nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Mar 09, 2008 9:13 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

SLAM VE KADIN

Muhterem Müslümanlar!
Yüce Allah insaný en güzel bir þekilde yaratmýþtýr. Kurr17;an-ý Kerimr17;de insanýn bir erkek ve bir kadýndan yaratýldýðý ve insanlar arasýnda takvadan baþka üstünlük vesilesi olamayacaðý ifade edilmiþtir.
Ýslam kadýný tek baþýna bir birey olarak görür. Týpký bir erkek gibi o da Allahr17;ýn emirlerine muhataptýr. Yaptýðý iyilik ve kötülüklerin mükâfat ve cezasýný görecektir. Kurr17;an-ý Kerimr17;de belirtildiði üzere erkeklere de kadýnlara da kazandýklarýndan bir pay vardýr.
Kadýn, insanlýðýn anasýdýr. Ýnsanlarýn dünyaya gelmesine vesile olan anne, çocuðunu bin bir türlü zahmetlere katlanarak taþýr. Dünyaya getirdikten sonra gecesini gündüzüne katarak þefkatle büyütür. Ýþte annelerin bu büyük fedakârlýklarý nedeniyle Peygamber Efendimiz (s.a.v) r0;Cennet annelerin ayaklarý altýndadýr.r1; buyurmuþtur. Dinimize göre annenin hakký babadan üç kat daha fazladýr.
Deðerli Mür17;minler!
Kadýn, hayatýn zorluklarýnýn, üzüntü ve kederlerinin; mutluluk ve sevinçlerinin paylaþýldýðý hayat arkadaþýdýr. Rabbimiz Kurr17;anr17;da bu durumu þöyle anlatýyor: r0;Ýçinizden kendileriyle huzura kavuþacaðýnýz eþler yaratýp, aranýzda sevgi ve rahmet var etmesi Allahr17;ýn (varlýðýnýn ve kudretinin) delillerindendir. Þüphesiz bunda düþünen bir toplum için dersler vardýr.r1; Peygamberimiz(s.a.v) veda hutbesinde kadýnlarýn haklarýna riayet edilmesini özellikle vurgulamýþ, bir Hadis-i Þerifr17;te de r0;Sizin en hayýrlýnýz kadýnlarýnýza iyi davranan- larýnýzdýr.r1;buyurmuþtur. Kurr17;an-ý Kerimr17;de Rabbimiz kadýnlarla iyi geçinmeyi emretmiþtir.

07.03.2008
Evlat olarak kýz çocuklarýný erkek çocuklarýndan daha deðersiz gören yanlýþ anlayýþlarýn kýsmen devam ettiði acý bir gerçektir. Kýz olsun erkek olsun evlat, Allahr17;ýn insana verdiði bir nimettir. Ýslam insanlýða kýz çocuklarýnýn da en az erkek çocuklarý kadar deðerli olduðunu öðretmiþtir. Peygamberimiz(s.a.v) r0;Her kim kýz çocuklarý yüzünden bir sýkýntýya uðrar da onlara iyi bakarsa bu çocuklar onu cehennem ateþinden koruyan bir siper olur.r1; buyurmuþtur.
Deðerli Mür17;minler!
Hz. Peygamber(s.a.v) kadýnlarýn eðitim ve öðretimine çok önem vermiþtir. O dönemde kadýnlar, beþ vakit namazda mescide gelip cemaate katýldýklarý için Hz. Peygamberr17;in tavsiye ve öðütlerinden her zaman faydalanmýþlar, Ayrýca Efendimiz(s.a.v) haftanýn bir gününü kadýnlara tahsis ederek onlarýn sorularýný cevaplamýþ ve çeþitli konularda onlarý bilgilendirmiþtir.
Peygamberimiz(s.a.v), kadýnlarýn okuma-yazma öðrenmelerini teþvik etmiþ, r0;Ýlim öðrenmek kadýn, erkek her Müslümana farzdýrr1; buyurarak kadýnlara da ilim öðrenmelerini emretmiþtir.
Ýlim öðrenip öðretme konusunda Hz. Peygamberin ailesi Müslüman hanýmlara örnektir. Sahabeler öðrenmek istedikleri konularý onlara sormuþ, onlardan öðrenmiþtir.
Her konuda olduðu gibi bu konuda da Efendimiz (s.a.v) örnek alýnarak, dünyevi ve uhrevi tüm konularda kýz çocuklarýnýn eðitimi ihmal edilmemelidir.
Unutmayalým ki kadýnýn eðitilmesi ayný zamanda bir ailenin eðitilmesine sebep olacaðý için bütün toplumun kurtulmasýna vesile olacaktýr. Sözlerimi, hutbenin baþýnda okuduðum ayet-i kerimenin mealiyle bitiriyorum:
r0;Erkek veya kadýndan her kim inanarak iyi iþlerden bir iþ yaparsa, iþte onlar cennete girerler ve zerre kadar haksýzlýða uðratýlmazlar.r1;


En son Muhammethoca tarafndan Pzr Mar 09, 2008 9:21 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
holaysali61



Kayt: 26 Ksm 2007
Mesajlar: 43

MesajTarih: Pzr Mar 09, 2008 12:08 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

selamun aleyküm hocam gündemdeki konularý takip ederek bizi aydýnlattýðýn için teþekkür ederim güzel bir konu oldu aðýzýna saðlýk
_________________
Ümitsiz Olmayýn Ümit Siz Olun
Çaresiz Olmayýn Çare Siz Olun

Altýn Ateþle, Kadýn Altýnla, Erkek Kadýnla Ýmtihan Edilir.
.
Allah"In Gülü Dikenli Yarattýðýndan Þikayet Edeceðimize" Dikenler Arasýnda Gül Yarattýðýna Þükredelim!!!

Ey Yolcu Doðduðun gün Yola Çýkýyorsun.
Gideceðin Yol Doðru Olsun!!!


[small]
Alnt:
[center]Forum kurallarýný 1. Maddeye dikkat ediniz.[/center]
[/small]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR