nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Mar 29, 2017 11:09 am    Mesaj konusu: Kur'an ýn Bizlere Ýndirilme Amacýný Doðru Anlamalýyýz. Alntyla Cevap Gnder

Biz Müslümanlar olarak acaba, Kur’an ý gereði gibi tanýyor muyuz? Kur’an ýn indirilme amacýný biliyor muyuz, burasý çok önemli. Eðer bunun farkýnda deðilsek, ondan gereði gibi faydalanmamýz da mümkün olmayacaktýr. Bir okurum bana þöyle bir soru sormuþ, aslýnda bu soru, bizlerin Kur’an gerçeklerini anlamadýðýmýzý ve bizlerin Kur’an dan gereði gibi faydalanamadýðýmýzý gösteriyor.

“Allah Kur'an ý düþüne düþüne okuyun diyor ama meali düþüne düþüne okuyun demiyor, yanlýþ mý anlýyorum acaba.”

Bunu söyleyebiliyor ya da düþünebiliyorsak, bizler Kur’an ýn ne olduðunu bilmiyoruz ve indiriliþ sebebini de anlamamýþýz demektir. Allah Kur’an ý neden Arapça indirdiðini anlatýrken, siz Arap bir toplumsunuz, onun için Arap bir peygamber ve sizin dilinizden bir rehber Kur’an gönderdim diyor. Açýklamasýný da yaparken, böyle indirmemizin nedeni anlayasýnýz ve üzerinde düþünmeniz içindir diyor. Konuyu Allah kullarýnýn daha iyi anlayabilmesi içinde, daha da net bir açýklama yaparak, eðer anladýðýnýz dilden Kur’an ý göndermemiþ olsaydým, Arap bir topluma, baþka dilde bir Kur’an mý gönderdin diye itiraz ederdiniz diye de açýklama yapýyor. Bu bilgileri Kur’an dan öðrenen bir Müslüman, sizce bana sorulan bu soruyu sormasý normal mi? Yorum sizlerin.

Kur’an dendiðinde, aklýmýza ne gelmelidir. Sanýrým aklýmýza gelmesi gereken, bizlerin sorumlu olduðu Allah ýn hükümleri, yerine getirmemiz gereken kurallarýn açýklandýðý, bir rehber kitap olduðu aklýmýza gelir. Örneðin þunu söyleyebilir miyiz; Bu emirleri Türkçe teblið alamayýz, özellikle Araplarýn teblið aldýðý gibi Arapça teblið almalýyýz, diyen var mý aramýzda? Eðer evet Arapça okumalý ve Arapça teblið almalýyýz, yoksa Kur’an okumuþ sayýlmayýz, diyorsa bir Müslüman, bu kiþi Kur’an ýn evrenselliðine inanmýyor, Kur’an ý Allah ýn neden Arapça indirildiðini de bilmiyor demektir. Buna inanan bir Müslüman ýn, Kur’an gerçekleri ile buluþmasý da mümkün olmayacaktýr.

DEÐERLÝ DÝN KARDEÞLERÝM, BÝZLER KUR’AN I SEVAP KAZANMAK ÝÇÝN OKUMAMALIYIZ, YOLUMUZU ÞEYTANIN YOLUNDAN UZAKLAÞTIRIP, ALLAH IN DOÐRU YOLUNA YÖNELMEK ÝÇÝN OKUMALIYIZ. OKUYARAK DEÐÝL, KUR’AN HÜKÜMLERÝNÝ YAÞAYARAK, HAYATIMIZA GEÇÝREREK SEVAP KAZANABÝLÝRÝZ. KUR’AN BÝZLER ÝÇÝN REHBERDÝR. BUNU YAPABÝLMEK ÝÇÝNDE ANLADIÐIMIZ DÝLDEN OKUYUP, KUR’AN I HAYATIMIZA GEÇÝRDÝÐÝMÝZDE, ALLAH IN ÝSTEDÝÐÝ BÝR KUL OLACAÐIMIZI ARTIK FARK EDELÝM.

Söyle düþünün lütfen, okulda öðretmen öðrencilerine, bu dili bilmedikleri halde, Çince bir kitap daðýtýp, bu kitaba çalýþýn, sizleri bu kitaptaki bilgilerden imtihan yapacaðým 3 ay sonra demiþ olsa, öðrencilerin tavrý ne olurdu öðretmenlerine karþý? Elbette öðrenciler ciddiye almaz, öðretmenlerinin þaka yaptýklarýna inanýr, güler geçerlerdi. Böyle bir durumda öðrencilerin, hocalarýna takýnacaðý kesin olan bu tavrý, lütfen bizlerde Kur’an için söylenen aklýn ve mantýðýn kabul etmediði bu düþüncelere karþý, ayný mantýkla cevap verelim. Yoksa yanlýþ da ýsrar eder, kendimizi kandýrýrýz.

Bizlere öyle yanlýþ bilgiler öðretiyorlar ki, ARAPÇANIN CENNET LÝSANI OLDUÐU SÖYLENÝYOR. Böyle yanlýþ bilgilere inandýðýmýz sürece, yanlýþ inançlarýn peþi sýra gitmemiz kaçýnýlmaz olacaktýr. Allah indirdiði hükümleri, kanun ve kurallarý anlayabilmemiz ve üzerinde düþünebilmemiz için, gönderdiði tüm kitaplarý, o toplumun dilinden indirmiþtir. ÖRNEÐÝN ÝNCÝL ARAMÝCE DÝLÝNDE, TEVRAT ÝBRANÝCE ÝNDÝRÝLMÝÞTÝR. Bugün bu kitaplara inanan toplumlarýn hepsi, kitaplarý kendi dillerinden okumaktadýrlar. Hiç kimse bilmediði dilden okumaya çalýþmamakta ve inandýklarý kitapta Allah ýn ne anlattýðýna, ne istediðine toplumlar önem vermektedir. Yani hiçbir ülke kendi dillerine çevrilmiþ kutsal kitaplarý hakkýnda, bu orijinal dilinde deðil, bu asýl Ýncil sayýlmaz gibi düþünceyi akýllarýndan bile geçirmiyorlar. Peki, bizler nasýl düþünebiliyoruz, iþte onu anlamak mümkün deðil.

Ýlginçtir bizlerin tartýþtýðý bu konuyu, yüzlerce yýl önce Müslüman toplumlar, yaþadýðý devirde sormuþlar, tartýþmýþlar ve açýkça peygamberimizden bile cevap almýþlar. Yani kendi dili Arapça olmayan ülkeler, bizler Arapça bilmiyoruz, doðru telaffuz edemiyoruz ayetleri, onun için kendi dilimize çevirebilir miyiz, diye Allah ýn Resulüne sorduklarýnda, elbette kendi dilinizden okuyabilirsiniz cevabýný almýþlardýr. BU DURUMDA BÝZLER NASIL OLURDA KUR’AN I ARAPÇA OLDUÐUNDA KUR’AN, TÜRKÇE YAZILDIÐINDA KUR’AN DEÐÝL DERÝZ.

Kur’an Allah ýn emirleri, hükümleri, yol gösteren rehberidir. KUR’AN YAZILAN DÝLÝ DEÐÝLDÝR. KUR’AN MANADIR, ANLAMIDIR. Önce bu gerçeðin bilincinde olalým ve o yaman aldatýcýlarýn esiri olmayalým. Bakýn Ýmamý Azam Kur’an ýn ne olduðunu nasýl anlatýyor. Ders alabilenlere ne mutlu.

“Ýmamý Azam görüþünün Hanefi FUKAHASINCA ayrýntýlanan gerekçesi söyle özetlenir.

KURAN KÂÐITLARDA YAZILMIÞ VE BÝZÝM OKUDUÐUMUZ LAFIZLAR DEÐÝLDÝR. ESAS KURAN O LAFIZLARIN TAÞIDIÐI MANADIR KÝ, bir kelam-i nefsi ( ALLAH ýn zati ile var olmaya devam eden söz ) olarak kalýptan kalýba dökülür. O kalýplar sonradan yaratýlmýþ ( Muhdes ) Varlýklardýr. OYSAKÝ ESAS KURAN, MAHLÛK OLMAYAN BÝR MANADIR. Hiç kuskusuz O,öncekilerin Zübürlerinde de vardý buyrulmasý da bu gerçeði gösterir.

O HALDE ESASÝ ÝTÝBARÝ ÝLE MANA OLAN KURAN I ARAPÇA LAFIZ YERÝNE, BAÞKA LAFIZLARDAKÝ ÇEVÝRÝSÝNDEN OKUMAK MÜMKÜNDÜR.”

Allah bizlere Kur’an ý düþüne düþüne okuyun diyorsa, emrettiði hükümleri anlayarak, içimize sindirip ne anlama geldiðini kavrayabilmemiz için düþünmemizi ister. Bu emri Araplar Arapça okuyacak ki anlasýn ve yerine getirsin, Türkler Türkçe okusun ki gereðini yapsýn, Ýngilizler Ýngilizce okuyacak ki, hayatlarýna geçirsin. Bunu eðer hala anlayamýyor da, KUR’AN YALNIZ ARAPÇA OKUNDUÐUNDA KUR’AN DIR DÝYORSAK, KENDÝMÝZÝ ALDATMIÞ OLURUZ. AYRICA KUR’AN ÝLE ARAMIZA YÜKSEK BÝR DUVAR ÖREREK, KUR’AN GERÇEKLERÝNDEN DE UZAKLAÞIRIZ, ALLAH IN EMÝRLERÝNDEN HABERSÝZ YAÞARIZ. Tabi o zaman rivayetleri, hurafe ve batýlý FIKIH inancýný din zannederiz. ÞUNU NASIL DÜÞÜNEMÝYORUZ, EÐER BÝZLER KUR’AN I ANLAMADAN ARAPÇA OKURSAK, ALLAH IN EMRÝ OLAN DÜÞÜNE DÜÞÜNE OKUYUN EMRÝNÝ, NASIL YERÝNE GETÝRECEÐÝZ? YORUM SÝZLERÝN.

Bugün dilimize çevrilen hadisleri düþünün lütfen, hepsi orijinali Arapçadýr. Bu bilgilerin, sözlerin Türkçeye çevrilmesinden hiç birimiz þikâyetçi deðiliz. HÝÇ BÝRÝMÝZ HADÝSLER HAKKINDA, KUR’AN A TAKINDIÐIMIZ TAVIRDA OLDUÐU GÝBÝ, BUNLAR ORÝJÝNAL DEÐÝL, GERÇEK HADÝS SAYILMAZ, ÇÜNKÜ HADÝSLERÝN ORÝJÝNALÝ ARAPÇADIR, TÜRKÇEYE TAM OLARAK ÇEVRÝLEMEZ demiyorsak, lütfen çok deðil biraz aklýmýzý baþýmýza toplayalým ve bizleri Allah ile aldatanlarýn artýk tuzaðýna düþmeyelim. Haþa Allah tüm aleme, rehber olsun diye gönderdiði Kur’an ý, baþka dillere tam olarak çevrilemeyecek þekilde gönderip, daha sonrada tüm kullarýný asla Kur’an dan sorumlu tutmaz. Beþerin kitaplarýna, sözlerine dahi göstermediðimiz bu saygýsýzlýðý, haksýzlýðý lütfen Allah ýn NURUNA, FURKANINA göstermeyelim.

Ne yazýk ki toplum olarak, bu hatayý yapýyoruz. Bu yanlýþa inandýðýmýz içindir ki, Kur’an ý anlamadan okuyor ve Allah ýn uyarýlarýný ilk elden alamýyoruz. ALLAH ÝLE ARAMIZA BÝR BAÞKASINI SOKUP, KUR’AN I ONLARIN DÜÞÜNCE VE ANLAYIÞLARINA GÖRE ANLADIÐIMIZ ÝÇÝNDE, TOPLUM OLARAK NE YAZIK KÝ ALDATILIYORUZ VE KÝÞÝLERÝN YANLIÞLARINI BÝZLERDE YAPIYORUZ. Allah elçisine bile, teblið etmek sana, hesap sormak bize düþer der Kur’an da. Çok daha ilginci elçisine hitaben, yarattýðým kulumla aramdan çekil diyerek, Allah ile kulunun arasýnda hiç kimsenin olamayacaðýný bizlere anlatmýþtýr. Ders alabile ne mutlu.

Saygýlarýmla
Haluk Gümüþtabak


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR