nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
karamehmet2



Kayt: 04 Arl 2007
Mesajlar: 28

MesajTarih: Cmt Oca 19, 2008 1:17 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Birisine bir kýz çocuðu müjdelenirse, üzüntüsünden yüzü simsiyah kesilir..." (Kur'ân-ý Kerîm 16 (en-Nahl)/58 ) Bu âyette Allah (c.c.) cahiliyyet insanýnýn kadýna bakýþýný anlatýr ve takbih eder. Halbuki, "Allah diledigine kýz, dilediðine erkek, dilediðine ikisini birden verir, dilediðini de kýsýr yapar." (Kur'ân-ý Kerîm 42 (es-Sûrâ)/49)

Kadýn da týpký erkek gibi doðar, erkek gibi insan yavrusudur. Þefkatte ve hediyede aralarýný ayýrýrlarsa, anne baba sorumlu olurlar. Peygamberimizin vasiyyetini gözetmemiþ olarak þefaatten mahrumiyeti hak ederler. Cahiliyyet duygularýnýn insanlarda zaman zaman depreþeceðini bildiði için, Efendimiz kýz çocuklarýnýn, eðitimini özellikle vurgular ve "üç, iki, hattâ bir kýz çocuðunu, haklarýný koruyarak yetiþtiren babanýn, Cennette kendisiyle beraber olacaðýný" (Ibn Mâce, edep3) duyurur.

Çocuðun kýz doðmasýnda da erkekte olduðu gibi, "Þükür" olarak "akîka" kurbaný kesilir. Ismi güzel verilir, zorunlu eðitimi yaptýrýlýr. Gerekli cinsel bilgileri anneden alýr. Kur'ân'da ve Sünnette ilme teþvik eden hiç bir nas, kadýnlarý bundan ayýrmaz. Tersine, ihmale uðrayacaklarýný bildiði için, Peygamberimiz özellikle kadýn eðitimini tavsiye etmiþ. haklarýnýn korunmasýný emretmiþtir. Onun devrinde "müctehid" olan kadýnlar yetiþmiþtir. (Meselâ Resûlüllah'ýn (s.a.) zevceleri Âiþe validemiz bunlardan biridir.)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR