nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Mar 28, 2008 8:27 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

DAVRANIÞLARIMIZDA ÖLÇÜLÜ OLMANIN ÖNEMÝ


Muhterem Müslümanlar!

Mensubu bulunduðumuz. Ýslam Dini, ferdî ve içtimaî hareketlerin ölçülerini tayin ederek toplumda huzur ortamýnýn tesis edilmesini ön görmüþtür. Onun koyduðu prensiplerde, amir-memur, iþçi-iþveren, öðretmen-öðrenci. evlat-ebeveyn, akraba ve komþu olarak davranýþlarýmýzýn ölçüleri vardýr. Herkes bu ölçülere uymak zorundadýr. Aksi takdirde Dinin koyduðu ilahi hükümler unutulur, huzur ve sükun ortamý kaybolur. Geçmiþ toplumlarla ilgili bunun misalleri Kur'anda anlatýlmýþtýr. Zira, Allah'a karþý sorumluluk hissedilmediði zaman, sevginin yerini kin ve nefret, dostluðun yerini düþmanlýk, dürüstlüðün yerini hilekarlýk duygularý alýr, o zaman da toplum düzeni sarsýlýr ve tabiatýyla bütün toplum bundan zarar görür. O halde kendimizi dinî ve millî duygularýn toplumumuzda güçlenmesi için çalýþalým, insanlar arasýnda sevgi ve hoþgörünün yayýlmasýna önem verelim. Baþkalarýný incitecek davranýþlardan sakýnalým ve her türlü hareketimizden sorguya çekileceðimizi asla unutmayalým Yüce Allah: "Allah'a döndürüleceðiniz, sonra da herkese hak ettiðinin eksiksiz verileceði ve kimsenin haksýzlýða uðratýlmayacaðý bir günden sakýnýn" buyurmaktadýr.

Muhterem Mü'minler!

Ýnsanoðlu, Allah'ýn yarattýklarýnýn en üstünüdür. Kainattaki bütün nimetler de kendisine verilmiþtir. Bununla insana verilen sorumluluk, bu dünyada yaþadýðý sürece Allah'a, nefsine ve diðer yaratýlanlara karþý yapmasý gereken görevlerinin bilincinde olmasýdýr.
Aksi halde insan, yaratýlýþ gayesinden
uzaklaþýr, böylece hem dünya hem de ahiret mutluluðunu kaybeder.
Yüce Allah , "Ey Rasûlüm! Kullarýma söyle, sözün en güzelini söylesinler, sonra þeytan aralarýný bozar. Çünkü þeytan apaçýk düþmandýr."buyurmuþtur.
Bilinmelidir ki. insanýn birinci derecede sorumluluðu, Allah'a kulluk görevlerini yerine getirmek, insanlara iyilik ve güzellikle muamele etmektir. Davranýþlarýnda aþýrýlýða gitmeden ölçülü bulunmasý, düþünce söz ve hareketlerinde kýrýcý olmamasý insanýn en önde gelen vazifeleridir. Onun içindir ki, Ýslam'ýn özü, sadece insanýn nefsini düþünmesi deðil, baþkalarýnýn sevincinde kendi mutluluðunu aramasýdýr.

Muhterem Müslümanlar!

Kýsacasý; sorumsuz, davranýþlarla gönüller incitilirse, kendimizi düþünüp baþkalarý bizi ilgilendirmezse, kendi menfaatimizi baþkalarýnýn göz yaþlarýnda, hatta yýkýlan yuvalarýnda ararsak, iþte o zaman, insani deðerler yok olur, fert ve toplum bundan büyük zarar görür. Böyle bir toplum da uzun süre ayakta kalamaz. O halde birbirimizi sevelim, yardýmlaþalým. Hutbemizi sevgili Peygamberimizin þu hadis-i þerif mealleri ile bitirelim:
"Ýmandan sonra amellerin en hayýrlýsý Mü'minleri sevmektir.” “ Sizden biriniz nefsi için sevdiðini Mü'min kardeþi için de sevmedikçe imanýný kemâle erdirmiþ olamaz."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cum Mar 28, 2008 8:54 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Deðerli hocamcenab-ý allah yapmýþ olduðunuz vede yapacaðýnýz hizmetlerden razý olsu.Günümüz hayatýnda belkide en çok ihtiyaçýmýz olan sevgi ve hoþgörü konusunu güzel bir dille bizlere aktarmýssýnýz.sevgi ve muhabbetle kalýnnn.....
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR