nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum May 23, 2008 7:42 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

ÝSTANBUL’UN FETHi VE VATAN SEVGÝSÝ



Muhterem Müslümanlar!

Ferdi ve içtimaî hayatýmýzda, vatan sevgisi gibi kutsal sayýlan deðerlerimiz vardýr. Milletleri ayakta tutan ve bir milleti meydana getiren, fertler arasýndaki birliði saðlayan ana unsurlardan biri de vatan sevgisidir. Milletler, dünyada huzur, saadet ve güven içerisinde yaþayabilmeleri için mutlaka bir vatana muhtaç olduklarý gibi, dinlerini rahatça yaþayabilmeleri, ibadet ve taatlerini serbestçe yapabilmeleri, çocuklarýný istedikleri þekilde eðitebilmeleri için de bir vatana muhtaçtýrlar.
Mazisi þeref sahifeleri ile dopdolu bir tarihe sahip olan milletimiz için iman, vatan ve millet kavramlarý çok önemlidir. Yurt edinmede, devlet kurmada mahir olan þanlý ecdadýmýz, üzerinde yaþadýðýmýz bu topraklarý kanlarýný ve canlarýný feda ederek vatan edinmiþler, asýrlarca Ýslam'ýn bayraðýný burada dalgalandýrmýþlardýr. Binlerce yýllýk tarihi ile Ýslam mührünü taþýyan tarihi abideleri, kültürü, muhteþem camii ve minareleri ile bu vatan bizim vatanýmýzdýr. Milletimiz Peygamber Efendimizden rivayet edilen “Vataný sevmenin imanýn bir gereði” olduðu gerçeðine inanmýþ, bu uðurda ya þehit ya gazi olmayý þereflerin en büyüðü saymýþ bir millettir.
Muhterem Mü’minler!

Türk milletinin þanlý bir geçmiþi vardýr. Tarihimiz, fetihler, fatihler, kahramanlýklar ve zaferler tarihidir. Milletimizin þeref ve zaferlerle süslü muhteþem tarihi içindeki en büyük zaferlerinden birisi Ýstanbul’un fethidir.
Her sözü ve her hareketi hak, her haberi mutlak olan Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) in“Ýstanbul mutlaka feth olunacaktýr. Onu feth eden komutan ne güzel komutan, Onu feth eden asker ne güzel askerdir.” müjdesine nail olabilmek için Ýstanbul Ashab-ý Kiram zamanýndan beri defalarca kuþatýlmýþ ama sonuç alýnamamýþtýr. Ýslamiyetle ikinci akabe biatýnýn yapýldýðý sýrada müþerref olup, Hz. Muhammed’in mihmandarýlýðýný yapan
"Biz gaza etmekle emrolunduk" sözlerini kendisine gaye edinen Ebu Eyyub el-Ensari Hazretleri de bu müjdeye ulaþabilmek için, yaþý seksenlere dayandýðý halde, ta Ýstanbul’a kadar gelerek burada þehid olup Ýstanbul’un manevi Fatih’i ünvanýný kazanmýþtýr.
Ama Ýstanbul’un fethi 21 yaþýnda tahta çýkan ve 24 yaþýnda þanlý fetih olayýný gerçekleþtiren genç hükümdar Fatih Sultan Mehmed Han ve þanlý ordusuna nasip olmuþtur.
Deðerli Müslümanlar!

Ýslâm askerleri sabah namazýný cemaatle kýldýktan sonra ordudaki yerlerini almýþlardý. Kâinatýn Efendisinin müjdelediði "Mesud askerler" den olmak ve Cenab-ý Hakkýn huzuruna þehid olarak gitmek için yanýp tutuþuyorlardý.
Hele içlerinden birisi vardý ki, asýrlarca kahramanlýðý konuþulacak olan Ulu Batlý Hasan; bir elinde sancak, diðer elinde kalkan, sura dayanan merdivenlerden süratle týrmanýp, atýlan oklara, taþlara, üzerine dökülen kýzgýn yaðlara hiç aldýrýþ etmeden önüne çýkan düþman askerleri ile arslanlar gibi çarpýþarak sancaðý Topkapý'daki küfrün çürümüþ taþlarla korunan surlarýnda dalgalandýrarak þehadet þerbetini içmiþtir. Ulubatlý Hasan'ýn vücudundan 27 ok çýkarýlarak bu mübarek þehidi Fatih'in huzuruna getirirler. Fatih, Ýslâmýn bu bahadýr evladýna dua edip sonra þöyle der: "Ulubatlý Hasan'ým! Ne kadar þanlýsýn. Vallahi Eðer sultan olmasaydým, Ulubatlý Hasan olmak isterdim!"Sancaðýmýzýn burçlarda dalgalanmasýyla; Yüce Allah’ýn: “Ey iman edenler! Siz Allah’ýn dinine yardým ederseniz O da size yardým eder, ayaklarýnýzý savaþta sabit kýlar.” ilahi fermaný bir kez daha tecelli etmiþtir.
Deðerli Mü’minler!

Dünyanýn en güzel beldelerinden biri sayýlan Ýstanbul’un fethiyle, Ortaçað kapanýp Yeniçað açýlmýþ; köhne Bizans’ýn zulmü altýnda inleyen insanlar kurtuluþa ermiþ; Ýslâm’ýn, hak, adalet, barýþ ve hoþgörü anlayýþý bütün dünyaya örnek olmuþtur. Hutbemizi Fetih marþýndan okuyacaðým bir kýtayla bitirmek istiyorum:
Sen de geçebilirsin yardan, anadan, serden… Senin de destanýný okuyalým ezberden…Haberin yok gibidir taþýdýðýn deðerden…Elde sensin dilde sen… Gönüldesin baþtasýn; Fatih’in Ýstanbul’u fethettiði yaþtasýn!
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Cum May 23, 2008 7:49 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Alnt:
[center]Forum kurallarýný 7. Maddeye dikkat edilmediði için konu kilitlenmiþtir.[/center]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bu balk kilitlendi: mesajlar deitiremez ya da cevap yazamazsnz    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR