nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Sal Mar 18, 2008 9:25 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Çanakkale'yi Geçemeyenlerden Dinleyin

Karþýmýzdaki bir Türk siperinde silâhýn ucuna takýlmýþ beyaz bir iç çamaþýrý yukarý kaldýrýlarak sallandý. Her taraf sessizliðe gömülmüþtü. Her iki tarafýn siperdekileri silahlarý üzerine doðrulmuþ, dikkatle onu takip ediyordu. Siper ardýndan iri yapýlý bir er yükseldi; Kesin tavýrlarla yükselttiði çamaþýrý silâhý sipere attý. Kendine güvenen tavýrlarla yavaþ yavaþ yaralýya doðru ilerliyordu. Karþý taraf ve çevresiyle ilgilenmiyor; herkes donup kalmýþ Türk askerini seyrediyordu. Þaþkýnlýktan kurtulabilen askerler Mehmetçiðe niþan almaya çalýþýyorlardý. Türk askeri, hiçbir þeye aldýrmadan yaralýnýn yanýna geldi. Nazik yumuþak hareketlerle yaralýnýn kýyafetini düzeltti . Yaralýyý yerden kaldýrdý. Yaralýnýn kolunu omzuna koydu. Yavaþ ve emin adýmlarla yaralýyý bizim tarafa getirdi. Siperimizin üzerine yavaþça býraktý, geldiði gibi kendi siperine döndü.
Ýngiliz siperlerinde þaþkýnlýk devam ediyordu!
Ýngiliz komutaný: "Korkak sýçanlar... cesaret örneði görün... Hele bunlarla birlikte ayný cephede savaþmanýn tadýna doyulmaz... Bu yiðit Türk çocuklarý keþke dostumuz olsalardý. Bu kahramanlarla savaþ deðil , dostluk yapmalý... Dostluk."
Bu Türk askerine teþekkür bile edemedik. Savaþ alanlarýnda günlerce bu kahraman Türk askerinin cesareti, güzelliði ve insan sevgisi konuþuldu.
Þimdi okuyacaðýnýz menkýbenin, insanlara çok çekici gelen ve aklýnýzda kolaylýkla yer eden bir yumuþaklýðý ve tatlýlýðý vardýr.
Çanakkale Savaþlarý'nda, Fransýz kuvvetlerine komuta eden General Guro, savaþ sýrasýnda bir kolu ile bir bacaðýnýn bir kýsmýný, savaþ sýrasýnda býrakarak yurduna dönmüþ. Daha sonra anlattýðý bir savaþ hatýrasýnda þöyle diyor:
Fransýzlar, Türkler gibi mert bir milletle savaþtýklarý için çocuklarýnýzla daima iftihar edebilirsiniz. Hiç unutmam. Biraz evvel doða çevremizde en nefis güzellikteydi.
Su çiçekleri, leylaklar, Peygamber çiçekleri, papatyalar bir gökkuþaðý âlemi oluþturuyorlardý. Þimdi, savaþ sahasýnda dövüþ bitmiþ, o güzelim tablo, kan revan içindeydi. Yaralý ve ölülerin arasýnda dolaþýyorduk. Az evvel, Türk ve Fransýz askerleri süngü süngüye gelip aðýr kayýplar vermiþlerdi. Bu sýrada gördüðüm bir hadiseyi ömrüm boyunca unutmayacaðým. Yerde bir Fransýz askeri yatýyor, bir Türk Askeri kendi gömleðini yýrtmýþ, onun yaralarýný sarýyor, kanlarýný temizliyordu. Tercüman vasýtasýyla bir konuþma yaptýk: Niçin, öldürmek istediðin askere þimdi yardým ediyorsun? Mecalsiz haldeki Türk askeri þu karþýlýðý verdi:
Bu Fransýz yaralanýnca yanýma düþtü. Cebinden yaþlý bir kadýn resmi çýkardý. Bir þeyler söyledi! Anlamadým!.. Ama herhalde annesi olacaktý. Benim ise kimsem yok! Ýstedim ki, o kurtulsun, anasýnýn yanýna dönsün!..
Bu asil ve alicenap duygu karþýsýnda hüngür hüngür aðlamaya baþladým. Bu sýrada, emir subayým Türk askerinin yakasýný açtý!.. O anda gördüðüm manzaradan yanaklarýmdan sýzan yaþlarýn donduðunu hissettim! Çünkü, Türk askerinin göðsünde, bizim askerinkinden çok daha aðýr bir süngü yarasý vardý ve bu yaraya bir tutam ot týkamýþtý!..
Az sonra ikisi de öldüler!!!
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ahmetyuce



Kayt: 24 Arl 2007
Mesajlar: 494

MesajTarih: Sal Mar 18, 2008 10:07 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

kahramanlýðýn böylesi insanýn inanasý gelmiyor þimd pek yok böyle kahramanlýklar milletçe imanýmýz zayýfladý allah esirgesin çanakkaleyi görmek gezmemiz lazým sayýsýz ibretlik öyküler vardýr selamlar
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: r Mar 19, 2008 12:09 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

tüm þehitlerimizi rahmetle anýyoruz Allah rahmet etsin
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Pr Mar 20, 2008 8:38 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Bizim askerlerimiz sayýsýzca karþý askerlere yardým etmiþlerdir.Fakat büyük devletlerin sömürge devletlerine Osmanlý Devletini kötü tanýttýklarý için karþý askerler bizim öyle yaptýðýmýz düþüncesiyle yardýmda bulunmaþtýr...
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
ahmetyuce



Kayt: 24 Arl 2007
Mesajlar: 494

MesajTarih: Pr Mar 20, 2008 9:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

biz hep yardým ettik onlar da hep kuyumuzu kazdýlar bizde ayýp olmasýn diye sesimizi çýkartmadýk çýkarmayacaðýzda hakketten eneyi bir millettiz bu kadarda olmaz birazda onlarýn anlayacaðý dilden konuþmak gerekir
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cum Mar 21, 2008 3:31 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

çok güzel bir emek olmuþ teþekkür ederim.kýnalý kuzular savaþmaya deðil ölmeye gitmiþler o ruh o iman þimdi bizlere býrakýlan vatandýr.geçmi,þimizi tanýdýkça geleceðimize daha güzel yön verir daha fazla vatansever oluruz inþallah...sevgi ve saygýlarýmla
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR