nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: r Arl 19, 2007 7:22 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

KURBAN BAYRAMI

Kurban Bayramýna bizleri yeniden kavuþturduðu için, Yüce Allah’a sonsuz hamdü senalar olsun. Rabbimizin dost edindiði Ýbrahim (a.s.)’a, Allah için kurban olmaya razý olan Ýsmail (a.s.)’a ve her iki peygamberin sadakat ve teslimiyetini evrensel bir bayrama dönüþtüren sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.)’e sonsuz salât ve selam olsun. Bu gün Allah’ý bir, Peygamber’i bir kitabý bir ayný kýbleye yönelen ayný heyecaný taþýyan milyonyarca müslümanýn sevinç günüdür. Hepimize mübarek olsun.
Kurban Allah’a manen (kurban bayramý gününde) yakýnlýk saðlamak amacýyla kesilen özel bir hayvandýr.
Kurban müslümanlara has bir ibadettir. Kurban ibadeti, Kur’an-ý Kerim’de ilahi simge ve dini sembollerden biri olarak ifade edilmekte, kurban kesme iþlemi baþlý baþýna bir kulluk davranýþý olarak öngörülmektedir. Bu bakýmdan Kurban Bayramýnda; bayram namazýndan sonra kurban kesmek, dini bir görevdir. Mukim ve zengin olan her Müslüman Allah’a yakýn olmak ve Onun sevgisini kazanmak niyetiyle kurban kesmelidir. Yüce Rabbimiz Kevser Suresinin ikinci ayetinde; “Rabbin için namaz kýl ve kurban kes” buyurmuþ, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) de; “Âdemoðlu, kurban bayramý günlerinde Allah için kurban kesmekten daha sevimli bir iþ yapmýþ olamaz” buyurmuþlardýr.
Kurban bayramýnýn bir özelliði de Hacc ibadetinin bu günlerde yapýlmýþ olmasýdýr. Öyle ki, dünyanýn her yerinden farklý ýrk ve dillere mensup milyonlarca Müslüman’ýn “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk“ diyerek haccetmek niyetiyle bir araya gelerek oluþturduklarý muhteþem manzaradýr.
Peygamberimiz (s.a.v.) „ Kim mal geniþliði bulurda kurban kesmez ise bizim mescidimize yaklaþmasýn“ buyurarak kurban kesmenin mali durumu müsaid olan herkes için dini bir vecibe olduðunu ve kesmesi gerektiðini bize bildirmiþtir.
Yüce Allah Hac suresi 37.ayetinde “Onlarýn ne etleri nede kanlarý Allah’a ulaþýr.Fakat o na sadece sizin takvanýz (iyi duygu ve niyetiniz) ulaþýr.“ buyurulmaktadýr.
Kesilen kurbanýn eti üçe bölünmeli, üç te biri fakirlere daðýtýlmalý üçte biri eþe dosta diðer üçte biride ev halkýna býrakýlmalý ki, bu en uygun olanýdýr. Kurban Bayramýna ulaþan müslümanlara üç þey vacip olur. Birincisi Arefe günü sabah namazýndan sonra baþlayarak bayramýn dördüncü günü ikindi namazýnýn farzýyla birlikte sona erecek teþrik tekbirlerini getirmek, ikincisi bayram namazý kýlmak, üçüncüsüde kurban kesmektir.
Bayramlar, sevinçlerin paylaþýldýðý, kalplerin yumuþadýðý, akraba ve komþularýn ziyaret edildiði, yetimlerin sevindirildiði, misafirlerin aðýrlandýðý mutluluk, sevinç ve ibadet günleridir. Bu nedenle geliniz hep birlikte sevgi, yardýmlaþma ve dayanýþma günü olan bu Kurban Bayram günlerinde; ana-babalarýmýzý, akrabalarýmýzý, yaþlýlarý, kimsesizleri, eþ, dost ve komþularýmýzý ziyaret edip bayramlarýný tebrik edelim. Varsa aramýzdaki dargýnlýklara, küskünlüklere son verelim. Kendi çocuklarýmýzý sevindirirken; boynu bükük yetimleri, çocuklarýna bayram hediyesi alamayan yoksullarý, hatta ekmek parasý bile bulamayan fakirleri unutmayalým. Kur’an-ý Kerim de „Þüphesiz mü’minler kardeþtirler, öyle ise onlarýn aralarýný düzeltin. buyurulmaktadýr. Peygamberimiz (sav) „Bir müslümanýn din kardeþi ile üç günden fazla dargýn durmasý helal olmaz“ buyurarak dargýn Mü’minlerin barýþmasýný istemektedir. Aramýzda bulunan dargýn mü’minleri barýþtýrmanýn sevap olduðunu unutmayalým.
Kurbanlarýmýzý yalnýzca Allah rýzasý için keselim. Kesim iþlemini kurbanlýklara eziyet etmeden gerçekleþtirelim. Çevre temizliðine ve halk saðlýðýna duyarlýlýk göstererek kurban atýklarýný geliþi güzel yerlere atmayalým.
Aziz mü’minler;
Ülkemizin bölünmez bütünlüðü için canlarýný feda eden aziz þehitlerimizi rahmetle yad ediyor, yaralý gazilerimize acil þifalar diliyor, bundan sonra terör belasýndan analar aðlamasýn, çocuklar mahzun kalmasýn ve yuvalar yýkýlmasýn diye dua ediyorum.
Mübarek Kurban bayramýnýn hepimize ve bütün insanlýða, mutluluklar ve barýþ getirmesini yüce Allah’tan niyaz eder ve hepinizin ayrý ayrý bayramýný tebrik eder, hayýrlara vesile olmasýný dilerim.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: r Arl 19, 2007 10:18 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

deðerli hocam konuya olan hassas tutumunuzu taktir ederim .kurban bahane esas olan yardýmlaþma dayanýþma birlik beraberlik ruhu sevgi ve barýþý yazýnýzla çok güzelde ifade etmiþsisniz allahu teal yapmýþ olduunuz ve de yapacaðýnýz hizmetlerden razý olsun inþallah.BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR