nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
guldengencan



Kayt: 13 ub 2008
Mesajlar: 1230

MesajTarih: Sal Au 19, 2008 1:18 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýki kardeþtiler. Biri köyde çobanlýk yapmayý tercih ederek diyordu ki: Bu zamanda þehre gitmek, oranýn günahlý hayatýna karýþmak çok kötü. Ýyisi mi, ben köyün çobanlýðýný yapayým, günahlardan uzak kalayým. Diðeri ise þehre gitti. Bir mahallede küçük bir tamir kulübesi açýp baþladý ayakkabý tamirine. Çoban daðda koyunlarý, keçileri otlatýyor, hiçbir namazýný kaçýrmýyor, hiçbir þekilde de nâmahreme nazar etmiyordu. Bütün gün ormanýn sessizliði içinde zikirle, fikirle, þükürle yaþayýp gidiyordu.

Bu sebeple de manen bir hayli ilerledi, kerametlere mazhar oldu. Düþünüyordu ki, kardeþi þehirde bir sürü günah ve nâmahreme nazar ile manen sukût ediyor... Bir ara ona acýyarak ziyaretinde bulunmayý düþündü. Otlattýðý koyunlarýndan bir miktar süt saðýp bir bez torbaya doldurarak aðzýný baðlayýp þehrin yolunu tuttu. Sora sora bir mahalledeki eskici kulübesinde kardeþini buldu.

Torbadaki sütünü duvardaki bir çiviye asýp oturarak hal hatýr sormaya baþladý. Bu sýrada bir haným geldi, ayakkabýsýný çýkarýp topuðunu gösterdi. Kardeþi baktý. Tamir edebileceðini söyledi. Haným çýplak ayakla beklemeye baþladý. Kadýn az sonra ayakkabýsýný giyip giderken ormanda görmediðini gören çobanýn zihnindeki temizlik de gitmeye yöneldi. Ýþte o sýrada yukarýdan bir þeyler dökülmeye baþladý. Baþlarýný kaldýrýp yukarýya baktýklarýnda bunun süt damlasý olduðunu anladýlar. Meðer o anda torbadaki süt de damlamaya baþlamýþ.

Eskici kardeþ þöyle bir baktý ve söylendi:

- Ýnsanlardan kaçarak dað baþýnda veli olmak kolay þey. Bütün mesele iþte bu insanlarýn içinde veli olabilmekte. Anladýn mý þimdi farký?

Çoban baþýný sallayarak cevap verdi:

- Sen haklýsýn þehirli kardeþim. Demek senin manen yükselmene mani bu gibi manzaralar. Bunun için düþüþ var sende.

Eskici cevap verdi:

- Nereden bildin bende düþüþ olduðunu?

- Baksana, bir anda düþtüm senin yanýnda. Sen ise her gün bunlarla yüz yüze, göz gözesin. Düþmemen mümkün mü?

Eskici cevap verdi:

- Ýþte ben de onu söylüyorum sana. Asýl mesele bunlarýn içinde kendini muhafaza etmektedir. Rabb'ime þükürler olsun ben kendimi þimdiye kadar muhafaza ettim, bundan sonra da muhafaza ederim, inþaallah.

Çoban buna itiraz etti.

- Beni bir anda makamýmdan düþüren manzara seni her gün neden düþürmesin? Sen çoktan düþmüþsün de haberin bile yok.

Eskici buna bir cevap vermek istiyordu. Bunun için þehadet parmaðýný aðzýna götürüp dilinin ucuyla ýslattýktan sonra doðruca torbanýn süt akan yerine Bismillah diyerek bastýrdý. Bir de baktýlar ki, þýp þýp diye akan süt anýnda kesildi.

Birbirlerine bakýþtýlar. Bir anlýk sessizliði yine çobanýn feryadý bozdu. Kucakladýðý kardeþine þöyle diyordu:

- Sen haklýymýþsýn þehirli kardeþim! Asýl mesele, dað baþýna kaçmak deðil, insanlar içine girmek, onlarýn arasýnda durumunu muhafaza etmekmiþ.

Siz ne dersiniz bu olaya? Dað baþýna mý gitmeli, yoksa þehir içinde mi muhafaza olmalý?
_________________
SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR