nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pr Au 28, 2008 7:54 am Mesaj konusu: |
|
|
Personel þefi kýsa bir iþ görüþmesini takiben ve test (yer temizletme) yaptýktan sonra þunu söyler: " - Ýþe kabul edildin, bana e-mail adresini ver, sana baþlama tarihini ve getireceðin evraklarý bildireceðim." Adam boynu bükük bir þekilde bilgisayarýnýn ve tabii ki e-mailinin olmadýðýný söyler. Personel þefi bu durumda yaþayan birisi olarak düþünülemeyeceðini ve yaþamayan birisini de iþe alamayacaðýný yüzüne vurur. Adam ne yapacaðýný bilmez ve kýrgýn bir þekilde ve cebinde sadece 10$ ile dýþarý çýkar. Hale gidip 10 kg Domates almaya karar verir , kapý kapý dolaþarak Domatesleri satar ve sermayesini iki katýna çýkarýr. Bu iþi üç kere daha yapar ve sermayesini 160 $'a yükseltir. Artýk bu þekilde yaþamýný devam ettirebileceðine kanaat getirir. Her sabah evinden biraz daha erken çýkar ve daha geç döner. Her Gün parasýný katlamakla meþguldür. Kýsa bir zaman sonra bir el arabasý satýn alýr, daha sonra bunu bir kamyonla deðiþtirir. Bir süre sonra bir sevkiyat filosunun sahibidir artýk. 5 yýl sonra adam ABD'nin en büyük gýda distribütörü olmuþtur. Artýk Ailesinin geleceðini düþünür ve bir hayat sigortasýna baþvurur. Görüþmenin sonunda sigortacý teklifini göndermek üzere e-mail adresini ister. Adam e-mail adresinin olmadýðýný söyleyince sigortacý þöyle der: " - Çok tuhaf, bir e-mailiniz olmadan böyle bir imparatorluk kurmuþsunuz, hele bir de e-mailiniz olsaydý ne olurdunuz kim bilir.." Adam düþünür ve þöyle cevap verir : " - Microsoft ' da temizlikçi olurdum _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
Tarih: Pr Au 28, 2008 8:01 am Mesaj konusu: |
|
|
Her iþte bir hayýr vardýr. Güzel bir örnek olmuþ  |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Pr Au 28, 2008 8:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Ben bu yaþanmýþi hikayeyi dünyanýn en zengin adamý olan Bill Gates olarak duydum.Bu kiþi elde ettiði hýrsla þu anda dünyanýn en zengini.Hýrs insana neler yaptýrýyor.... |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pr Au 28, 2008 6:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
bilmiyorum bi yerde okudum hoþuma gitti paylaþmak istedim yorumun için saðol _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
|