nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Sal ub 07, 2017 8:11 am    Mesaj konusu: Laik Hukuk Sistemi Kur'an a Ters Düþer mi? Alntyla Cevap Gnder

Bu yazýmda sizleri, düþünmeye davet etmek istediðim konu, laik hukuk anlayýþý, Kur’an ýn öðretisine, emirlerine ters düþer mi? Ne yazýk ki bugün bazý kiþiler, laik devlet anlayýþýna, bu toplumu düþman yapabilmek adýna, büyük uðraþlar veriyor.

Gelelim Kur’an ýn emrettiði, ama hangi inançta olursa olsun deðiþmeyen, herkesin kabul ettiði, ayrým yapýlmayan Kur’an ýn evrensel ve bilimsel genel emirlerine, önerilerine. 1-Her insan özgürce inancýný yaþar, dinde zorlama yoktur. Dinde ruhbanlýk yoktur. 2- Zina suçtur, çünkü ailelerin mahremiyetini, saygýnlýðýný, düzenini bozar, toplumda huzursuzluklar yaratýr. 3- Hýrsýzlýk ve adam öldürmek suçtur, toplumun düzenini bozar engellenmelidir. 4- Aile içi düzeni saðlayan hukuk olmalýdýr ki, eþlerin haklarý korunabilsin. Özellikle kadýnlar korumasýz olmasýn. 5- Miras daðýtýmýnda adalet saðlanmalýdýr kurallar konmalýdýr. 6- Ýþlenen suçlar tekrar edilmemesi için, caydýrýcý cezalar uygulanmalý ve KISAS gözetilmelidir. Böylece güçlü insanlarýn hâkimiyetine son verilmelidir.7-Kur’an düþünmeye, atýfta bulunur, aklýmýzý kullanmamýzý ister bizlerden. Böylece inancýmýzla bizleri aldatmak isteyenlerin önüne geçilmek istenmiþtir. Düþünmeyen insanlar kolay aldatýlýr. BURADAN DA ANLIYORUZ KÝ KUR’AN ÝLÝMLE, AKILLA ASLA ÇATIÞMAZ, AYNI EKSENDEDÝR. 8- Yardýmlaþmayý öðütler, böylece toplumlarýn arasýnda doðacak büyük farklýlýklarýn ve adaletsizliðin önlenmesi saðlanýr. Buna benzer birçok hüküm Kur’an da, evrensel niteliktedir ve her toplum bu kurallara uyar ve kabul eder. BU HÜKÜMLERÝN HEPSÝNÝN, LAÝK DEVLET YÖNETÝMÝNDE YERÝ VARDIR VE ASLA LAÝK HUKUK SÝSTEMÝNE TERS DÜÞMEZ. Tüm bunlarý uygulayacak, ehil kiþileri bizler yönetici olarak seçmeliyiz. Sanýrým toplum olarak sorunu, bu konuda yaþýyoruz.

KUR’AN DA DÝKKAT ÇEKÝCÝ OLAN ÝSE, KUR’AN KÝÞÝSEL OLARAK YERÝNE GETÝRÝLMESÝ GEREKEN ÝBADETLERÝNÝ YERÝNE GETÝRMEYENLERE, HERHANGÝ BÝR CEZANIN BU DÜNYADA VERÝLMESÝ HÜKMÜNDEN BAHSETMEZ. Çünkü yaratýlan her kul, bu dünyada Allah tarafýndan imtihan edilmektedir. Bu imtihana hiç kimse müdahale edemez, karýþamaz. Toplumlarýn genelini ilgilendiren konularýn yerine getirilmediðinde ise, verilmesi gereken ceza örneklerini verir Kur’an. Bu kurallarda zaten evrenseldir, tüm toplumlarýn hangi inançta olursa olsun, kabul edeceði kurallardýr. Allah bizlerin, dikkatle ve itinayla düþünerek araþtýrarak, bizleri yönetecek kiþileri, EHÝL ÝNSANLARDAN SEÇMEMÝZÝ ÝSTER BÝZLERDEN. Daha sonrada seçilenlerin, ALLAH IN ÝNDÝRDÝÐÝYLE HÜKMETMESÝNÝ EMREDER.

Ne demek Allah ýn indirdiðiyle hükmetmek, burasý çok önemli. Hiçbir ayrým yapmadan, senin inancýn baþka, benim ki baþka demeden, ADALETLE HÜKMETMEK DEMEKTÝR. Allah ýn Kur’an da koyduðu ve inanç gözetmeden, TÜM ÝNSANLARI ÝLGÝLENDÝREN GENEL HÜKÜMLERLE TOPLUMU YÖNETMEKTÝR. YANÝ HUKUKUN ÜSTÜNLÜÐÜNÜN SAÐLANMASIDIR. Peygamberimizin yönetiminde, Yahudi de vardý Hýristiyan da, ama hepsi inançlarýný çok rahat bir þekilde yaþýyorlardý. Hiç kimseye din ve inanç adýna müdahale edilmiyordu. Çünkü Ýslam dininde zorlama yoktur, yani kimsenin inancýna karýþýlamaz.

Allah ýn Kur’an da, açýkça hüküm vermediði konular ise, zamanýn ve çaðýn gerekleri, ihtiyaçlarý doðrultusunda, seçimle gelen iþin ehli insanlarýn, toplumun yararýna çýkaracaðý beþeri kanunlarla düzenlenir. Peygamberimizde zaten öyle yapmýþ, yaþadýðý çaðýn gerekleri ve toplumun ihtiyaçlarý doðrultusunda, devleti yönetirken kanunlar çýkarmýþtýr. Birçoðunu da zamanla deðiþtirmiþ, toplumun ihtiyaçlarýný karþýlayacak hale dönüþtürmüþtür. Devleti yönetirken, çýkardýðý vergiler ve hangilerinden ne kadar alýnacaðý konularý, örnek verilebilir.

Peygamberimiz döneminde, en yakýn ashabý bile, peygamberimiz bir emir verdiðinde, kendisine þöyle sorarlarmýþ. “EY ALLAH IN RESULÜ, BU SÖYLEDÝKLERÝN ALLAH IN EMRÝMÝ, YOKSA SENÝN EMRÝN MÝ? “ Buradan da þunu anlýyoruz. Peygamberimizin en yakýnýndaki sahabeler, Allah ýn emri vahiyle, peygamberimizin emirlerini dikkat ve itinayla ayýrmasýný biliyorlarmýþ. Ne yazýk ki bugün bu titizliði bizler yapamýyoruz. Onun içinde izlediðimiz yol, ne yazýk ki Kur’an ýn yolu olmaktan çýkmýþ, nereye varacaðý bilinmeyen bir yol haline dönüþmüþtür.

Kur’an ýn bizlerden, kiþi ve toplum olarak neler istediðini özetlemeye çalýþtým. Buradan þunu çýkartabiliriz. ÝSLAM ÝNANCI KÝÞÝSEL YAÞANIR, HÝÇ KÝMSE BUNA MÜDAHALE EDEMEZ. TOPLUMU ÝLGÝLENDÝREN GENEL HÜKÜMLEREDE HERKES UYMALIDIR, UYMAYANLAR CEZALANDIRILIR. Ýslam toplumlarýnda, Devleti yönetenlerde, Kur’an ýn hükümlerine ters düþen kanunlar çýkartamaz, toplumlarýn inançlarýný özgürce yaþamasý adýna ortam hazýrlarlar. Belirli bir inancýn baskýsý oluþturulamaz, bunun tersi bir kanun çýkartýlamaz. Çünkü dinde zorlama yoktur. Hesabý gören yalnýz Allah dýr. LÜTFEN MEZHEPLERÝN VE BEÞERÝ FIKIH ÝNANCININ DÝNE DAYATTIKLARINI, ALLAH IN EMÝRLERÝYLE KARIÞTIRMAYALIM. Bunlar kiþiseldir, isteyen istediklerine inanýr ve hayatýna geçirebilir. Hiç kimseye bu inançlar, zorla kanunlarla dayatýlamaz, kabul ettirilemez.

Bunlarý söylediðimde, sanýrým beþerin yarattýðý, adýna da þeriat dedikleri Müslüman ülkeler geldi aklýnýza. Hiç birisi Allah ýn þeriatý deðildir. Nedenini izaha gerek yok sanýrým, kýsaca anlatamaya çalýþtým. Hepsi farklý mezheplerin beþeri fýkýh inançlarý ile þekillenmiþ ve de asla kiþiye özgürlük tanýmayan, kiþisel inançlarýnda, baskýyla mutlaka böyle inanacaksýn, bunu yapacaksýn diye dayatýlan kanunlarla yönetiliyor.

Gelelim bizleri, adeta düþman yapmak istedikleri LAÝK DEVLER, LAÝK HUKUH SÝSTEMÝNE. Önce þunu hatýrlatmak isterim. Ülkemizde bu yönetimin, gerektiði ölçüde tam olarak uygulandýðýný söyleyemem. Elbette çok yanlýþlar yapýldý. Bizlere düþen doðruyu temelden yok etmek deðil içindeki eksikleri, yanlýþlarý düzeltmek olmalýdýr. Þimdide yine kýsa, özet olarak Laik hukuk sisteminin ne olduðuna bakalým.

“Lâik Hukuk, ÝNSANLARIN BÝR TOPLUM OLARAK BÝRLÝKTE YAÞAMA ÝHTÝYACINDAN DOÐAN, kaynaðýný doðrudan ÝNSAN AKLINDAN ALAN, toplumsal gereksinimlere göre deðiþebilen, EVRENSEL NÝTELÝKTE genel geçerliliðe sahip olduðu kabul edilen hukuk anlayýþýdýr.”

Eðer bizler Kur’an ý, gereði gibi anlayabilmiþ olsaydýk, bu tarif ve temel hükümler, Kur’an ýn emirleridir diyebilirdik. Laik devlet sisteminin özünü okudunuz. Kýsaca sizlere Kur’an öðretisini, emirlerini de açýklamaya çalýþtým. SÝZ KUR’AN ÝLE LAÝK DEVLET YÖNETÝMÝNÝN, NERESÝNÝ KUR’AN A GÖRE YANLIÞ GÖRDÜNÜZ? Kur’an din ayrýmý yapmadan, birlikte toplumlarýn yaþamasýný istiyor ve dinde zorlama yoktur diyor. Laik devlet hukuku da aynýsýný istiyor ve diyor ki, farklý inançlara inanan insanlar bir arada korkusuzca yaþamalýdýr. Bunun içinde her türlü önlemler alýnýr ve gereken kanunlar çýkartýlýr. Devlet olarak, kimsenin inancýna kimse karýþamaz. Þunu lütfen unutmayalým, laik devlet hukuku her inanca ayný seviyede yaklaþýr. Ama devleti yönetenler, toplumun genel çoðunluðuna sahip olduðu için, çýkaracaðý kanunlarda asla çoðunluðun inancýna ters düþemez. Ters düþen varsa, devleti yönetenleri ehil insanlardan seçmemiþiz demektir. Hatýrlatmak istediðim ve yanlýþ anlatýlan bir konu ise, devletler laiktir, yani topluma karþý din adýna tarafsýzdýr. ÝNSANLAR LAÝK DEÐÝLDÝR, KÝÞÝLER ÝNANÇLARIN DA TARAFTIR, BÝR ÝNANCI VARDIR. AMA KÝÞÝSEL ÝNANÇLARINI, TOPLUMA ZORLA KABUL ETTÝREMEZLER.

Laik hukuk anlayýþýnda, çýkartýlacak kanunlar, insan aklýna asla ters düþmez diyor. Hatýrlayýnýz Kur’an da ayný þeyi söylemiyor muydu? Düþüne biliyor musunuz, Allah ayetlerini bizlere indiriyor ama þöyle demiyor. ÝNDÝRDÝÐÝM AYETLER HAKKINDA DÜÞÜNMENÝZE, AKLINIZI KULLANMANIZA GEREK YOK, HEMEN KABUL EDÝN, asla demiyor. Peki, ne diyor? ÝNDÝRDÝÐÝM AYETLER ÜZERÝNDE DÜÞÜNÜN. Hatta düþünmekte nazlananlara, hala düþünmeyecek misiniz, düþünen yok mu diyor. Laik hukuk sisteminde, akla ve mantýða aykýrý olan hiçbir þey yoksa bunun Kur’an ile çeliþtiðini nasýl söyleriz. Bunu söyleyenler, kendi batýl inançlarýný lütfen sorgulasýnlar, sorunun kendi düþüncelerinde olduðunu anlayacaklardýr. Daha da ilginci, Laik hukuk sistemi, toplumun gereksinimlerine göre deðiþebilen, EVRENSEL niteliktedir kanunlarý diyor. LAÝK DEVLET YÖNETÝMÝ, YÜZLERCE YIL ÖNCE, KUR’AN ÝLE BÝZLERE TAVSÝYE EDÝLMÝÞ, AMA BÝZLER FARKINDA BÝLE DEÐÝLÝZ.

Kur’an da tüm âleme indirilmiþ, akla ve mantýða hitap eden, evrensel bir rehber deðil miydi bizler için. Tabi dini kendi nefislerinde þekillendirenler, öyle bir þeriat yarattýlar ki, toplumlara özgürlük tanýmayan, kendileri gibi inanmak zorunda býrakýlan, baskýcý bir din yarattýlar. Elbette bu din Allah ýn dini/þeriatý olamaz. Laik devlet yönetimi, HUKUKUN üstünlüðünü saðlar. Yani kanunlarýn üstünde kimse yoktur ve herkes kanunlar önünde eþittir. Bunlarda zaten Kur’an ýn getirmeye çalýþtýðý adalet anlayýþýdýr.

DEMOKRASÝ VE LAÝK DEVLET HUKUKU, KUR’AN IN ÖNERDÝÐÝ BÝR DEVLET YÖNETÝMÝDÝR. Bizleri yönetecek ehil Yöneticilerimizi, özgürce seçebiliriz. Seçtiðimiz yöneticilerde, bizlerin inancýmýzý yaþayabileceðimiz ortamý bizlere hazýrlarlar, bizlerde inancýmýzý özgürce yaþarýz. Yaklaþýk 10 yýl önce ülkemizde ZÝNA yasaktý. Ama her nedense Avrupa birliðine uyacaðýz düþünceleriyle, ZÝNA yasak olmaktan çýktý. Birisi bunu bana, izah etsin lütfen. Bunu nasýl kabul ederiz ve sesimizi çýkarmayýz. Bizleri kendi çýkarlarý doðrultusunda, öyle aldatýyorlar ki, bunun izahýný akýlla, mantýkla ve Kur’an ile yapmak mümkün deðil.

Deðerli din kardeþlerim. Hatýrlayýnýz yakýn geçmiþte, bazý bayan kardeþlerimiz okumak için, Avrupa ya da Amerika ya gidiyorlardý. Çünkü ülkemizde laik devlet yönetimi, sözde kalmýþ ve bazý kiþilerin özgürce inançlarýný yaþamalarýna izin vermiyorlardý. Peki, neden Avrupa ya gidiyorlardý? Çünkü O ülkelerde, Laik hukuk anlayýþý vardý ve uygulanýyordu da ondan. LÜTFEN DÝKKAT, BU ÜLKELERÝN DEVLET YÖNETÝCÝLERÝ MÜSLÜMAN DEÐÝL HIRÝSTÝYAN. Anlayana, anlamak isteyene bu örnek çok þeyler anlatýyor.

Lütfen þunu unutmayalým. Laik devlet yönetimi ile yönetilen hiçbir ülkede, toplumlarýn kabul ettiði, genel kabul gören hükümlerin dýþýnda, genel yaþamý ilgilendiren konularda çýkartýlan kanunlar, kendi toplumlarýnýn inançlarýna ters düþmez, düþmemelidir. Çünkü ters düþerse, bir daha ki seçimler de, O yöneticiler seçilemezler. Bizde de aynýdýr, ama bizler laik devlet hukukunu ülkemizde tam olarak hayata hiç geçiremedik ve bu toplum laik hukuk sistemine düþman yapýldý. Onun için, gelin el birliðiyle gerçek Laik hukuk anlayýþýný, ülkemizde hayata geçirelim ve gerçek huzuru, mutluluðu yakalayalým. Kimin neye ve nasýl inandýðý bizleri ilgilendirmez. Herkes hesabýný Allah a verecektir.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR