Namaz
 


nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
laz_paci



Kayt: 04 Nis 2007
Mesajlar: 160

MesajTarih: Pzr Mar 23, 2008 8:31 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Namaz.. Namaz Dinin direðidir. Namaz Ýslam'ýn en temel þartlarýndan ve her Müslüman kiþinin yapmasý gerekli olan ibadettir. Namaz'ý sevmeliyiz. Onu sevmek için önce onu iyi tanýmalýyýz. 5 vakit Namaz için davet ediliyoruz. Ne büyük bir þereftir. Kime nasip oluyor ? Elhamdülillah, Müslümanlar için bir davettir. Namaz kýlarak Rabbimiz c.c. olan þükran borcumuzu ödemek mümkün deðil elbette, fakat Rabbimiz c.c. emrettiði, Namaz konusunu yerine getirerek, tüm pisliklerden de arýnmýþ oluyoruz. Günde 5 vakit ne güzel abdest alýyoruz. Hem içimiz, hem de bedenimiz temizleniyor..

Evet, namaz'a alýþýk olmadýðýmýzdan ötürü, ilk baþlarda Þeytan ve Nefs kiþiye namaz kýldýrmak istemez. Çünkü Onlarýn iþi vesvese vermek, Hayýrlý bir iþ olduðu zaman kiþiyi sýkmak, insanýn gözünü boyamak, gaflette kalmasýný saðlamak, bir düþünelim, bir gün 24 saat, iþimiz gücümüz var çalýþýyoruz. Sabah saat 8.30 iþ baþý, akþam saat 18.30 eve geri dönüþ. Arada ki geçen zamaný bir ele alalým, Bir insan kendisini çok rahat muhasebe edebilir. Bunu yapmalý da. Peki, gelelim þimdi diðer türlü bir hesaba, Rahman ve Rahim olan ALLAH c.c. hazretleri bizi yok tan var etti. Bizi yedirdi. Bizi Ýçirdi. Ve Bizi Müslümanlardan kýldý. Görebilmemiz, duyabilmemiz, yürüyüp tutabilmemiz için bizi harika bir þekilde donattý. Bizlere deðer verdi. Bizi sevdi. Bizi meleklerden bile üstün kýldý. Ve bizlerde Yüce Yaratýcýmýza ne kadar az veya aklýmýza bile gelmeden, O'nu adýný bazen öyle laf arasýnda "ALLAH ALLAH" veya "Bak sen ALLAH’IN iþine" gibi kelimelerle sadece Rabbimizin adýný zikrettik. Biz ona ne kadar da çok az þükrediyoruz. Ve Biz gerçekten de ALLAH c.c. hazretlerini tanýyor muyuz? Peki, nasýl olacak, nasýl tanýyabilirim Ve onun istediði gibi bir kul nasýl olabiliriz sorusuna da acizane cevap olarak;

Öncelikle Rahman ve Rahim olan ALLAH c.c. hazretlerinin emir ve yasaklarýna uymamýz gerekiyor. Çevremize bakarak ve bu dünyanýn kandýrýcý aldýrýþýna kanmadan yapmamýz gerekiyor. 24 saatimizin sadece 1 saatini de ALLAH c.c. ayýrmak çok mu, birde öyle düþünelim,
Sabah vakti: 4 dakika
Öðle vakti: 10 dakika
Ýkindi vakti: 8 dakika
Akþam vakti: 5 dakika
Yatsý vakti: 15 dakika
4+10+8+5+15= 42 En fazla biz bunu demin de söylediðimiz gibi toplamý 60 dakika olarak ele aldýk, Tekrar düþünelim, Biz ne yapýyoruz? Þu akan deðerli zamanýmýzý, geri gelmeyeceðini bile bile nasýl geçiriyoruz? Rabbim c.c. bize yapmamýz gereken ibadetlerimizi sevdirsin inþaAllah. Bize kolay kýlsýn inþaAllah, Nefsimizin ve Þeytanýn vesveselerinden de korusun inþaAllah (Âmin)

Öncelikle temizlenerek, Abdest aldýktan sonra, En önemli ibadetimiz olan NAMAZ'ýmýzý kýlmak üzere niyetlenmeliyiz. Hayatýmýza çok farklý ve bir o kadar da tatlý olan Namaz ibadetimizde sürekli olmaya gayret etmeliyiz. Çaba sarf etmeliyiz. Namaz ilk etaplarda insaný sýkabilir. Çünkü yukarýda da belirttiðimiz üzere, alýþýk olmadýðýmýz için 1 dakika bile insana çok zor gelebilir. Gerçekten de her zorlukla beraber bir kolaylýk vardýr. Daha sonra þu cümle yi çok iyi anlayýp, uygulamamýz gerekiyor. Rabbimiz c.c. "Siz bildikleriniz ile amel edin, bende size bilmediklerinizi öðreteyim" buyuruyor.
Ezan-ý Muhammed'i- Kaç kere içtenlikle dinledik veya okunmadan önce ki ettiðimiz küfürlere kýsa süreli olarak ara mý verdik? Gerçekten de Cennet Ehli olan kiþiler temiz olan veyahut pisliklerden arýnarak temizlenmiþ kiþilerdir. Her konuda temiz olursak, iþte o zaman sýkýntý gibi veya aklýmýza gelen farklý düþüncelerin namazda gelmesine de engel olmuþ oluruz.

Bir insan öldüðü vakit, kabirde münker ve nekir adlý iki melek gelip, Ýlk soru, dünyada iken kýldýðýmýz veya kýlmadýðýmýz olan NAMAZ'dan sorulacak.

Melek soracak: Dünyada iken namaz'ýn var mýydý?
Kiþi: Ben hayýrsever bir insandým, herkese yardým ederdim
Melek: Namaz var mýydý?
Kiþi: Zekât vermiþtim, sadakada vermiþtim
Melek: Namaz var mýydý?
Kiþi: Ben kimseye kötülük etmedim, kalbim temizdi herkese yardýmcý olurdum
Melek: Namaz var mýydý Namaz? Diye sorduðunda
Kiþi: Hayýr, namaz yoktu dediði vakit direk
Melek: ATIN BUNU CEHENNEME

Dediði vakit halimiz nice olur. Bir namazýmýz var, onu da yarým yamalak yapýyoruz. Rabbimiz c.c. bizleri ibadet konusunda muvaffak eylesin inþaAllah..

Dünyada iken yaptýðýmýz hayýr ve hasenatlarý vücudumuzun sað ve sol bacaðý olarak düþünelim, vermiþ olduðumuz zekât ve sadakalarý da el kol olarak düþünelim, Ama Namaz yok, yani vücudun Baþý yok, Baþ sýz bir vucüd bir iþe yarar mý?

Dünyada Amel var Hesap yok, Ahirette Hesap var Amel yok, Hz. Ali (R.a.)

Namazý sevmeliyiz. Namaz bizim kurtuluþumuzdur. Eðer ki namazlarýmýz tam olursa tüm iþlerimizde o þekilde tam olacaktýr.

Þeytan ve Nefs'in iþi, kiþiyi doðru yoldan sapýklýða sürüklemek, yavaþ yavaþ ve sinsi bir þekilde dininden soðutmak ve ALLAH c.c. hazretlerinin emrettiði þeyleri yaptýrmamak olacaktýr. Bir hýrsýz boþ bir arsaya gidip, bir þeyler çalmak için uðraþýr mý? Zaman bile kaybetmez. Nefs kiþiye aðýrlýk verir. Þeytanda da vesvese verir.


Þeytanýn Namazý Engelleme Metotlarý..

----------------------------------------------------------------------------------------------------

- Kul namaz kýlmak isteyince, ona vesvese veririm. Henüz vakit var, meþgulsün, isini bitir, sonra kýlarsýn, derim


- Namazýný geciktiremezsem, insan þeytanlarýndan birini yollarým ve namazýný geciktiririm


- Onu da yapamazsam, o kula namazda musallat olurum. — Saða bak, sola bak, - derim, bakýnca da yüzünü okþar, alnýndan öperim. Sonra da namazýn bozuldu" diye vesvese verir namazdan çýkarýrým


- Saða sola baktýramazsam, yalnýz basýna namaz kýldýðýnda yanýna giderim. Çabuk kýlmasýný emrederim. Horozun yem yediði gibi çabukça kýldýrýrým


- Bunu da yaptýramazsam, cemaâtle namaz kýlarken, basýna bir gem takarým ve baþýný imamdan önce secde ve rükûya götürürüm ve namazýný bozarým.


— Bunu da yaptýramazsam, namazda parmaklarýný cikirdatmasini emrederim. Böylece beni tespih eder

- Miskinlere, zavallýlara giderim, namazý býrakmalarýný emrederim. —Namaz size göre deðil, siz rýzkýnýza bakin, isinizde calisin derim

- Hastalara giderim, hastaya zorluk yoktur, iyi olunca kýlarsýn derim. Hatta hastayý isyan ettirir, küfre bile sokarým
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Rabbim c.c. yar ve yardýmcýmýz olsun, sinsi iblisin þerri'nden muhafaza eylesin, Nefsimizin bizi yönetmesine izin vermesin inþaAllah. Rabbimiz c.c. bizi kendisine sadece ibadet için sabit kýlsýn. Nefsimize, Neslimize hidayet nasip etsin.. (Âmin)
_________________


En son laz_paci tarafndan Pzr Mar 23, 2008 10:35 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi
ahmet tok



Kayt: 10 Eyl 2006
Mesajlar: 50

MesajTarih: Pts Mar 24, 2008 2:20 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

yüreðine saðlýk güzel olmuþ*clap**clap**clap*
_________________
kendinizi pahalý sanmayýn ben sizin indirimli gününüzüde bilirim
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: r Mar 26, 2008 9:31 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Söyledikleriniz çok doðru fakat buna uygulamasý düþünülünce bazý kiþilere zor geliyor.Herþeyden önce namaz.Þöyle birþey de var namaza baþlamak zor, býrakmak çok kolay...
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
laz_paci



Kayt: 04 Nis 2007
Mesajlar: 160

MesajTarih: r Mar 26, 2008 2:15 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

kýsmen haklýsnýz ama o hazzý taddýktan sonra ve namazýn hayatýmýza kattýðý güzelliði huzuru farkettikten sonra býrakmasý da zor gelir,Rabbim hakkýyla yaþayanlardan eylesin inþallah.
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: r Mar 26, 2008 3:38 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

tebrik ederim çalýþmalarýnýzda baþarýlar dilerim.bu denli yararlý çalýþmalarýnýzýn devamýný ilgiyle beklemekte olduðumu belirtmek isterim.
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR