nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Au 25, 2008 7:10 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ebû Hüreyre radýyallahu anh þöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem beni ramazan zekâtý olan sadaka-i fýtrý korumakla görevlendirmiþti. Bir adam gelip yiyecek þeylerden avuçlamaya baþladý. Adamý tuttum ve:

- Vallahi seni Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna götüreceðim, dedim. Adam:

- Þüphesiz ben muhtacým, çoluðum çocuðum ve pek çok ihtiyacým var, dedi. Bunun üzerine ben adamý salýverdim. Sabaha çýkýnca, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem:

- "Yâ Ebâ Hüreyre! Dün gece tutsaðýný ne yaptý?" buyurdu. Ben de:

- Yâ Resûlallah! Ýhtiyaç içinde bulunduðunu ve çoluk çocuðu olduðunu söyledi, ben de acýdým ve salýverdim, dedim. Resûl-i Ekrem:

- "O sana yalan söyledi, tekrar gelecek" buyurdu. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in bu sözü üzerine tekrar geleceðini anladým ve onu gözetlemeye koyuldum. Adam geldi ve yine yiyecek þeylerden avuçlamaya baþladý. Bunun üzerine:

- Seni Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna çýkaracaðým, dedim. Adam:

- Beni býrak, çünkü ben gerçekten muhtacým. Çoluk çocuðum da var. Bir daha gelmem, dedi. Ben de acýdým ve salýverdim. Sabah olunca yine Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana:

- "Yâ Ebâ Hüreyre! Dün gece tutsaðýn ne yaptý?" diye sordu. Ben de:

- Yâ Resûlallah! Bana yine ihtiyaç içinde bulunduðunu ve çoluk çocuðu olduðunu söyledi, ben de acýdým ve salýverdim, dedim. Peygamberimiz:

- "O kesinlikle sana yalan söyledi, ama tekrar gelecek" buyurdu. Ben de üçüncü defa gelmesini bekledim. Gerçekten geldi ve yine yiyecek þeylerden avuçlamaya baþladý. Onu tekrar yakaladým ve:

- Seni mutlaka Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'in huzuruna çýkaracaðým; artýk bu üçüncü ve son geliþindir. Bir daha gelmeyeceðine söz veriyorsun sonra tekrar geliyorsun, dedim. Bu defa bana:

- Beni býrak! Allah'ýn seni faydalandýracaðý bazý kelimeleri ben sana öðreteyim, dedi. Ben:

- O kelimeler nelerdir? dedim. O:

- Yataðýna girdiðinde Âyetü'l-kürsî'yi oku. O takdirde, senin yanýnda Allah tarafýndan sürekli bir koruyucu bulunur ve sabaha kadar þeytan sana yaklaþamaz, dedi. Bunun üzerine ben onu salýverdim. Sabah olunca Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana:

- "Tutsaðýn dün gece ne yaptý?" diye sordu. Ben de:

-Yâ Resûlallah! Allah'ýn beni faydalandýracaðý birtakým kelimeleri bana öðreteceðini söyledi, ben de onu salýverdim, dedim. Peygamber Efendimiz:

- "O kelimeler neler?" diye sordu, ben de o kimsenin bana:

-Yataðýna girdiðin zaman Âyetü'l-kürsî'yi, "Allahü lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûm" âyetini baþýndan sonuna kadar oku; senin yanýnda Allah tarafýndan sürekli bir koruyucu bulunur ve sabaha kadar þeytan sana asla yaklaþamaz, dediðini söyledim. Bunun üzerine Nebî sallallahu aleyhi ve sellem:

- "Bak hele! Kendisi yalancý olduðu halde bu sefer sana doðruyu söylemiþ. Üç gecedir kiminle konuþtuðunu biliyor musun, ey Ebû Hüreyre?" dedi. Ben:

- Hayýr, bilmiyorum, dedim. Resûl-i Ekrem:

- "O þeytandýr" buyurdular
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR