nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cmt Au 09, 2008 11:51 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kýymetli Okuyucularýmýz;
Hayatýn bütün alan ve zamanlarýnda Allah , zikreden, O nun zikrini (Kur an ý) esas almaya çalýþan mü,minler bir de aralarýnda iman kardeþliðiyle bütünleþip, yardýmlaþarak, akýde ortak paydasýnda vahdeti saðlayarak zulme, þirke, ifsada karþý, bir duvarýn tuðlalarý, bir vücudun uzuvlarý gibi kenetlenip, muhteþem dayanýþma içinde ve kurþunla kaynatýlmýþ gibi olmalýyýz.
Bugün bizlere de umud vermesi gereken ayetler, o gün büyük sýkýntýlar içinde Rasulullah,a ve ashabýna da umut vermiþtir. Rasulullah (s) en büyük zorluklar içindeyken Allah Rasulü nün göðsünü geniþletip , yükünü kaldýrdýðýný ve þanýný yücelttiðini beyan etmiþ ve te kid üslubuyla umudu yeþerten bir hakikati ilave etmiþtir. ''Her güçlükle beraber bir kolaylýk vardýr. Evet her güçlükle birlikte bir kolaylýk vardýr.'' (Ýnþirah, 94/5-6) Burada dikkat etmemiz gereken husus, zorluk ve sýkýntýlar geçtikten sonra deðil, bizzat güçlük ve sýkýntýlar yaþanýrken iç içe geçmiþ bir þekilde kolaylýðýn da bulunduðudur. Bu þu demektir, zorluk ve sýkýntýlarýn rahminde kolaylýðýn ve umudun tohumlarý da bulunur. Sýkýntý ve zorluklarýn arttýðý dönemlerde, bu tohum yeþermeye, kurtuluþun yollarý da aydýnlanmaya baþlar. Sýkýntýlara direnenlere kolaylýklar gelmeye baþlar. Ne zorluk ne de kolaylýk mutlaktýr. Zorluklarýn aþýlmasý ise ancak doðrular üzerinde ýsrar ederek ve sabredip direnerek gerçekleþtirilebilecektir. Karanlýðýn en koyu anýnýn aydýnlýða en yakýn aný olduðu gerçeði ve zulümatýn nura gebe olmasý hakikati umutlarýmýzý artýrmalýdýr.

Rabbimizin þu beyaný da baþýmýzý dik tutmamýzý ve daima umutlu olmamýzý saðlamalýdýr: ''Gevþemeyin, üzülmeyin2 eðer inanýyorsanýz mutlaka siz üstünsünüz. 2 2 (Al-i Ýmran, 3/139) Baþýmýzý yere eðdirecek hiçbir iþimiz yoktur ve olmamalýdýr. Korkularýn, umutsuzluklarýn bizi kuþatmasýna, dünyevi çýkarlarýn hayatýmýzý belirleyici bir konuma yükselmesine fýrsat vermemeliyiz. Kulluk eksenli bir hayatý yaþamakta tavizsiz bir ilkeli tutumla ýsrarcý olmalýyýz. Nihayet, er veya geç ama mutlaka, ortalama 60-70 yýllýk bir ömür sürecinde ölüm gelecek ve Rabbimize döneceðiz ve bu dünyada yaptýklarýmýzdan ve yapmamýz gerektiði halde yapmadýklarýmýzdan ve Kur an a uygun bir hayatý yaþayýp yaþamadýðýmýzdan dolayý hesaba çekileceðiz. Bu kýsacýk dünyanýn korku ve çýkarlarý uðruna bu kadar zillete deðmeyeceðinin, sonsuz ahiret hayatýný ve Rabbimizin rýzasýný kazanmak uðruna ise, bu dünyanýn sunduðu ve þeytanýn da cazip göstermek için özellikle iðvalarda bulunduðu süslerin, nimetlerin, imkanlarýn tümünün ve hatta canlarýmýzýn feda edilmesinin bile deðeceðinin bilinciyle hareket etmeliyiz. Ancak böyle onurlu ve ilkeli bir tercihin, bize izzet ve þeref kazandýracaðýnýn bilincini sürekli diri tutmalýyýz ve bu istikamette her þeye raðmen sabredip, direnmeliyiz.

Doðru ve sahih bir din anlayýþlý aydin akademisyenlere ihtiyaç vardýr. Toplumun örnek alacaðý, emanete riayetkâr, doðru sözlü, ahde vefalý, iffetli, izzetli, adil, emin ve güvenilir Müslüman þahsiyetlere ihtiyaç vardýr. Ýnandýðý deðerleri, hiçbir dünyevi menfaat karþýlýðýnda satmayan, akidesini ve ilkelerini hiçbir korku ve endiþe ile terk etmeyen muvahhidlere ihtiyaç vardýr.
Týpký su damlalarýnýn ayný noktaya istikrarlý, ýsrarlý ve süreklilik arz eden, planlý ve disiplinli vuruþlarýnýn en sert kayalarý bile zamanla delebilmesi gibi, ancak, ilke ve deðerlerini koruyarak yapýlacak þahsiyetli bir Ýslami davet. Tabii ki bu yöntem; kulluk eksenli bir hayat tasavvuru içinde, uzun soluklu bir yürüyüþe dayanmayý; sabredip direnmeyi, çabuk býkmamayý, yýlmamayý, sürekli yeni umutlar yeþertecek güçlü bir moral, irade ve azmi; risk almayý, bedel ödemeyi göze alan bir yürekliliði; þahsiyetli bir dava adamlýðýný, davasýna ve dava arkadaþlarýna karþý güçlü bir sevgi ve baðlýlýðý, davasý ve dava arkadaþlarý için samimi bir yardýmlaþma ve fedakarlýk duygusuna sahip mü’minler olmayý gerektirmektedir.

Biz Müslümanlara yakýþan, çok kýsa olan dünya hayatýnýn süslerine kapýlarak, makam, mevki, kredi, ihale uðruna Ýslami kimlik ve ilkelerden taviz vermek, dünyevileþmek deðil, ne pahasýna olursa olsun ve hangi þart altýnda olursak olalým, yaratýlýþ gayemize uygun davranmak, sadece Allah a ibadet etme bilinciyle, Kur an ýn aydýnlatýcý ve inþa edici mesajýný halkýmýza ve tüm dünya insanlýðýna taþýyarak, tevhid, adalet ve özgürlük mücadelemizde ýsrarcý olmaktýr........saygýlarýmla


En son ishak_hoca tarafndan Cmt Au 09, 2008 9:52 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cmt Au 09, 2008 9:57 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

''Her güçlükle Beraber Bir kolaylýk vardýr.''K,kerim Ýnþirah - 5
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
SERUVEN



Kayt: 18 ub 2007
Mesajlar: 175

MesajTarih: Pzr Au 10, 2008 12:06 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

hocamallahrazýolsun .çok sevdim bu konuyu en azýndan bu davanýn nelere ihtiyaçý olduðu neleri barýndýrmamýz gerektiði hakkýnda bilgi tazeledim.baþarýlar dielrimm.sevgi ve muhabbetlerimle.........Allah yar ve yardýmcýnýz olsun
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pts Au 11, 2008 8:56 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Konuya ilgi ve medeni yorumunuz için ben size teþekkür ederim.
Allah cümlemize yar ve yardýmcý olsun.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR