nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Sal Au 01, 2017 3:52 pm    Mesaj konusu: ALLAH BÝZDEN ÖZELLÝKLE, NASIL BÝR ÝNSAN OLMAMIZI ÝSTÝYOR. Alntyla Cevap Gnder


Bu makalemde, sizleri üzerinde düþünmeye davet etmek istediðim konu, “ALLAH BÝZLERDEN BÝR KUL OLARAK, NASIL BÝR ÝNSAN OLMAMIZI ÝSTÝYOR.” Allah ýn bu dünyada ilk olarak bizlerden istediði, kendisine ibadet etmemiz mi? Yoksa……? Gelin bu konuyu birlikte, Kur’an dan araþtýrmaya, anlamaya çalýþalým. Bakýn Allah bizleri, ne için yaratmýþ.

Mülk 2: O, HANGÝNÝZÝN DAHA GÜZEL ÝÞ YAPACAÐINIZI DENEMEK ÝÇÝN ölümü ve hayatý yarattý. O, üstündür, baðýþlayandýr. ( Elmalý meali)

Buradan da anlýyoruz ki, Allah ýn bizleri yaratmasýndaki asýl amacý, hangimizin bu dünyada güzel iþler yapacaðý, insanlara faydalý olup, güzel davranýþlarda bulunup bulunmayacaðýný görebilmek için yarattýðýný söylüyor. Bunu baþka bir ayetinde de açýklýyor ve sizleri, bu konuda imtihan ediyorum, hiç biriniz bu dünyadan, imtihan olmadan gitmeyeceksiniz diyor.

Ankebut 2: Ýnsanlar, “Ýnandýk” demekle ÝMTÝHAN EDÝLMEDEN BIRAKILACAKLARINI MI ZANNEDERLER.( Diyanet meali)

Yani bu dünyada Allah ýn katýnda, onun sevgili kulu olmak istiyorsak, önce iyi, güzel ameller, davranýþlar sergilemeliyiz ki, Allah ýn huzurunda yüzleri gülen kullarýndan olalým. Dikkat ederseniz Allah, bana en çok namaz kýlan, oruç tutan benim en sevdiðim kulum olacaktýr demiyor Kur’an da. BÝRÝNCÝ ÖNCELÝK, GÜZEL DAVRANIÞLARDA BULUNMAK OLDUÐUNU, ÜSTÜNE BASA BASA SÖYLÜYOR.

Bu satýrlarý okuyan bazý kardeþlerimiz, namazýn hiç önemli olmadýðýný söylüyor bu kiþi, iyilik yap gerisini boþ ver diyor, þeklinde yorumlayabilir. Bunu aklý baþýnda hiç kimse söylemez. Kur’an ýn emrettiði salât/namaz/dua, insanýn yaratýcýsý ile baðlantýsýdýr. Bu kapýyý kim kapalý tutar, açmak istemez. Allah ýn Kur’an da geçen emirlerini, doðru yerine getiren bir insan, yaþamýnda da her zaman, Allah ýn bizlerden öncelikle istediði, adaletli, güzel davranýþlarda bulunan örnek bir insan olmaya çalýþýr. BÖYLE BÝR ÝNSANIN, ALLAH IN HUZURUNA NAMAZA DURUP, ALLAH IM ÝSTEDÝKLERÝNÝ YERÝNE GETÝRDÝM, DÝYECEK YÜZÜ DE OLACAKTIR.

Allah ýn bizlerden öncelikli istediði konularý, gereði gibi öðrenememiþ bir Müslüman ise, namazýný istediði kadar kýlsýn, amacýna asla ulaþmayacaktýr. Bu namaz gösteriþten öte gidemez. Onun için Allah önce istediðim doðru bir kul ol, ondan sonra BANA SAYGINI GÖSTER DÝYE EMREDÝYOR. Maun suresinde, bu konuda Allah ýn uyarýlarýný hatýrlayýnýz lütfen, ne diyordu Rabbimiz.

“ÝÞTE O, YETÝMÝ ÝTÝP KAKAR. YOKSULU DOYURMAYA TEÞVÝK ETMEZ. YAZIKLAR OLSUN O NAMAZ KILANLARA KÝ, ONLAR NAMAZLARINI CÝDDÝYE ALMAZLAR.”

Demek ki namazdan önce yapmamýz gerekenler var. Eðer bizler Allah ýn istediði doðru, adaletli ve hayýrda yarýþan, ahlaklý bir insan olamadýysak, kýldýðýmýz namazýnda ne hayrýný görebiliriz, nede faydasýný. Müslüman toplumlarýnýn acýklý hali, bizlere çok þey anlatýyor. Önce ahlaklý ve topluma faydalý þeyleri yapmayý amaç edinmeliyiz. Bu konuda dikkat çekici bir örnek vermek istiyorum Kur’an dan. Maide suresi 8. ayetinde, bizlerin dikkatini çekiyor ve bakýn ne diyor Allah.

“EY ÝMAN EDENLER! ALLAH ÝÇÝN HAKKI TÝTÝZLÝKLE AYAKTA TUTAN, ADALET ÝLE ÞAHÝTLÝK EDEN KÝMSELER OLUN. BÝR TOPLUMA OLAN KÝNÝNÝZ, SAKIN HA SÝZÝ ADALETSÝZLÝÐE ÝTMESÝN. ÂDÝL OLUN.”

Bu ayeti okudunuz. Günümüzde dindarlýklarýyla ön plana çýkan, camilerde boy boy poz vererek resim çektiren cemaatlerin, tarikatlarýn ya da kiþilerin davranýþlarýna, adalet anlayýþlarýna da þahit oldunuz, oluyorsunuz da. Sizce bu iþte bir gariplik yok mu? Bizler Allah ýn Kur’an da istediði, uyarýlarý ýþýðýnda mý yaþýyoruz? Bizden olmayana, bizim gibi düþünmeyene adaleti layýk görmeyenler, sizce Allah ýn maun süresinde, YAZIKLAR OLSUN O NAMAZ KILANLARA dediklerinden farký var mý?

Bizler bir iþe baþlarken, eðer baþtan doðru baþlamadýysak, yaptýðýmýz hiçbir iþten verim alamayýz, doðru bir sonuca ulaþamayýz. Önce imtihanýmýz gereði, dosdoðru bir insan olmalýyýz, topluma faydalý iþler yapmalýyýz ki, Allah ýn hoþnutluðunu kazanabilelim.

Eðer adalet adýna, iþimize gelmeyen, nefsimizin hoþnut olmadýðý þeyleri yapmýyorsak yaþamýmýzda, kendimizi kandýrýyoruz demektir. Allah biz kullarýný tarif ederken Kur’an da, TARTIÞMAYA MEYÝLLÝDÝR, ACELECÝ TABÝATTA VE ZAYIF YARATILMIÞTIR, diye açýklama yapar. Tabi hepsinin üzerinde hâkim olan bir gücüde, biz kullarýna verdiðini söyler Allah, AKIL, MUHAKEME GÜCÜ. Eðer aklý devre dýþý býraktýysak, ya da birileri býraktýrdýysa, bu zafiyetlerimizin hiç birisinin üstesinden gelemeyiz. ONUN ÝÇÝN ALLAH KUR’AN DA DÜÞÜNMEYE, AKLIMIZI KULLANMAYA ÇOK ÖNEM VERMÝÞ VE DÝKKATÝMÝZÝ ÇEKMÝÞTÝR. Hatta aklýný kullanmayaný Allah, pislik içinde býrakýrým demiþtir. Hatýrlayýnýz bazý cemaatlerde, akýlla Ýslam yaþanmaz diyenleri duyarsýnýz. Bu zihniyet bizleri, Allah a mý ulaþtýrýr yoksa…..? Yoksanýn cevabýný herkes, kendi nefsine vermelidir.

Dikkatinizi çekmek isterim, bizleri amacýndan uzak, çok kýlacaðýmýz namazlar deðil, KUR’AN IN REHBERLÝÐÝNDE, AKLIMIZI KULLANIP KULLANMADIÐIMIZ KURTARACAK ve doðru yolu bulmamýza yardým edecektir. Yine bazý kardeþlerim, bu sözlerimden de yanlýþ anlamlar çýkartabilir. Namazý devre dýþý býrakmaya çalýþýyor, bu kiþi diyebilirler. Bunu düþünmek, Allah a yapýlacak en büyük saygýsýzlýktýr.

Eðer bizler, Allah ýn istediði bir kul olmadan, adaletten Kur’an dan uzak, Kur’an a þirk koþan, Allah dan baþka þefaatçiler edinerek, onun huzuruna durup, ona þükranlarýmýzý sunarak ondan yardým diliyor, ona kulluk görevimizi yapýyorsak, inanýn boþa çaba harcýyoruz demektir. Bunu yapanlarýn Allah, mahþer günü asla yüzüne bile bakmayacaðý uyarýsýný Kur’an da yapýyor. ALLAH IN HUZURUNA DURMADAN, ONDAN YARDIM ÝSTEMEDEN, ONA KULLUK GÖREVÝMÝZÝ YAPMADAN ÖNCE, ALLAH IN YÜZÜNE BAKACAK DURUMDA OLMAMIZ GEREKÝR. Allah ýn emirlerini yerine getirmeyen, onun ipine sarýlmayýp, beþerin rivayetlerine sarýlan bir kul isek, istediðimiz kadar huzura duralým, KAPI ASLA AÇILMAYACAK, DUALARIMIZ KARÞILIK BULMAYACAKTIR. NE YAPTIK KÝ NE ÝSTEYELÝM.

Ýslam toplumlarýnýn, bugünkü halini isterseniz bir düþünün, ne demek istediðimi anlayacaksýnýz. Onun için önce bizler, Allah ýn istediði, yardým sever, adaletli bir insan olmalýyýz. Daha sonrada onun huzuruna durup, onu tespih ettiðimizde, ona þükranlarýmýzý sunduðumuzda, bizlere yardým elini uzatacak, bizleri hem bu dünyada, hem de huzurunda, yüzleri gülen kullarý arasýna alacaktýr.

Bizler Ýslam ý, Allah ýn indirdiði dinden öyle uzaklaþtýrdýk ki, Allah ýn bizlerden istedikleri tamamen devre dýþý býrakýldý. Çünkü Kur’an yetersiz ve açýklanmamýþ ilan edilerek, beþerin rivayetleri din adýna yaþanýr oldu. Allah doðru yolu gösterip, bizleri yinede boþ býrakmayýp teþvik ederek, söylediklerimi yapan ve yerine getiren kullarým için, hayal bile edemeyeceðiniz cennet hazýrladým sizlere, yapmayanlara da cehennemi hazýrladým diyerek uyarmýþtýr.

Dini yozlaþtýranlar, Allah ýn dinini batýl ile sulandýranlar, Allah ýn her konuda emirlerine yaptýklarý gibi, bunu da deðiþtirmeye kalkmýþlar ve ALLAH DAN BAÞKA ÝLAH OLMADIÐINI SÖYLEYEN BÝR MÜSLÜMAN, PEYGAMBERÝMÝZÝN ÞEFAATÝYLE, CEHENNEM YÜZÜ GÖRMEYECEKTÝR DEMÝÞLER VE TOPLUMU BUNA ÝNANDIRMIÞLARDIR. Hâlbuki Allah, zerre kadar yapýlanýn karþýlýðýnýn görüleceðini bildirmiþtir bizlere. Buna inanan bir insan, nasýl olsa cehennem azabý görmeyeceðim düþüncesiyle, kim bilir neler yapar, yapýyor da zaten. Yakýn zamanda örneðini gördük, din kardeþine silah çeken, uçaklarla bombalayacak kadar hainleþen bir düþünce, inanç SÝZCE HANGÝ MANTIÐIN, DÜÞÜNCENÝN ÖÐRETÝNÝN ÜRÜNÜDÜR? KUR’AN IN OLMADIÐI ÇOK AÇIK. Buna benzer itikatlar, Ýslam toplumunda olduðu sürece, din Allah ýn dininden sapmýþ, þeytanýn oyuncaðý olmuþ demektir.

Deðerli din kardeþlerim. Allah ýn hoþnut olduðu sevgili kullarýndan olmak istiyorsak, önce birey olarak bizlere düþen, aklýný kullanan, adaletli ve çevresinde insanlara yardým etmekte yarýþan ÖRNEK insanlar olmalýyýz. Daha sonrada, Allah a karþý kulluk görevimizi yapmak adýna, Rahmanýn huzuruna durduðumuzda, bakýn her þeyin çok daha farklý olduðunu, dualarýmýzýn nasýl karþýlýk bulduðunu göreceksiniz.

KUR'AN, HER YÖNÜYLE BIR HARÝTADIR. KENDÝMÝZÝ O HARÝTANIN BÝR YERÝNDE BULAMAZSAK, HAKÝKATÝN PARÇASI DA ASLA OLAMAYIZ.

Saygýlarýmla

Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR