nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r ub 22, 2017 11:04 am    Mesaj konusu: Buhari Ve Müslim Çökerse Ýslam Çöker Diyen Zihniyete.... Alntyla Cevap Gnder

Deðerli din kardeþlerim. Üzülerek söylemeliyim ki, günümüz Ýslam inancý, Kur’an dan sapmýþlýðýn zirvesinde yaþanmaya, büyük bir hýzla devam ediyor. Bir din kardeþiniz olarak bana düþen, sizleri yalnýz Kur’an ile uyarmaktýr. Lütfen kendimize gelelim, emin olamayacaðýmýz sözlerin, bilgilerin, kiþilerin ardýndan deðil, Allah ýn ipine sarýlarak inancýmýzý yaþayalým.

Sizlere yaþadýðýmýz Ýslam ýn acýklý halini anlatan, güzel ve dikkat çekici bir örnek vermek istiyorum. Ýnternette dini anlattýðýný söyleyen bir kiþinin, videosunu izledim. O konuþmadan bazý alýntýlar yaparak, sizlerin bu yanlýþ söylemler üzerinde, dikkatle düþünmenizi rica ediyorum. Hatýrlatmak isterim, ömrümüz ve imtihanýmýz bir göz açýp kapatma mesafesinde. Hesabýný veremeyeceðimiz sözleri söylemeyelim, emin olmadýðýmýz düþüncelerinde ardýna düþmeyelim. Ýzlediðim video da, Kendisine dini konularda sorular soran kiþilerin hepsine, cevap vermekle meþgul olamayacaklarýný söylüyor ve bakýn neler diyor.

“Bu hatalarý bütünüyle baþýndan çözelim, SEN BELAGAT OKU, SEN NAHÝ OKU, SEN BUHARÝ OKU, MÜSLÝM OKU, Allah ýn izniyle o zaman gel bunlarý kendin düzelt kardeþim.”

Dikkat ettiyseniz, Sayýn konuþmacýnýn, dini öðrenmeleri adýna sorular soran kiþileri yönlendirdiði kitaplar arasýnda Kur’an yok. Peki, neden yok? Çünkü Kur’an herkesin anlayamayacaðý, her bilginin detaylý açýklanmadýðý bir kitap ilan edildi de ondan. Düþüne biliyor musunuz, Kur’an Allah katýndan geliyor, Allah bizleri Kur’an dan sorumlu tutuyor ama sorumlu olduðumuz kitabý bizler anlayamýyoruz, azýnlýk insanlar, veli kiþiler anlýyor ve her bilgide sorumlu olduðumuz Kur’an da olmuyor. Öylemi din kardeþlerim?

HÂÞÂ Allah ýn kullarýna anlatamadýðýný, aramýzda anlatanlar mý var? Kimin haddine bunu düþünmek ve bunu söylemek. PEYGAMBERÝMÝZÝN BÝLE SAÐLIÐINDA YAPMADIÐINI YAPMAYA KALKAN, HATTA ONUN DÜÞÜNEMEDÝÐÝNÝ DÜÞÜNENLER MÝ VAR. HÂÞÂ Buhari nin, Müslim in neredeyse peygamberimizin vefatýndan yaklaþýk 250 yýl sonra, akýl edip yazýya geçirdiklerini, peygamberimiz neden saðlýðýnda yapmadý diye de mi düþünemiyoruz? Hani Allah veliler edinmeyin, güvenilecek veliniz yalnýz benim diyordu. Kur’an da size nice örnekleri, deðiþik ifadelerle verdik ki anlayasýnýz, onun için yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn diyordu. NE OLDU BÝRÝLERÝNÝN ÝPÝMÝ KOPTU, YOKSA DAHA SAÐLAM ÝPMÝ BULDULAR. Konuþmacý, Hadis kitaplarýný tenkit edenlere de cevap veriyor ve bakýn sözlerine nasýl devam ediyor.

“Harici ve Oryantalist proje olarak OYNAMA BUHARÝYLE, OYNAMA MÜSLÝM ÝLE. BUHARÝ ÇÖKÜNCE ÝSLAM ÇÖKER, MÜSLÝM ÇÖKÜNCE ÝSLAM ÇÖKER. Çünkü bizim fýkýh inancýmýzda, tefsirimizde o BUHARÝ LERDEN, MÜSLÝMLERDEN GELEN HADÝSÝ ÞERÝFLERE DAYANIYOR.”

Ýþte günümüz Ýslam ý nýn ana kaynaklarý ve bu kaynaklara verilen deðer. Dikkat ederseniz FIKIH inançlarý Kur’an a deðil, Müslim den ve Buhari den gelen kaynaklara dayanýyor diyebiliyor. ELBETTE BU ÝNANÇ ÇÖKMEYE MAHKÛMDUR. HÝÇ KÝMSENÝN SÖZ SÖYLEYEMEYECEÐÝ, ÜZERÝNDE OYNAYAMAYACAÐI TEK KÝTAP KUR’AN DIR. Bunu anlayamadýðýmýz sürece, birileri bizlerle ve inancýmýzla iþte böyle oynarlar. Bunu nasýl söyleyebiliyorlar, anlamakta güçlük çekiyorum. Bu sözleri duyunca inanýn titredim ve kahroldum.

Bu sözler Ýslam a ve Kur’an a büyük saygýsýzlýktýr. Bu sözleri söyleyen, Buhari yi, Müslim ü hatasýz görebiliyor, hatta hiç düþünmeden Kur’an ýn onayýný almadan, ardý sýra gidebiliyor. Her bilgiden elbette faydalanabiliriz ama tek þartla, Kur’an a ve onun ayetlerine ters düþmemek þartýyla. Hatasýz yalnýz Allah dýr, lütfen bu gerçeði artýk fark edelim.

Ýnanca bakar mýsýnýz lütfen. BUHARÝ VE MÜSLÜM ÜN FÝKÝRLERÝ VE ÝNANCI ÇÖKERSE ÝSLAM IN ÇÖKECEÐÝNÝ DAHÝ SÖYLEYEBÝLÝYOR. Çünkü öyle inançlarýn arkasýndan gidiyorlar ki, neye inanýyorlarsa, Kur’an onun tersini söylüyor. Þurasý çok doðru ve korkularýný da aslýnda çok iyi anlýyorum. Ýnandýklarý batýl Ýslam ýn temeli Buhari nin ve Müslim in olduðuna iddia ettikleri kitaplara dayanýyor. ONLARIN ÇÖKMESÝ KAÇINILMAZDIR. Ama onlar Allah ýn indirdiði Ýslam deðildir. ONU HÝÇ KÝMSE ÇÖKELTEMEZ.

Ben inanýyorum ki, bugün Buhari ve Müslim dünyaya gelseler, ben böyle sözler söylemedim demeleri büyük ihtimaldir. Mahþer günü, hesabýn görüleceði O çetin gün, Rabbimiz Müslim ve Buhari yi hesaba çekerken, sizce þöyle bir soru sorsa ve dese ki,” SEN MÝ YAZDIN BUNCA KÝTAPLARI, SEN MÝ SÖYLEDÝN BEN SÖYLEMEDÝÐÝM HALDE ONCA SÖZLERÝ. BUNLARDA DÝNÝN ANA EMÝRLERÝDÝR DÝYE” dese, acaba Buhari ve Müslim, Rabbimize nasýl bir cevap verir. Bu konu ile ilgili Kur’an da, Hz. Ýsa nýn kýssasýný lütfen hatýrlayýnýz. Ne demek istediðimi daha iyi anlayacaksýnýz.

Bizler gerçekten Ýslam toplumlarý olarak, Kur’an ý terk ettik ve adýmýz da yalnýz Ýslam kaldý. Ne yazýk ki Ýslam ýn içini ellerimizde boþalttýk. Aslýnda Kur’an böyle olacaðýný, bizlere 1400 yýl öncesinden bildirdi ki, dikkatli olalým. Mahþer günü peygamberimizin söyleyeceði o üzücü sözler ne yazýk ki günümüzde gerçekleþti ve hýzla da Kur’an ýn terk ediliþi devam ediyor. Bakýn peygamberimiz ne söyleyecekmiþ mahþer günü.

Furkan 30: Peygamber der ki: Ey Rabbim! KAVMÝM BU KUR'AN'I BÜSBÜTÜN TERKETTÝLER. (Diyanet vakfý meali)

Ne yazýk ki büyük çoðunluðumuz terk etti. Bu gerçeði de bundan sonra, bu toplumun fark etmesi zor görünüyor. Elbette bizlere düþen, var gücümüzle Kur’an gerçeklerini anlatmak olmalýdýr. Son olarak, Allah ýn bir uyarýsýyla sözlerime son vermek istiyorum. Dilerim cümlemiz, gönül gözleri açýk, Kur’an gerçeklerini görebilen, Rabbin azýnlýk halis kullarý arasýnda oluruz.

Nisa 87: Allah, kendisinden baþka hiçbir ilâh olmayandýr. Andolsun, sizi kýyamet gününde mutlaka bir araya toplayacaktýr. Bunda asla þüphe yoktur. KÝMDÝR SÖZÜ ALLAH’INKÝNDEN DAHA DOÐRU OLAN? (Diyanet meali)

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/

BU KONUÞMANIN VÝDEOSUNU ÝZLEMEK ÝSTEYENLERE:

https://www.youtube.com/watch?v=tQxwVlyzNrY
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR