksa sen Kur’an dan anlayamazsýn, onu veli insanlar anlar diyen aldatýcýlara mý uydunuz, dediðinde içimiz rahat verebileceðimiz cevap var mý Rabbimize.

Benim dýþýnda sizlerin güveneceði, yardým isteyeceði, þefaat dileyeceði kimse yoktur demiþtim. Bu uyarýma kulak verdiniz mi, yoksa beni dinlemeyip, veliler, þeyhler edinip, kendinizi mi aldattýnýz, sorusuna vereceðimiz cevap, ÝMTÝHANIMIZIN EN YÜKSEK PUANI OLACAÐINI LÜTFEN UNUTMAYALIM.

Görev verdiðim elçim sizlere, ben sadece bir uyarýcýyým, benim görevim sadece açýk bir teblið den ibarettir demiþti. Sizden öncekilerin yaptýðý gibi, elçimi sizlerde ilahlaþtýrdýnýz mý, yoksa onun uyarýlarýna kulak mý verdiniz? O gün üzülmek istemiyorsak, bu soruya yaþarken doðru cevabý vermeliyiz, lütfen unutmayýnýz.

Sizlere birçok kez uyarýda bulunup, sizden öncekiler gibi, dininizde sakýn bölünmeyin demiþtim. Bölünmediniz deðil mi diye soran Rahmana, sizin verebileceðiniz cevabýnýz var mý?

Size öyle bir kitap göndermiþtim ki, SÝZLERÝN BÜTÜN ÞAN VE ÞEREFÝNÝZ, YOL GÖSTERÝCÝNÝZ KUR’AN DIR DEMÝÞTÝM, bu sözlerime uyarak benim dýþýmdan, yol göstericiler edinmediniz deðil mi, sorusuna acaba YUTKUNMADAN, KEKELEMEDEN VEREBÝLECEÐÝMÝZ CEVAP HAZIR MI?

Ey kullarým, sizlere gönderdiðim rehberde, birçok kez sizleri uyardým ve ayetlerim üzerinde düþünün, aklýnýzý kullanýn demiþtim. Bunu yaptýnýz mý diye sorduðunda, Rabbimiz herkesin anlayamayacaðý bir rehber göndermiþsin, bize öyle dediler, korktuk anlayamayýz diye, ONUN ÝÇÝN BÝZLER DÝNLEDÝK, BÝZÝM YERÝMÝZE ÂLÝMLERÝMÝZ OKUDU VE DÜÞÜNDÜ, BÝZDE ONLAR NE SÖYLEDÝYSE YAPTIK, DÝYECEK CESARETÝ KENDÝNÝZDE BULUYOR MUSUNUZ?

Deðerli din kardeþlerim, bu ve buna benzer Kur’an dan sorularla, hesap günü karþýlaþacaðýmýzý lütfen unutmayalým. O çetin gün piþman olmak istemiyorsak, örneklerini verdiðim, Allah ýn Kur’an da bizzat geçen uyarýlarýný, lütfen dikkate alalým. Kur’an ý anlayarak ve üzerinde düþünerek okuyalým. ÝMTÝHANIMIZI HÝÇ KÝMSEYE EMANET ETMEYELÝM. Çünkü hesap günü, yaný baþýmýzda hiç kimseyi bulamayacaðýz, bunu unutmayalým. Allah imtihan olduðunuz kitap KUR’AN DIR diyorsa, þunu lütfen unutmayalým:

ALLAH SÝZLERÝ KUR’AN DAN ÝMTÝHAN EDÝYORUM DÝYORSA, KUR’AN ANLAÞILMASI ZOR VE HER BÝLGÝNÝN OLMADIÐI, AÇIKLANMADIÐI BÝR KÝTAP ASLA OLAMAZ. GELENEKLERÝMÝZÝN, FIKIH ÝNANCININ ÖÐRETÝSÝNÝ KUR’AN DA BULAMADIÐIMIZDA, BAKIN KUR’AN DA HERÞEY YOKMUÞ DEMEYELÝM, BU ÞÝRKTÝR ÝFTÝRADIR. BÝLELÝM KÝ ALLAH UNUTUCU DEÐÝLDÝR. YEMÝN OLSUN KÝ SÝZLER ÝÇÝN KOLAYLAÞTIRDIM DEDÝÐÝ KUR’AN I, ELLERÝMÝZLE ZORLAÞTIRMAYALIM, YOKSA HESAP GÜNÜ ÇOK, AMA ÇOK PÝÞMAN OLURUZ.


Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR