nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Tem 28, 2008 11:31 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Türkiye'nin en büyük 3 bankasýnýn sahte sitelerini hazýrlayan vurguncular internette 'yemleme' adý verilen yöntemle müþterilerin þifre ve hesap numaralarýný çaldý.
[center][/center]

OLCAY AYDÝLEK'in haberi

Geçen hafta Türkiye'nin en büyük 3 bankasýnýn sahte sitelerini hazýrlayan vurguncular internette 'yemleme' adý verilen yöntemle müþterilerin þifre ve hesap numaralarýný çaldý..

Her alanda günlük yaþamý kolaylaþtýran internet, kötü amaçlý ellerde tehlikeli bir silah haline dönebiliyor. Özellikle internetteki vurgun giriþimlerinin hedefinde banka ve kredi kuruluþlarýnýn müþterileri bulunuyor. Vurguncular, son olarak geçen hafta Türkiye'nin 3 büyük bankasýnýn, sahte internet sitelerini oluþturdu. Ýnternette, 'balýk avlama' olarak adlandýrýlan 'phishing' faaliyetini yürüten vurguncularýn aðýna düþen müþterilerden, banka hesap numaralarý ve þifreleri alýndý. Ýngilizce "Password" (Þifre) ve "Fishing" (Balýk avlamak) olarak adlandýrýlan 'phishing' (yemleme) faaliyetini yürüten vurguncular, geçen hafta Türkiye'nin önde gelen 3 büyük bankasýna saldýrý düzenlendi. Vurguncular, söz konusu bankalarýn internet sitelerinin, birebir kopyalarýný oluþturdu. Sahte internet sitesi tuzaðýna düþen müþterilerden, internette yapacaklarý iþlemin türüne göre banka þifreleri, pin ve hesap numaralarý isteniyor. Son derece gizli kalmasý gereken bilgilere ulaþýldýktan sonra ilgili müþteri, bir link aracýlýðýyla bankanýn gerçek internet sitesine yönlendiriliyor.

ERÝÞÝM ENGELLENDÝ

Telekomünikasyon Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren ve internet suçlarýyla mücadele yürüten Ýnternet Güvenliði Baþkanlýðý ve ilgili bankalar 'phishing' saldýrýsýndan hemen haberdar oldu. Alarma geçen Ýnternet Güvenliði Baþkanlýðý, sahte sitelere eriþimi engelledi. Telekomünikasyon Kurumu yetkilileri ise banka adý vermedi.

E-Postadan bankaya eriþim yapmayýn

* Banka ya da kredi kuruluþlarý adýna gelen elektronik postalar üzerinden bankanýza eriþim yapmayýn.

* Ýnternette, bankacýlýk iþlemi yaparken bankanýzýn adýný doðru yazdýðýnýzý özellikle kontrol edin.

* Bankalar, e-mail atarak þifre deðiþtirmenizi istemez. Bu tuzaða düþmeyin.

Güvenlik toplantýsý yapýlacak

Yetkililer, internet yoluyla iþlenen suçlarýn takibinin önemine dikkat çekerek, 'zombi', kiþisel hakaret siteleri ve diðer internet suçlarýyla etkin mücadele için en kýsa sürede yasal düzenleme yapýlacaðýný vurguladý. Telekomünikasyon Kurumu Baþkaný Tayfun Acarer, SABAH'a yaptýðý açýklamada, zombi ve kiþisel hakaret siteleri konularýnda sektör temsilcileriyle aðustos ayýnda bir toplantý yapýlacaðýný söyledi.




Kaynak


En son myefsane tarafndan Pts Tem 28, 2008 11:32 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Gündem Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR