nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pr May 15, 2008 3:21 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sitemizin Kýymetli okuyucularý

Gençliðin, Allah'ýn tüm insanlara yaptýðý þu çaðrýya ihtiyacý var: "Ey insanlar, gerçekten size Rabb'ýnýzdan Ýslâm Dini ile Peygamber geldi. Hakkýnýzda hayýr olmasý için hemen ona iman edin."(6) Bu öyle bir iman ki, þerrin hiç birine fýrsat vermeyen, insan hayatýný iflastan kurtaran bir iman. Tefrika, nefret ve intikamý yok eden bir hayýr. Þirk dünyasý her çeþit vahþetten bu imanla kurtulmuþ, bu hayýrla meleklerin bile hayal ettiði mertebeye yükselmiþlerdir. Boðuþmalar, çekiþmeler, öldürmeler, fu­huþ bu imanla son bulmuþ, gelen peygamberlerin hepsi insanlarý bu imana, ibadet ve hayra davet etmiþlerdir. (7)

Neden iman ve ibadet? Çünkü insanýn en önemli tara­fý ruh cephesidir. Beden ruhun dünyadaki vasýtasýdýr. Bu ruhtaki açlýk, susuzluk, boþluk baþka hiç bir þeyle doyurulamaz, doldurulamaz da ondan. Öyle buyuruyor Allah (c.c): "... dikkat edin kalpler ancak Allah'ý anmakla huzura kavuþur." (Cool O ruh ve kalp ki saðlamlýðýyla vü­cut da saðlam oluyor; bozulduðunda vücut da fesada uðru­yor.
Nasýl ki malýmýzýn, paramýzýn, önemli kabul edilen evrakýn emin ellerde korunmalarýný temin ediyorsak þüphe­siz gençlerimiz onlardan daha deðersiz deðillerdir. Öyle ise onlarý ve teslim ettiðimiz elleri çok iyi tanýmalý ve ta­kip etmeliyiz. Aksi halde, millî ve dinî ahlâk sistemleri tahrif edilir, yanlýþ programlanýr, yer yer kasýtlý telkinlere tabi tutulur ve deðer ölçüleri tahrip edilirse misalleri geç­miþte görüldüðü gibi ülkelerin baþýna örgütlendirilmiþ anarþizm ve terörizm denen kara bulutlar çöker, huzur ve güven kalmaz. Kendini yiyen azý diþler oluþur, . Böylece büyük ihmal ve gafletimiz yarýnki çocuklarýmýzýn ölüm fermaný olur. Anarþizm umumileþir yangýn çatýyý sarar. Ýþte bu kendi ellerimizle kendimizi tehlikeye atmamýz (9), çocuklarýmýzýn iflasý, ellerimizle yaptýklarýmýzýn cezasý olur. (10) Halbu ki Allah-u Tealâ kendimizi ve çoluk çocu­ðumuzu yakýtý insanlarla taþlar olan ateþten korumamýzý istemiþtir. (11)
Ýþte gençliðin önem ve deðeri bu sýrda, bu anlayýþ ve bu þefkattedir.
Gençliðimize Allah Rasûlü'nün gösterdiði istikamette yön vermeliyiz. O zaman genç, gençliðini dinine milletine hizmet ve itaata adayan olgun bir genç olur. Her türlü takdir ve övgünün üzerinde bir kiþiliðe sahip bulunur. Ýþte o zaman yýkan, bozan deðil: yapan, onaran birleþtiren, yü­celten bir genç, çiðnemeyen ve çiðnetmeyen bir delikanlý olur.
Mensubu bulunduðumuz dinimiz Ýslâm'ýn ulvi gayesi: Ýnsan varlýðýný dünya ve ahret saadetine kavuþturmaktýr. Bu nedenle Allah'a iman ve itaatten tutun da insan ve hay­vanlara varýncaya kadar gösterilen sevgi ve merhamette bu mutlu hedef vardýr. Allah, en güzel ve en mükemmel biçim­de yarattýðý (1) ve sevdiði insaný yeryüzünde kendi­sinin þahidi kýlmýþtýr. (2) Bu insan varlýðýna o kadar önem vermiþ ki bu yetmemiþ gibi her þeyi onun emrine vermiþ, her þey ona hizmet etmeye baþlamýþtýr. (3) Ýþle, bu yüce varlýðýn bir ciðer-paresi, dünyasýnýn süsü var. (4) Genç, Al­lah'a teslimiyetle madde ve manalarýný her çeþit hastalýktan koruyup, temiz yaþantýlarýný muhafaza ederek gönlünü Allah'a baðlamýþ, sýhhatli vücuttan, yýlmayan azimleri ile Allah ve Rasûlü'nün takdir ve övgüsüne mazhar olmuþ gençler... (5)
Genç, tertemiz kalbi, sýhhatli vücudu, taptaze dünyasý ile dolmaya hazýr bir beyin, yapým ve yaptýrým gücü dolu bir potansiyel, hayat ve enerji dolu bir barajdýr... Genç, iki büyük deðerin (boþ vakit ve beden saðlýðýnýn) sultaný, Al­lah'ýn müstesna bir emaneti. Kötü niyet ve emeller için amansýz bir silah, iyi idealler için ölümsüz bir istikbal, yu­valar ve milletlerin geleceðini cennet e çe­virecek rengareng çiçekler....Muhabbet ve saygýlarýmla.

Kuran i Kerim Meali.
Ramuz ul Ehadis


En son ishak_hoca tarafndan Pts May 19, 2008 10:14 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
guldengencan



Kayt: 13 ub 2008
Mesajlar: 1230

MesajTarih: Pr May 15, 2008 3:50 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

hocam bu bilgileriniz biz gençler için çok önemli gençliðimizin kýymetini bilmemiz lazým herþey geç olmadan.allah bizi kötü düþüncelerden korusun

_________________
SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pr May 15, 2008 9:36 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Duyarlýlýðýnýz için G 07GENCAN61 e ve herkese çok teþekkür ederim.
Mevlam Korktuklarýmýzdan emin, Umduklarýmýza nail eylesin
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Cum May 16, 2008 5:56 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýnsanoðlu her tadý gençliðinde yaþar.Bazý yapacaklarýný erteler.Kimi vardýr gençliðini doya doya yaþar,kimisde ileriki yaþamýný düþünerek adýmlar atar.Bu ikincisi hayatta yapan sayýsý ise çok az.Sözün özü,insan ne yaparsa gençliðinde yapar...
_________________
HH
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cmt May 17, 2008 10:21 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýlginiz için hepinize teþekkür ederim.
Sorumluluklarýmýza baðlý kalarak sorunlarýmýzýn üstesinden þanla þerefle yükselen kahraman genç olmaya mevlam muvaffak eylesin.
p**tup**tup*


En son ishak_hoca tarafndan Cmt May 17, 2008 10:28 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pts May 19, 2008 8:05 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

19 Mayýs Gençlik ve spor Bayramý Tüm hemþerilerimize . Ülkemize. müslümanlara Kutlu olsun.
Hayýrlara vesile olmasýný mevlam nasýp eylesin
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR