nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Eyl 06, 2017 4:02 pm    Mesaj konusu: ÞÜPHEN OLMASIN KÝ, ONU AÇIKLAMAK BÝZÝM ÝÞÝMÝZDÝR. (Kýyame 19 Alntyla Cevap Gnder

Bizler Kur’an dan öyle habersiz konuþuyor ve yaþýyoruz ki, hesabýn görüleceði o çetin gün, kendi ellerimizle yaptýklarýmýz, söylediklerimiz bizlerin þahidi olacaktýr. Hiç birimizin, beni bilmem kim kandýrdý, ben doðru yoldaydým türünden bahaneler uyduramayacaðýný, çok açýk bir þekilde bizlere Kur’an bildirmiþtir.

Allah biz Kur’an ý sizler için kolaylaþtýrdýk ve hiçbir eksik býrakmadýk, anlayasýnýz diye nice örneklerle izah ettik, açýkladýk dedikçe, ne yazýk ki Allah ýn uyarýlarýnýn tam tersi sözlere inanmakta hiçbir sakýnca görmüyoruz. Bu makalemde de, Allah ýn bu konularda yanlýþ yapanlarý, nasýl uyardýðýnýn, ikaz ettiðinin bir örneðini sizlere hatýrlatarak, düþünmenize vesile olmak istiyorum. Bakýn Rabbimiz nasýl uyarýyor.

Kýyame 14–15–16–17–18–19: ARTIK ÝNSAN, KENDÝ KENDÝNÝN ÞAHÝDÝDÝR. ÝSTERSE ÖZÜRLERÝNÝ SAYIP DÖKSÜN. (Resulüm!) onu (vahyi) çarçabuk almak için dilini kýmýldatma. Þüphesiz onu, toplamak (senin kalbine yerleþtirmek) ve onu okutmak bize aittir. O halde, biz onu okuduðumuz zaman, sen onun okunuþunu takip et. SONRA ÞÜPHEN OLMASIN KÝ, ONU AÇIKLAMAK DA BÝZE AÝTTÝR. (Diyanet vakfý meali)

Allah ayetinde, bakýn ne kadar açýk ve net bizlere ne diyor. ÝNSAN KENDÝ KENDÝSÝNÝN ÞAHÝDÝDÝR. Bu sözlerle Allah, ne demek istiyor olabilir? Yani kim ne yaparsa kendi elleriyle, nefsiyle, aklýyla yapar, onun içinde her yaptýðýmýz ve söylediðimiz kayýt altýna alýnacaðýndan, hiç kimsenin herhangi bir olayda þahide ihtiyacý yoktur, herkes kendi yaptýklarýnýn bizzat kendisi þahididir. Çünkü Allah ne diyordu bir baþka ayetinde, yaptýklarýnýz bir bir kayýt altýna alýnýyor, mahþer gününü önünüze gelecek.

Devamýndaki sözlerde de, istediðiniz kadar piþmanlýðýnýzý, özrünüzü bildirin, beni falan kiþi kandýrdý, filan kiþi beni yanýltý demeniz, asla kabul edilmeyecek diyor. Neden kabul edilmeyeceðini de Kur’an ýn diðer ayetlerinden anlýyoruz. Çünkü Allah bizleri bu dünyada imtihan ediyor, hem de yalnýz Kur’an dan. Bir kiþi, imtihanýný hiç kimseye havale edemez, onun bilgileri ýþýðýnda imtihanýna hazýrlanamaz. ASLA ALLAH, KULU ARASINDA HÝÇ KÝMSEYÝ ÝSTEMÝYOR. ELÇÝSÝNE BÝLE, TEBLÝÐ ETMEK SANA, HESAP SORMAK BÝZE DÜÞER DEDÝKTEN SONRA, KULUMLA ARAMDAN ÇEKÝL DÝYE BÝLDÝRÝYOR. Ayetler üzerinde düþünerek, aklýmýzý kullanarak Kur’an ýn sýnýrlarýný aþmadan, imanýmýzý yaþamamýzý, imtihanýmýzý vermemizi istiyor Rabbimiz bizlerden. Eðer bizler kendi imtihanýmýza, Allah ýn hükmettiði Kur’an dan çalýþmayýp, beþerin rivayetlerinden çalýþmýþ ve hayatýmýza geçirmiþ isek, öne süreceðimiz hiçbir bahanenin, asla kabul edilmeyeceðini, apaçýk bildiriyor Allah bizlere.

Allah ýn gönderdiði vahyi elçisine teblið edilirken, bakýn nasýl bir uyarýda bulunuyor. Gönderdiðim vahyi aldýðýnda hemen öðrenmeye, aklýnda tutmaya çalýþmak için, sakýn acele etme, telaþlanma diyor. Çünkü telaþla, aceleyle bir konu doðru anlaþýlmaz. Düþünerek, akýl devreye girdiðinde en doðrusu anlaþýlýr. Allah bu konuda da bizleri Kur’an da uyarýp, YAVAÞ YAVAÞ, SÝNDÝRE SÝNDÝRE ANLAYARAK VE DÜÞÜNEREK KUR’AN I OKUMAMIZI EMREDER. Ayetin devamýnda, sana ayetleri nasýl okuman gerektiðini anlatacaðýz, bu bizim görevimiz. Önce ayetleri sakin bir þekil de, sana tebliðden sonra oku. DAHA SONRA HÝÇ ÞÜPHEN OLMASIN KÝ, ANLAYAMADIÐIN, ÞÜPHEYE DÜÞTÜÐÜN KONULARI SANA AÇIKLAYACAÐIZ, ÝZAH EDECEÐÝZ. BU AÇIKLAMA ÝZAH ETME GÖREVÝ BÝZÝMDÝR, TELAÞ ETME DÝYOR. Bu cümleyi tekrar hatýrlatmak istiyorum, çünkü çok önemli.

“SONRA ÞÜPHEN OLMASIN KÝ, ONU AÇIKLAMAK DA BÝZE AÝTTÝR.” Demek ki Kur’an ý açýklayan, izah eden Kur’an ýn bizzat kendisiymiþ. Elbette bu izah ve açýklama, yalnýz elçisine deðil, tüm kullarýna yapýlýyor Kur’an da. Çünkü tüm kullarýný Allah, Kur’an dan hesaba çekecek. Bir örnek verelim.

Enam 55: Suçlularýn yolu da açýða çýksýn diye, AYETLERÝ ÝÞTE BÖYLE AYRI AYRI AÇIKLARIZ. (Diyanet meali)

Ne yazýk ki bizler nefsimiz aðýr bastýðý için, bu gerçekleri fark edemiyor ve atalarýn batýl inançlarýndan vazgeçemiyoruz. Bazý ayetleri ilk okuduðumuzda hemen anlayamayabiliriz. Sanýrým Allah ýn elçisinin de ayný sorunu yaþamamasý için, Allah elçisini uyarýyor ve diyor ki, ANLAYAMADIÐIN, KAVRAYAMADIÐIN BAZI KONULARI, DAHA SONRA GÖNDERECEÐÝMÝZ AYETLERDE, AYNI KONULARLA ÝLGÝLÝ ÖRNEKLER VERECEÐÝZ, ÝZAH EDECEÐÝZ. BU BÝLGÝLERDEN YOLA ÇIKARAK ANLAYACAKSIN. ÇÜNKÜ BÝZ AYETLERÝ KULLARIM ANLASIN VE HÝÇ KÝMSEYE MUHTAÇ KALMASIN DÝYE, NÝCE ÖRNEKLERLE AÇIKLADIK DÝYORDU DÝÐER AYETLERDE. Bunun onlarca örneðini, zaten Kur’an da görebiliyoruz.

ALLAH, AYETLERÝMÝZÝ AÇIKLAMAK BÝZLERÝN GÖREVÝDÝR dediði halde, hala Kur’an açýk deðildir, özet bilgiler vardýr dersek, acaba mahþer günü, kendi ellerimizle yaptýklarýmýz, bizlere þahit olarak önümüze geldiðinde, hangimiz inkâr etmeye çalýþabilir, hangimizin inkârý kabul edilir, bunu düþünen var mý aramýzda.

Bunca ayetleri gördükten sonra, bizler nasýl olurda sorumlu olduðumuz muhkem ayetleri peygamberimiz açýklamýþtýr, Kur’an açýk deðildir, ya da bizlerin anlayamayacaðý ayetleri âlimler anlar, ayetleri din ulemalarý açýklayabilir deriz. ALLAH IN GÖREVÝNÝ ÜSTLENENLER MÝ VAR ARAMIZDA? BU KADAR MI KUR’AN DAN UZAKLAÞTIK. ALLAH KUR’AN I AÇIKLAMAK, BÝZÝM GÖREVÝMÝZ DÝYECEK, BÝZLER HALA ÝNATLA AYETLER AÇIK DEÐÝL, KUR’AN KAPALIDIR DEMEYE DEVAM EDECEÐÝZ. Bizler yoksa kafamýzý, sert bir taþa mý vurduk? Ne dediðimizin farkýnda mýyýz?

Deðerli din kardeþlerim. Lütfen Allah ýn izah ettiði, açýkladýðý Kur’an ýn sýnýrlarýný aþmayalým. En garanti yolu izleyelim, riskli ve tehlikelerle dolu yolu deðil. Allah ýn açýkladýklarý, izah ettiklerinin dýþýnda her bilgi batýldýr, yanlýþ olma riski vardýr. Allah ýn bizzat açýkladýðý Kur’an ýn ipine sarýlalým, yoksa hesap günü, kendi nefsimizin bizzat bizlere yapacaðý þahitlikten, kaçacak delilik arayacaðýz, bunu lütfen unutmayalým.

Üzülmek istemiyorsak, birbirimizi yalnýz Kur’an ile uyaralým, emin olmadýðýmýz rivayet ve saný bilgilerle deðil. ALLAH SÝZLERÝ YALNIZ KUR’AN DAN SORUMLU TUTUYORUM, KUR’AN DAN HESABA ÇEKECEÐÝM DÝYORSA, BÝZLERÝN SORUMLU OLACAÐIMIZ BÝLGÝLERÝN, YALNIZ KUR’AN OLDUÐU, AÇIKÇA BELLÝ OLMUYOR MU? SÝZ ALLAH A GÜVENMÝYOR MUSUNUZ? Karar sizlerin, imtihan sizin imtihanýnýz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR