nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Nis 04, 2008 8:22 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝSLAM’DA SAÐLIÐIN ÖNEMÝ


Muhterem Müslümanlar!

Ýslâm, insanlara, her zaman en doðru ve mükemmel olan yolu göstermiþtir. Hayatý güzelleþtirip, yaþanacak hale getirmek için, insan hayatýnýn her yönüne büyük bir önem vermiþtir. Zira Ýslâm: Birlik ve dirlik içinde yaþamayý, karþýlýklý sevgi ve saygý ile yardýmlaþmayý, bedeni ve ilmi çalýþmayý, özde, sözde ve iþte, en güzele ulaþmayý, iyiye ve doðruya çaðýrmayý, kendimiz için istediklerimizi, baþkalarý için de arzulamayý ve toplum hizmetinde iyi ve güzel þeyler yapmak için yarýþmayý, daima ön plana çýkarmýþtýr. Çünkü onun hedefi insanlar için saðlýklý, huzurlu ve mutlu bir hayattýr.

Ýslâm'a göre beden, insana verilmiþ bir emanettir. Bu nedenle hastalýk anýnda tedavi yollarý aranmalýdýr; çünkü Ýslâm inancýnda þifasý olmayan bir hastalýk yoktur. Peygamberimiz (s.a.v.) þöyle buyurur: "Yüce Allah, yarattýðý her derdin þifasýný da yaratmýþtýr."
Muhterem Kardeþlerim!
Saðlýðýmýzý korumanýn iki yönü vardýr. Birincisi tedbir, ikincisi tedavidir.

Bu hususta Yüce Allah Kur’an-ý Kerimde: “Allah yolun da mallarýnýzý harcayýnýz! Ve kendi elinizle kendinizi tehlikeye atmayýnýz! Davranýþlarýnýzda dürüst olunuz! Çünkü Allah dürüstleri sever” buyurmaktadýr. Sevgili Peygamberimiz (SAV.) de :”Ey Allah’ýn kullarý tedavi olunuz! Zira Allah, ihtiyarlýktan baþka dermansýz bir hastalýk vermemiþtir.” buyurmuþlardýr. Yani önce hastalanmamak için dikkatli olmalý ancak buna raðmen bir þekilde hasta olduysak da çaresini mutlaka aramalýyýz.

Saðlýk nimetinin kýymetini takdir etmek ve korumak bizim en baþta gelen görevimizdir. Ne yazýk ki, insanoðlu saðlýðýnýn kýymetini hastalanýnca, ömrünün kýymetini de ihtiyarlayýnca anlar. Bütün insanlarýn, rehberi olarak gönderilen, Kainatýn iftihar tablosu Sevgili Peygamberimiz (SAV) de, hayatý boyunca saðlýk kurallarýna önem vermiþ, ayný zamanda yaþamýnda titizlikle uygulayarak inananlara mükemmel bir örnek olmuþtur. Konuyla ilgili “Ýki nimet vardýr ki insanlarýn çoðu bunlarda aldanmýþtýr. O nimetler Saðlýk ve boþ vakittir.
Peygamber efendimiz, beþ þey gelmeden önce beþ þeyin kýymetini bilmemiz gerektiðini ifade ettikleri hadislerinde, hastalýk gelmeden önce saðlýðýmýzýn kýymetini bilmemizi tavsiye etmektedir.
Muhterem Mü’minler!

Saðlýklý olmamýz, yiyecek ve içeceklerin helâl, ve temiz , beden ve elbiselerimizin, oturup kalktýðýmýz, gezip dolaþtýðýmýz yerlerin temiz olmasýna baðlýdýr. Ýslam; sadece kendi saðlýðýmýzý deðil, baþkalarýnýn saðlýk ve mutluluðuna yardýmcý olmamýzý da ister.
Beden saðlýðý yanýnda, ruh saðlýðý da önem arz eder. Beden saðlýðý için nasýl temiz ve saðlýklý gýdalar önemli ise, ruh saðlýðý için de, baþta ibadet olmak üzere ahlaki meziyetlere ve manevi gýdalara ihtiyaç vardýr. Bu sebeple hem beden hem de ruh saðlýðýmýza dikkat etmeliyiz. Güzel dinimizin ilke ve prensiplerini Allah’a kulluk bilinciyle hayatýmýza tatbik edelim. Saðlýklý toplumun saðlýklý bireylerden oluþtuðunu asla unutmayalým. Saðlýklý birey ve toplum için saðlýk kurallarýna ve bu konuda ki uyarý ve önerilere kulak verelim.Unutmayalým ki,insanlara hayat verecek onlarý maddeten ve manen saðlýklý ve diri tutacak gönülleri manevi ölümden kurtaracak iksir Allah ve Resulünün emir ve yasaklarýna uymakla mümkündür.
Kendi saðlýðýmýzý korumada dikkatli olduðumuz gibi baþta evimiz ve ailemiz olmak üzere çevre saðlýðý konusunda da hassas davranmalýyýz.
Hutbemizi Kanuni Sultan Süleyman’ýn þu veciz sözünü hatýrlatarak bitirmek istiyorum:
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi,
Olmaya devlet cihanda, bir nefes sýhhat gibi.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Cum Nis 04, 2008 7:55 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

cenab-ý allah razý olsun dðrli hocam.sevgi ve hürmetlerimi sunar güzel paylaþýmlarýnýzýn devamýnýn ilgiyle beklerim.selam ve dua ile....
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR