nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Ksm 30, 2016 1:28 pm    Mesaj konusu: Kendimize Rab lar Edindiðimizin Farkýnda Bile Deðiliz. Alntyla Cevap Gnder

Allah Kur’an da bizlere, geçmiþ toplumlarýn yaptýðý yanlýþlardan örnekler verip, ayný yanlýþlarý bizlerin yapmamamýz için uyarýlarda bulunur. Allah, benden baþka RAB lar, yani yol göstericiler edinmeyin diye uyardýðý halde, geçmiþ toplumlar bu uyarýlarý dinlemeyerek, bakýn neler yapmýþlar ki, Rabbimiz örnek olsun diye Kur’an da bizleri bilgilendiriyor.

Tevbe 30: Yahudiler, "UZEYÝR ALLAH'IN OÐLU" DEDÝLER, HIRÝSTÝYANLAR DA "MESÝH ALLAH'IN OÐLU", DEDÝLER. Bu onlarýn kendi aðýzlarýyla uydurduklarý sözlerdir. DAHA ÖNCE ÝNKÂRA SAPMIÞ OLANLARIN SÖZLERÝNE BENZETÝYORLAR. Allah onlarý kahretsin, nasýl da saptýrýyorlar! ( Elmalý meali)

Tevbe 31: Onlar, Allah'dan baþka BÝLGÝNLERÝNÝ VE RAHÝPLERÝNÝ DE KENDÝLERÝNE RAB EDÝNDÝLER, MERYEM OÐLU MESÝH'Ý DE. Oysa onlar bir olan Allah'a ibadet etmekle emrolunmuþlardý. Allah'dan baþka hiçbir ilâh yoktur. O, müþriklerin ortak koþtuðu þeylerden de münezzehtir. (Elmalý meali)

Aslýnda bu iki ayetten alacaðýmýz, çok dersler var. Ayetlerde özellikle dikkat çekilen, geçmiþ toplumlar Allah ýn gönderdiði elçilere kutsallýklar verip, Allah ýn oðlu ilan ettiklerini söylüyor. Dikkat ederseniz Yaradan bu yapýlanýn yanlýþ olduðunu söylüyor, çünkü görev verdiðim elçilerde, týpký sizler gibi bir beþerdi ve bana kulluk etmek için yaratýlmýþlardý açýklamasýný yapýyor. Bizler belki peygamberimiz için, Allah ýn oðlu yakýþtýrmasýný yapmadýk ama Allah ýn vermediði öyle yetkilerle donattýk, öyle þeyler söyledik ki, HÂÞÂ DÝNDE NEREDEYSE ALLAH IN ORTAÐI KONUMUNA GETÝRDÝK.

Diðer ayette ise çok önemli ve dikkat çekici bir konuda örnek veriyor ve diyor ki Yaradan, Allah ýn yanýnda bilge, âlim kabul ettikleri kiþileri ve de rahipleri, yani din adamlarýný da kendilerine RAB edindiklerini belirtiyor. Ayetin sonunda ise Meryem oðlu Mesih i de Rab edindiler diyerek, yapýlan yanlýþý aktarýyor bizlere.

Tam bu esnada RAB kelimesine, bir açýklama yapmam gerekiyor ki, konu yanlýþ anlaþýlmasýn. AYETTE GEÇEN RAB KELÝMESÝNÝ, YARATAN, TANRI, ÝLAH KAVRAMIYLA KARIÞTIRMAYALIM. BURADA GEÇEN RAB SÖZÜNDEN, ÝTAAT EDÝLEN EFENDÝ, TERBÝYE EDÝP EÐÝTEN, DOÐRU HEDEFE ULAÞTIRAN ANLAMINDADIR. Peygamberimiz kendisine, efendimiz denmesine kýzarmýþ ve efendi Allah týr, bende sizler gibi bir kulum dermiþ. Ne kadar doðru.

Onun içindir ki Allah Kur’an da, din ve iman adýna güvenilecek benden baþka veliler, dostlar edinmeyin, onlarýn ardý sýra gitmeyin, sizlerin güvenilecek yardým istenecek veliniz yalnýz benim diye bizleri ayetinde uyarmýþtýr.

Eðer Yaradan ý dinlemeyip, Allah dan baþka þüphe duymadan sorgusuzca itaat edilecek, yardým ve þefaat istenecek, güvenilecek en doðru HEDEFE ulaþtýracaðýný zannettiðimiz VELÝLER, ÞEYHLER, EFENDÝLER edinirsek, Allah ýn uyarýlarýný dinlememiþ olacaðýmýz gibi, kendimize Allah ýn yanýnda, RAB LAR EDÝNMÝÞ OLURUZ. Ne yazýk ki bunu bizler yapýyoruz, ama farkýnda bile deðiliz.

Allah dinde ruhban sýnýfý olmadýðýný, daha önceki toplumlara da böyle bir emri olmadýðýný söylediði halde, günümüzde bizler, öyle bir ruhban sýnýfý yarattýk ki, Ehli kitabýn yarattýðý ruhban sýnýfý solda sýfýr kaldý. Bizler edindiðimiz velilere, ardý sýra gittiðimiz þeyhlere, efendilere öyle payeler, güçler yükledik ki, mahþer günü adeta bizler için, cennetin anahtarlarý oldular.

Yaradan bizleri bu konuda uyarýyor Kur’an da ve ne diyordu? Þefaat tümden bana aittir, yardým istenecek makam yalnýz benim. Ama bizlerin gözleri perdeli, kulaklarý mühürlü olduðu için, Allah ýn zikrini yeterli görmeyerek, EN DOÐRU HEDEFE ULAÞTIRACAK KENDÝMÝZE RAB LAR, YANÝ HÝÇ ÞÜPHE DUYMAYACAÐIMIZ, BÝZLERÝ ALLAH A ULAÞTIRACAK EFENDÝLER EDÝNDÝK. Lütfen dikkat tekrar ediyorum, burada ki Rab Tanrý/ilah anlamýnda deðildir.

Allah ayetinde Hz. Ýsa yý da Rab edindiler diyor. Bu kýsým çok önemli. Þöyle düþünebilirsiniz, ne yani peygamberler bizleri doðru yola iletemez mi? Elbette iletir, ama lütfen dikkat, kimin sözleriyle, kitaplarýyla iletir? ELBETTE YALNIZ ALLAH IN. Elçiler hiçbir zaman Allah ýn sözlerine ilaveler yapamaz, adý üzerinde ELÇÝ. Allah ne bildirdiyse onu iletirler ona davet ederler. Çünkü elçilerinde tek rehberi, efendisi yalnýz Allah týr, onun gönderdiði kitaplardýr. Âlimler ve bilge kiþilerde, eðer bizleri yalnýz Kur’an a davet ediyor ve Kur’an ý anlatýyorsa, baþýmýzýn üstünde yerleri var.

Elçiler Allah ýn kontrolündeydi ve yaptýðý bir yanlýþta hemen uyarýlýyordu. Kur’an da peygamberimizin, Allah tarafýndan uyarýldýðý ayetleri lütfen unutmayalým. Sizce bu ayetler, neden Kur’an a geçmiþ olabilir? Kur’an a geçirmeden, Allah uyarabilirdi elçisini. Ýþte bunu anlayamadýðýmýz sürece, gerçekleri de göremeyiz. BÝZLERE DÜÞENDE, TÜM ALLAH IN ELÇÝLERÝNÝN YAPTIÐI GÝBÝ, ALLAH IN ZÝKRÝYLE DÝN KARDEÞLERÝNÝ UYARMAK OLMALIDIR. Kur’an ýn dýþýna çýkarak, birileri eðer bizlere, Kur’an da yok ama bunlarý da peygamberimiz dine sokmuþtur diyorlarsa, asla onlara inanmamalýyýz.

Rad 40: Onlara va’dettiðimiz azabýn bir kýsmýný sana göstersek de, (göstermeden) senin ruhunu alsak da SENÝN GÖREVÝN SADECE TEBLÝÐ ETMEKTÝR. Hesap görmek ise bize aittir. (Diyanet meali)

Günümüzde Kur’an ýn yanýna koyduklarý, onunla eþ tutulan öyle beþeri kitaplar var ki, adeta Kur’an ýn önüne geçirilmiþtir. Kur’an ý anlaþýlmasý zor, her bilginin olmadýðý kitap ilan ederek, beþerin yazdýðý kitaplarýn daha anlaþýlýr olduðunu söyleyenler, unutmasýnlar yeni RAB lar edinenlerdir. Özellikle günümüzde Said-i Nursi nin yazdýðý, Risale-i Nur adýný verdikleri kitaplarýn, kendinin gönlüne Allah tarafýndan indirildiðini söylemesi, dikkatle düþünülmelidir. Bunlar þirktir, lütfen bunlara kanmayalým, inanmayalým yoksa ebedi yaþantýmýzý ateþe atmýþ oluruz.

Bu hatalarý yaptýðýmýz sürece, toplum olarak acýlardan asla kurtulamayýz. Çünkü bizleri Allah ile aldatanlar, her zaman çýkacaktýr. Deðerli din kardeþlerim gelin inancýmýzý yaþarken, peygamberimizin yaptýðý gibi yalnýz Kur’an ý, Allah ýn sözlerini referans alalým. Çünkü Allah biz Kur’an da, hiçbir eksik býrakmadýk ve sizler için yemin olsun ki Kur’an ý kolaylaþtýrdýk diyor. Rabbimiz sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum, hesaba çekeceðim diyorsa, Kur’an da her bilgi yoktur diyenlere deðil, gelin bizleri yaratan Rabbimize kulak verelim.

Allah dinde mezheplere, fýrkalara, cemaatlere, tarikatlara bölünmeyi yasaklamýþtýr. ÇÜNKÜ DÝNDE SAKIN BÖLÜNENLER GÝBÝ OLMAYIN, emrini vermiþtir. Emin olamayacaðýnýz bilgininde ardýna düþmeyin, hesabýný sorarým diye uyarýyorsa bizleri, sizce hiç kuþku duymadan inanacaðýmýz bir kitap, bilgi, söz Kur’an dan baþka ne olabilir?

KÝMÝN SÖZÜ ALLAH'IN SÖZÜNDEN DAHA DOÐRU OLABÝLÝR? ( Nisa 87)

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR