nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Au 25, 2008 8:35 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder



Resul-i Ekrem bir defa rüyasýnda Cenneti gördü. Orada Hz. Bilal-i Habeþi(RA)’nin terliklerinin seslerini iþitti. Sabahleyin Hz. Bilal’e;
“Sen özel olarak hangi ameli yapýyorsun? O amelin sebebiyle cennette benim önümde yürüyordun.” Bunun üzerine Pir-i müezzininin þöyle cevap verdi; “Gece olsun, gündüz olsun abdestim olmayýnca abdest alýrým, devamlý abdestli gezerim. Sonra kýlabildiðim kladar nafile namaz(tahiyyetül vûdû; abdest namazý) kýlarým” dedi.


******************

Hanefi fýkhýný yetiþtirdiði dev imamlardan Muhammed Ýbn-i Sema þöyle demiþti;


“ Ben kýrk senedir bir defa hariç ilk tekbiri kaçýrmadým. Yalnýz annemin vefat ettiði gün meþgul olduðumdan ilk tekbire yetiþemedim”


*****************

Tabiinin gözü yaþlý hadis hafýzý Muhammed bin Münkedir hazretleri bir gün teheccüd namazýnda saatlerce gözyaþlarýna boðuldu. Sebebini soranlara:


“Namazda okurken þu ayet geçti” dedi; “Hiç hesaba katmamýþ olduklarý þeyler Allah tarafýndan karþýlarýna çýkarýlýverdi.”(Zümer, 39/47)



*****************

Hz. Ali’nin torunu ve ibadetlerinin çokluðundan kendisine Zeynelabidin denilen Ali bin Hüseyin hazretleri günde nafile 1000 rekât namaz kýlar, abdest aldýðýnda yüzü sararýrdý. Biri sebebini sorunca:


“Haberin yok mu kimin karþýsýna çýkýyorum” derdi


*****************

Ümmetin âlimi Ýbn-i Abbas hazretleri ezan sesini duyunca o kadar aðlardý ki ridasý(omuz örtüsü) ýslanýr, damarlarý þiþer, gözleri kýzarýrdý. Kendisine; biz de ezan sesini duyuyoruz. Ama bize hiç tesiri olmuyor, siz ne kadar korkuyorsunuz?” dediklerinde þöyle cevap vermiþti;


“Eðer insanlar müezzinin ne dediðini bilseler rahat ve huzurdan olurlar, uykularý kaçardý”


*****************

Zünnun-u Mýsri’nin arkasýna ikindi namazýný kýlan bir zat demiþ ki;


“O Allah u Ekber’i derken Allah kelimesini söyleyince Allah’ýn heybeti onu öylesine kaplamýþtý ki, sanki bedeninde ruh kalmamýþ, tamamen kendinden geçmiþti. Ekber dediði zaman onun tekbirinin heybetinden kalbi sanki parça parça olmuþtu.”


****************

Hadis âlimi Ebu Ýshak Sübeyhi’nin namazý dert edinmesi de çok ibretliktir. O;


“Yaþlýlýk ve zayýflýktan dolayý namazda lezzet kalmadý. Çünkü iki rekâtta yalnýz iki sure(yani Bakara ve Âl-i Ýmran) okuyabiliyorum. Fazlasýný okuyamýyorum” diye üzülürdü.

***************

Tabiin âlimlerinden Ýbn-i Sirin Rahmetullahi aleyh diyor ki;


“ Eðer bana Cennet’e gitmek ve iki rekât namaz kýlmak arasýnda seçme hakký verilse, ben iki rekât namaz kýlmayý tercih ederim.”

***************

Sahabeden Abdullah bin Zübeyir(RA) hakkýnda þöyle denmiþtir;


“Ýbn-i Zübeyir o kadar uzun ve hareketsiz secde ederdi ki kuþlar gelip sýrtýna konardý. Bazen o kadar uzun rükû ederdi ki bütün geceyi rükûda geçirirdi. Bazen de secdesi o kadar uzardý ki, bütün geceyi secdede geçerdi.” (Ýbn-i Zübeyir namazda derinliði muhterem dedesi Hz. Ebubekir’den(RA) öðrenmiþti.) ,
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
guldengencan



Kayt: 13 ub 2008
Mesajlar: 1230

MesajTarih: Pts Au 25, 2008 2:49 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

paylaþým için çok teþekkür ederim
_________________
SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder Yazarn web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
sahina61



Kayt: 24 Oca 2007
Mesajlar: 1289

MesajTarih: Pts Au 25, 2008 4:02 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Namaz kýlmak o kadar önemli ki Allahu teala bize farz kýlmýþ.O kadar önemli olmasý günün 5 vakit dýþýnda nafile namazlar da olur muydu.Namaz bizim için vazgeçilmezlerden olmalý..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR